aslitutuk Merhaba bebeğimin bugün 35. Haftası. Geçen hafta 3 ayrı doktordan gelişim geriliği olduğunu öğrendik karın çevresi 34. Haftasında 32w4d çıkmıştı kilosu da 2095 di. Çok düzenli beslenip kilo aldırır denilen her şeyi yedim içtim. Bugün gittiğimiz de ise sadece 60 gr aldığını ve karın çevresini de yine 32w4d ölçtü hiç gelişmemiş. Haftaya yine bakacak doktorlar eğer yine aynı durumda ise 36 küsürlerde ise ciğer geliştirici yapıp sezeryanla alınacak. Yaşayan ve doğuran arkadaşlar nolur bilgi istiyorum hatalı ölçüm var mıdır usg ile doğum sonrası gibi ya da başka başına gelen ?? (Bugün de geçen hafta ki gibi 3 ayrı hastane ve doktora gidip teyit ettik ölçüleri)
Zynnpp aslitutuk benimde kızımda vardı gelişim geriliği olarak dogdu ama sonrasında başka şeyler öğrendik burdan yazıp sizi kaygıya düşürmek istemem. Bol bol muz, kaşar kuru yemiş, ceviz tüketebilirsiniz bunların son aylarda kilo aldırdığını hep diyorlar.
bengilibeng aslitutuk aynı durum ben de de var 2 hafta geriden geliyor bebeğim. Doktor orantılı bir durum olduğu sürece sıkıntı olmayacağını bazen geç döllenme olabileceğini söyledi. Hatta tekrar detaylı ultrasona soktu. Diğer her şey normal olduğu için çok üstünde durmadı. Şu an 36 haftayım. Her şey Allahtan içinizi ferah tutun. Değiştiremeyeceğiniz şeyler için hiç stres olmayın sonuçta biz dikkat ediyoruz her şeye beslenmemize vs. Stresi bebek de hisseder. Bebeğinizle konuşun bol bol ☺️
ufbus010315 aslitutuk benim kardesimde de aynı şekilde oldu 38+4 ken normal dogum yapti belinde fark ediliyo ama kilo aldikca kayboldu suan 40 i çıktı cok dikkatli bakinca belli oluyo onun 1 hafta gerideydi
9ay10gun aslitutuk aynı durumu birebir yasadim önce kilo alımı yavaşladı sonra durdu. 36 haftalıkti ama gelişimi 32 33 ile uyumluydu. En son bebek strese giriyor tehlikeye atamayiz zaten senden beslenemiyir çıkaralım dışarda besleyelim kalbi durabilir dediler Ogün hemen sezeryN oldum beş gün kuvezde kaldı solunum sıkıntısı var ben hem kovid geçirmiştim hem ciğer geliştirici sezeryan olmadan iki saat önce vurundum öyle bı faydası olmuyor sanırım. Şuan iki yaşında kızım çok şükür sizde endişe etmeyin. Hareketlerinde azalm fln olursa hemen doktora gidin bu surecte
aslitutuk Zynnpp Zynnpp hepsini tükettim ama yok almıyor kilo inat etti sanki. Paylaşabilir misiniz neler oldu kaç kg ve kaçıncı hafta da doğdu. Küvez ihtiyacınız oldu mu? Küçük bir ilçede yaşıyoruz tüm olaylara hazırlıklı olmamız gerekiyor bu yüzden ona göre büyükşehirde yapacağız çünkü sezeryanı :(
Btlklnc Zynnpp merak ettm bende cnkü bizimfe ıkı hafta gerilik vardı bu ay bır haftaya düşmüş gerılıgı 29+5 te 1200 gr dı
Hulyaabaka Zynnpp ne olduğunu anladınız lütfen söyleyin benim bebeğimdede gelişim geriliği var 2 hafta
Zynnpp Btlklnc Btlklnc Btlklnc Hulyaabaka Hulyaabaka aslitutuk Bana doktorum başta 3.500 kg geçmiş gayet iyi dedi kövez olayın vs olmayacak dedi yarın kızını süsle görmeye geleceğim dedi hatta. Tabi ben heyecanla oda süsleme vs yaptım kızımı 37+5 de suyun azalmış diye sezaryene aldı doktor 2.200 gram doğdu 3 saat kövezde kalacak dediler sonrasında tabi şişi inince 1.700 grama düşmüş 3 saat diye aldıkları kövezde 1 ay kaldı. Doktorum bana geldi dedi ki utanmadan ben herseyi biliyordum üzülme diye söylemedim dedi Sonrasında küçük olduğu için ememiyor emme refleksi yok dediler emdikçe zayıflıyor dediler yoruluyor dediler bana emzirtmediler ben artık zorla emzirdim doktorla tartıştık. Daha sonra bana söylediler ki kızımın kalp kapakçığının birtanesi yok Muş ve aort da darlık varmış ben bunun sonradan öğrendim şok oldum hamileyken bilmiyordum. Daha bir çok şey var buraya yazsam bitmez özeltlemek istedim. İyi doktora denk gelmek işinin ehline denk gelmek inanın cok zor. Ha şuda var bana gayet iyi dedi böyle şeyler yaşadım daha bir çok şey. Size gelişimi geri demiş belki gayet sağlıklı doğacak bilemeyiz dua edin bol bol inşallah sağlıkla doğar bebeğiniz ☺️
