minikmucizeemaak canım başka bir doktora daha git derim ben. Pcos sonradan olunmuyor çünkü.
Polikistik Over neden olur?
Nedeni tam olarak bilinmez.
Sonradan oluşmaz. Bir dış etkene olarak bağlı gelişmez.
Kız çocuk, henüz anne karnında iken ailesinden gelen genetik etkilerle bu hastalığın temelleri atılır.
Yanlış beslenme, aşırı kilo alma hastalığı tetikleyebilir.
Kanser değildir.
Hastalığın içerisinde kist kelimesi geçse de ameliyatla alınmasını gerektirmez
Buna bağlı olarak sen zaten pcosluydun ama bilmiyordun. Bazen belirti göstermez. En önemli belirtisi adet düzensizliği ya da tüylenme kilo alma oluyor.
Ben 174 boyum olmasına rağmen hayatımda sürekli diyet yaparak yaşamak zorunda kaldım en düşük kilom da 60 olabildi. Pcos bende insulin direnci yaptı. Bende sabah akşam 500mg Matofin kullandım. Hatta glikofaj falan gibi şeker hastalarına verilen ilacı kullandım. Pcos karaciğerde çok fazla enzim üretmemize sebep olur ve haraket etmezsek bu enzimler yağ olarak vucudumuzda kalır. Spor vs yap diyet yap yediklerine dikkat et diyor doktorlar. Adet düzensizliğin varsa kilo verince bir tık daha düzeliyor ama herkeste bu böyle olmayabiliyor.
O kadar kilo verdim verdim hamile kalamadım da 78 kilo da hamile kaldım 🫣 hamile kalamazsın diye bişey yok ama çok iyi bir doktor bulup senin adet döngünü yumurtlamanı kontrol etmesi lazım. Ben en son 4 nisanda regli olmuştum 16 mayısta kontrole gittim hastalanmıyorum diye bir baktık ki 1,5 ayda yumurtam büyümüş ve o gün çatlatma iğnesi yaptım 17 mayısta eşimle birlikte oldum ve hamile kaldım. Ama benim doğum takvimimi doktor belirledi. 4 nisan olarak değil 2 mayısta yumurtlamışım gibi düşünerek ilerledik. Yarın allah nasip ederse bebeğimi kucağıma alacağım. Sormak istediğin bişey olursa yaz bana 32 yaşındayım ama 15 yaşından beri pcosla yaşayan biri olarak sana yardımcı olmak isterim