Aysee04 adetlerin düzenli mi? Bende de vardı sonra doktor bana ilaç yazdı kullandım düzelmişti sonrasında iğne de kullandım o şekilde şuan 4.5 haftalık hamileyim

Aysee04 benim adetlerim duzensizdi 2-3 ayda bir adet olurdum hep o yüzden gebelik olmadı. Gittiğim her doktor tahlillerin normal kilo ver diyip gönderiyordu beni. Sonra tavsiye üzerine bir doktor buldum o doktor 3 aylık ilaç kullandirtti sonrasında yumurta geliştirici hap kullandım ve çatlatma iğnesi yapıldı hamile kaldım. Ama doktora sordum bu pcos giden kaybolan birşey değilmiş 1-2 kilo bile farkediyor bu rahatsızlıkta ama adetlerin vs duzenliyse pek bir sorun olmuyor

Doktorlar bunun bir hastalık değil sendrom olduğunu ve herhangi bir tedavisi olmadığını söylüyorlar sadece kilo vererek dikkatli beslenerek ve egzersizle belirtileri düzene sokabilirsin bir çok insan pcos olduğunun farkında bile değil hatta ben kendimi bildim bileli bunun belirtilerini yaşıyorum bebek içinde başka bir problemin yoksa eğer tedaviyle çok kolay bir şekilde hamile kalabilirsin ben ilk gebeliğimde de tedaviyle oldu fakat düşük oldu şimdi 12 haftalık hamileyim çok şükür. Yani içini karartacak bir durum söz konusu değil. İsteyen herkese Rabbim nasip etsin 🙏

Aysee04 Merhabalar geçmiş olsun pcoslular kervanına hoşgeldiniz 🙈 Öncelikle bunu bir hastalık olarak görmeyin bu bir nevi sendrom geçici birşey değil yani. Bu sizin yumurtalarınızın gelişiminden bu yana sizinle olan birşey. Eksileri olduğu gibi artıları da var bence. Şöyle söyliyim bizim yumurtalarımız normal insanlara göre biraz daha nazlı yani gelişmiyor ya da çok az gelişip minik minik kistcikler halinde kalıyorlar. Neyse ki tıp bunun çözümünü sentetik yumurta geliştiriciler ile kolay hale getirmiş. Yani zor bir sendrom evet ama çaresi yok değil çok şükür.

Aysee04 pcosluydum hamile kaldım 2 buçuk yıl sonra tedavi dediler doğal yolla kaldim klomen kullanabilirsin duzenli beslenme kilo verilmesi lazim cinsel iliskiyi sık sık yapma 3 gunde 1 birde psikolojik olarak iliskiye girme at onu kafandan bol su adet döneminde hayit tohumu iciyordum

Aysee04 Ama sentetik yumurta geliştiricilerin de ise yaramadığı bazı zamanlar oluyor özellikle işin içine stres girince maalesef süreç uzuyor. Bunun için pcos un etkisini azaltmak için en iyi yol yaşam tarzı değişikliği. Bakın pcos dediğimiz şey en başta beslenme ile ilgili bir sendrom. Yani yumurtalarınızın gelişiminden bu yana sizinle ama beslenme alışkanlığı ile etkisini daha çok gösteriyor kişilerde. Yapmanız gerek en önemli şey hayatınız boyunca ya da çocuk istediğiniz süre boyunca ekmek şeker ve paketli gıdalardan uzak durmanız. Ve en önemlisi bol su ve bol yürüyüşü yani hareketi hayatında eklemeniz.

Aysee04 canım polikistik over bende de vardı doktor doğum kontrol hapı verdi günü gününe saati saatine aldım hep.Kistler gün geçtikçe azalıyor.Hamilelik istiyorsan kadın doğum doktorundan folik asit takviyesi iste.Merak etme polikistik hamileliğe engel değil.Bende de vardı ama hamile kaldım🙏🏻🌺

Aysee04 yıllarca polıkıstık över vardı bendede zayıftım doğum kontrol kullandım yıllarca hep vardı hiç kafama takmadım ama ben sadece bi kaç kilo verdim sağlıklı beslenmeye başladım bol su bıraz hareket kendılıgınden düzeldi sanırım adetım düzene gırdi 4 ay olamazdım tam gününde oluyorum artık evlendım ve evlendıgım gün hamıle kaldım doktora demıstı kafana takarsan 10 yıl bıle kalamazsan takma evlenınce ilk ayda kalırsın demıstı şükürler olsun 11 haftalık gebeyim düğün günü bebeği oldu 🙏🏽🙈