Zynnpp Hulyaabaka Btlklnc Buraya baya uzun bir şekilde yazdım tabi benim yazdıklarımın benim yaşadığım herkeste aynı olacak her gelişim geriliği olan bebekte olacak diye asla birşey yok asla da öyle düşünerek yazmadım. Gelişim geriliği doğan bebekler minyon bebek olarak da doğuyor gayrette sağlıklı oluyorlar kalbinizi ferah tutun bol bol dua edin sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah ☺️☺️
Zynnpp Btlklnc suan cok şükür iyi anjiyo oldu ama rahatsızlığımız devam ediyor kalp kapak ameliyatı olacak diyor doktor ilerleyen zamanda. Doğduğundan beri hep minyon oldu özel mama vs içti hep suan yaşıtlarından boy olarak biraz küçük görenler 5 yaş olduğuna inanmıyor. Bir şekilde büyüyorlar cok şükür canları sağolsunda gerisi hiç önemli değil. Suan tekrar hamileyim mesela aynı endişe ve aynı korkuları tekrar bende yaşıyorum
OzgeSrc Zynnpp siz detayli usg falan yaptirmismiydiniz daha once hic soylenmedimi bunlar. Bu kalple ilgili olan skntinizin gelişm geriligi ile bi baglantisi varmi. Bide affiniza siginarak bisey sormak istiyorum baska skntisi varmi kizinizin zekasal anlamda fln internette turlu turlu seyler yaziyor korkuyorum
Btlklnc Zynnpp yyaaa kusura bakmayın fazla özel sorular sordum. Rabbım cocuklarımızı bıze bagıslasın sagsalimm
Zynnpp OzgeSrc detaylı ultrasona girdim ikili dörtlü testler herseyi yaptırdım hersey gayet temiz güzel dedi doktorum halbuki görünebilecegini düşünüyorum ama bunu hiç sorgulayamadan dava açmak istedim olmadı uğraşamadım. Hayır cok şükür başka birşeyi yok sadece minyon boy olarak
OzgeSrc Zynnpp Allah size bagislasin yavrunuzu🤲 bizde de gerilik var malesef 3 gun sonra doguma giricem insallah iyi biseyler yazmak nasip olur suraya. Inannki zayif olmus minyon olmus benim icin hic onemli degil inşallah saglikli olur🥲🤕
ayse171923 Bi onceki gebeligimde preeklemsi nedeniyle 2 hafta gerilik. 27 haftalikken Vardi kilosunda ve katin cevresinde tansiyon ilaci siki diyetle kiloyu haftasina yakLadik karin bolgesi hep bir hafta geriden geldi 38 dogumnyaptim suan ele avuca sigmiyor sekerin yoksa bol.meyve tuket ben bi oturusta 1 kilo yakin meyve yiyiyordum
Hazalert ayse171923 merhabalar bende de preeklemsi var. 31.haftadayım gelişim geriliği şuan yok 1800gr dedi doktor ama gelişimi geriye gider böyle kalır kg almaz diye çok korkuyorum. Diyetle devam ediyorum 37-38leri görmeyi çok istiyorum. Önereceğiniz bir şey ya da bir tavsiyeniz var mı çok ihtiyacım var
Zynnpp OzgeSrc aynen öyle bir şekilde büyüyecek sağlıklı büyüsünler yeter hem her çocuk kilolu uzun boylu olmak zorunda değil ki sağlıklı mutlu olsunlar yeter Sizde sağlıkla huzurla kucağınıza alırsınız inşallah ☺️
aslitutuk Zynnpp OzgeSrc deneyimlerinizi paylaşın lütfen 2100 gr Şuan benim bebeğim maksimum 7-8 güne mecburi doğuma alacaklar 35. Haftasında Şuan sizin nasıl kg durumu?
OzgeSrc aslitutuk benimde 35. Haftada 2060 gram demislerdi erken alacaz falan deyip cok moralimi bozmuslardi. Bi yatis surecim fln oldu ama sukur bi sekilde 38+4 olduk bugun. Sancin yoksa suyun iyiyse gununu beklyebilirler. Son gittigimde bana almis dediler ama yinede aklima kusku dusuyor ister istemez. Bu sure zarfinda Kaşar peyniri kuru yemiş karisimi( kayisi siyah uzum ceviz badem) kefir muz bunlari cok tukettim surekli yedim sende yuklen elinden gelenj yap.
ayse171923 Hazalert yagi tuzu sekeri kes mutlaka layt sut yagsiz tuzsut lor peyniri bol.meyve haslama tuket zeytinbyagi bile kullanma cig sebze yemen gerek magnezyumda tansiyonu dusurme etkisi varmis vitaminlerini tansiyon ilaslarini saati saatine kullan sekerinn yok yuklen meyveye