Nursemother Normal doğum sonrasında dikislerde neye dikkat etmeliyiz ,nasıl kısa sürede iyileşir tavsiyelerinizi yazar mısınız 🌸
Zeynepz Nursemother her tuvalete gidişte ılık suyla yıkayıp kurulamak batikon sürmek iyi gelmişti kantaron yağı da yumuşatıyordu iyi geliyordu temiz tutmak en önemlisi
Beyabann38 Nursemother batikanol kullan kurutmasına yardım ediyo her lavabodan sonra sür temizle kuru tutmaya çalış batikanol sürdukten sonrada sac kurutma makinası ile tut nemlendikce derin dikişin geriliyo ve acı hissettiriyo o yüzden kuru tutmaya özen göster doktorum bana böyle tavsiye vermisti cabuk düştü dikişlerim
minnakannesi08 Nursemother duşta fazla kalma dikişlerin ıslak kalmasın duştan sonra batikonla pansuman yap benim bu şekilde 10 15 gün içinde dikişlerim toparlamisti bir sıkıntı yaşamadım ama özellikle ıslak bırakma dikişlerini tuvalet sonrası tekrar batikon uygula doktorum öyle söylemişti banada çabuk toparladım
Woman3535 Nursemother ıslak tutmayın tampon hareketlerle kurulayın güzelce kabız olmamaya dikkat edin dikişler düşene kadar sıvı tüketin duştan sonra da güzelce kurulayın taharet alırken pıt pıt hareketlerle alın
CeylanAlbayrak Temiz tutmak çok önemli ayakta ılık bir duş bana çok iyi gelmişti benim hem içerden hem dışardan dikişlerim vardı 1 haftaya da hemen toparladım çok şükür
kahvekokusu_ CeylanAlbayrak şu duş olayı bi bende işe yaramadı . Duştan sonra çektiğim acıları anlatamam . Annemin zoruyla girmiştim aşırı acı çekince senin yüzünden diye kızmıştım . Benim dikişler beterdi valla Allah kimseye yaşatmasın bebek üç aylık olmuştu ben daha yemin ediyorum anca anca toparlanıyodum . Bunda da aynı şeyler olmaz inşaAllah :/
CeylanAlbayrak Dikiş atılırken sordum daha belli değil dedi sonra bebeğimi görünce tekrar sormak aklıma bile gelmedi ilk çocuğum olduğu için heyecandan unuttum
Aselem8ne CeylanAlbayrak benim dikisim fazla malesef iç dış oda çok ağrı yapıyor inşallah hemen iylilesiriz
emine87 Ped yada depend ne kullanırsanız çok sık değiştirin çok dolmasını beklemeyin ki hava alsın ve mikrop kapmasın. 5 sene önce oğlumda ben hatta arada açıp altıma bişey serip uzanıp yatağa havalandırıyordum ☺️
CeylanAlbayrak kahvekokusu_ Ne yalan söyleyim ben doğuma üstümdeki kıyafetlerle girdim öyle rezil bi halde çıktım ki duş almak zorundaydım illa dikişler için girmemişimtim ama beni rahatlatmıştı ayakta ve çok kısa bir şekilde kalmıştım aksi taktirde yaranın kuruması ve kaynaması zor olurdu
Kalbiimde2can kahvekokusu_ Aynen bende öyleydimm hatta dusa yada tuvalete gidecegimde hep anneme korkuyorum diye agliyordum okadar kötüydü ki yani dogumum sükür cok güzel cok kolaydi ama su ebeyi dinleyip okadar siddetli ikinmasaydim basima bu gelmicekti 🤦🏻♀️ neyseki simdikine tecrübe oldu diye avunuyorum artik🤷🏻♀️🤣
CeylanAlbayrak Nesli8181 Benim 20 güne dikişlerim dökülmeye başlamıştı bile inşallah bunda da öyle olurum
CeylanAlbayrak Doğum sancısının yanında dikiş acısı hiçbirşeydi :) Uyuşturup yapıyorlar ama kimi insan hissediyor kimi insan farketmiyor bile ama ben ilmek ilmek hissettim dayanılmayacak bir acısı yok o kadar sancıdan sonra
CeylanAlbayrak Aselem8ne İyileşince en azından kurtulup gidiyorsun sezeryan gibi bir ömür çekmiyoruz biraz dayan geçer inşallah
minnakannesi08 Aselem8ne benimde öyleydi canım içten dıştan çok vardı dikişlerim oturamıyorum diye ağlıyodum resmen emzirmek bile zordu bazen ayakta emziriyodum ama geçti çok şükür şimdi doyasıya hareket edebiliyorum sezaryen yapan arkadaşım hala dikişlerinin ağrısını çekiyo 2 yıl olmasına rağmen
kahvekokusu_ Kalbiimde2can ikinciler de en fazla 2 dikiş olsun olucaksa yaaa zaten doğum bi şekilde oluyo ve bittiği an her şeyi unutuyosun yeter ki dikiş illeti olmasın .
minnakannesi08 Nursemother temiz baktım canım doktor ne derse onu yaptım her tuvaletten sonra pansuman yaptım duştan sonra yine aynı şekilde çabuk attı dikişlerim toparlamisti hemen