Günlerdir burada sezaryen doğum hikayeleri okuyorum sezaryen sonrası neler yapılmalı onlara bakıyorum 🫠 çünkü 2. Olmasına rağmen çok korkuyordum 🥶 ilk bebeğim de kontrole gittiğimde suyumun geldiğini fark etmişti doktorum ertesi güne yatış verdi suni sancı ile başladık güne ama kanaldan aşağıya kendisini itmeyince kalp atışları da düşünce acil sezaryen olmuştum 12 saat sancı 8 cm açıklık ile girince sezaryene ne olduğunu anlamamıştım 🥴
Aradan 3.5 yıl geçti 2. Defa hamile olduğumu öğrendim riskli gebelikti progestanlar iğneler sonra influenza oldum tiroidlerim yüksek çıktı suyum fazlaydı kalp çarpıntım çoktı vs. Derken 9 ayı tamamladık doktor 27 Ocak Cuma yatış alalım artık bebişi dedi 🥲 o an başladı korku stres heyecan ne olacak nasıl olacak herkesten birşey duyuyorum tabii insanlar abartıyor ve korkuyorum 🙈 sabah elim ayağım titreyerek giriş yaptık yatışım yapıldı önlüklerimi giydim hemşireler geldi imzalar vs. Alındı damar yolu açıldı ama benim korkulu rüyam sonda ben onu takacaklar diye stres yaptım tansiyonum 6/9’a düşmüş fenalaştım bir güzel 😅 neyse 10 dk sonra kendime geldim doktor geldi ameliyathanenin hazırlandığını aşağıdan haber gelince gideceğimizi söyledi o sırada fotoğrafçımız geldi fotoğraflar çekiyor 😅 10 gibi hasta bakıcılar geldi sedye ile aşağıya indirmeye geldiler 🙈 indim aşağıda bir hazırlık bir dünya soru herkes sakinleştirmeye çalışıyor anestezi uzmanı girdi içeriye tanımaz diye umuyordum kiii sen burda çalışıyordun demi diyip ifşaladı beni 😂 eşimle birlikte o hastanede çalışıyorduk tanıştık evlendik ben ayrıldım o kaldı ama unutulmamışım 🙈 iğneler hazırlandı öne doğru eğil dedi saolsun hemşireler elimi tuttu ve ben daha yapılacak diye beklerken uyuşmaya başladım 😅 meğer yapılmış iğne yatırdılar ben daha hazırlıyorlar sanıyorum hemşirlerden birisi sıcakmı soğukmu diye sordu hissediyorum tabiki sürdüğün şeyi sıcak derken bebeği kaldırdı evet hissediyorsun tabii diye de dalgasını geçti 😅 midem bulandı başım ağrıyor dedim seruma bir ilaç ekledi 5 dk geçmeden birşey kalmadı 10.40’da herşey bitmiş odamda bebeğimleydim 😍 karnıma bastırdılar ama öyle bir acı söz konusu dahi değil zaten mantıken düşünürsek dikişlere baskı yapıp yürüyoruz ve öyle rahat ediyoruz bastırmaktan da korkuyordum ama değil öyle korkulacak bir şey anlamadım bile 🫠 spinal etkisi geçince çok kötü ağrım oldu yalan yok hemen yaptılar ağrı kesici yaptılar 10 dk birşeyim kalmadı 5 gibi gelip sondayı çıkarıp pijamalarımı giydirdiler ve ayağa kalktım ve hiç zorlanmadım dik bir şekilde yürüdüm ve birdaha asla oturmadım diyebilirim gezdikçe açıldım ve bir daha ağrı kesici bile istemedim 🫠🙏 nescafe sütsüz şekersiz içtim günde 2 tane ağrılar olmasın diye rezene içtim gaz olmasın diye ve kayısılı meyve suyu geceyi de rahat atlattım sürekli gezdim ama en büyük şey bu sabah doktorum geldi pansumanı değiştirdi çıkış yapabilirsiniz dedi o zaman ne olur ne olmaz diye bir ağrı kesici istedim öyle çıkış yaptım bebeğimi kucakladım normal doğum yapmış gibi indim arabaya şimdi evdeyiz 4.138 kilo koca yanak bir tosun var yanımda 2 erkek anası oldum artık geldiğimden beri evde de durmuyorum ve çok iyi hissediyorum umarım hepiniz çooook iyi atlatırsınız sağ Salim alın kucağınıza hepiniz 😍❤️