• Doğum
  • Doğum şeklinin gereksiz tartışmaları...

Dün bi tartışma başlattım. Doğum şekliyle alakalı.
Benim sormak istediğim konu çok farklıyken sezaryen i eleştirenler çıktı ortaya hayati bir durum dışında sezaryen olanları doğru bulmuyorlarmış falan filan.
Benim öncelikle sorum spinal epidural genel anestezi hakkındaydı bilgi almak istiyordum. Şuan normal doğum için ilerliyorum ama her şey değişebilir onu bilemiyoruz. Ayrıca hayati bir durum dışında sezaryen tercihim de olabilirdi çünkü insanız korkularımız olabilir kolay değil sonuçta. Herkesin tercihi kendine kimseyi yargılama hakkımız yok. Bu da benim kendi düşüncem 🙂

Mavimsi_ hayati bir mesele olmadıkça sezeryan tercih edilmemeli şeklinde bir söyleniş yanlış bir şey değil evet tercih edilmemeli çünkü hem bebeğe hem anneye dezavantajı çok fazla. Onun dışında kimin nasıl doğurduğu kimseyi ilgilendirmiyor kimseyi daha az ya da daha çok anne yapmıyor bunun bu kadar tartışma yaratması da ilginç. Sadece bilmeniz gereken şey şu sezeryanın anne ve bebek açısından tehlike olmadıkça tercih edilmemesi çok daha doğru çok daha uygun ama anne adayına kalmış bir seçim istediği şekilde doğurabilir tabi ki

Mavimsi_ merhaba ben de normal istiyordım fakat içten içe de korkuyordum . Dün çatı muayenesi yaptı tekrar doktor uygun olmadığını söyledi zaten geçen hafta da ısrarcı mısın normal için deyince bişeyin uymadığını tahmin etmiştim .başka doktora da gidebilirsin dedi yani çok dikişin olur zorlanırsını vs dedi.

Ve bugün de cumartesi için sezaryen diye kararlaştırdık dün de post açtım zaten herkes doktorunu dinle dedi.

Genel anestezi istedim.

İnşallah sizin de hayırlısıyla olur.

• [silindi]

Merveunal13 Hayilrlisi olsn
      doktorun vardir bir bildigi
      saglikli haberlerini aliriz insallah senden ve bebeginden

• [silindi]

dogru diyorsunuz herkesin kendi karari
      sene olmus 2023 hala dogum sekline karisanlarin olmasi cok ama cookk sacma

5gün önce kendi kararımla sezeryan oldum. Aldığım en doğru karar oldu. Inanir misiniz bilmiyorum ama ameliyat yerimden daha cok sonda takılan yerim acıyor. Bir de kesi attiklarini hic düşünemiyorum. Iyikide epidural sezeryan oldum. Bebegimde gayet saglikli erken doğmasına rağmen bende❤️

Ellove Allah bağışlasın sağlıkla büyüsün inşallah ne kadar erken doğdu acaba kaç kaftalıkken
        Ben Şuan 35+2 deyim ve suyu azalmış riskli denildi

Mavimsi_ En iyi doğum şekli anne ve bebek için o zaman uygun olandır. Normal veya sezeryan farketmez.

Kendi isteğim ile sezeryan olucam kim nasıl doğum yapmak istiyorsa öyle yapar saygı duyulmalı 💙

Mavimsi_ amcam bana sezaryen olma çok çekersin dedi ben de ona en son sen doğurunca normal doğurursun sanki elli kere doğurmuş gibi yorum yapma dedim en son insanı patlatıyorlar ama gerçekten bir erkeğin bu konu hakkında yorum yapması herşeyden saçma

Mavimsi_ dunki postunuzu gormedim ama haklisiniz. ben de normal diye gittim sezaryen oldum. bu arada korktugu icin en basinda sez. tercih edenlere soylemek isterim ki sez. da gayet zor 😂😂 cunku dogum aninda yasamadigin aciyi dogumdan sonra yasiyosun ve yaninda yardimcin yoksa pisman bile olabilirsin…

Gizzgzz en çokta erkeklerin yorum yapması güldürüyor beni 🤣 kendi şeylerinden kan gelse kafayı yiyecek adamlar ay kadınlar şöyle doğursun böyle doğurmasın diyo tövbe ya . Belki kadın vajinusmus belki başka problemi var.

Mnire 36da geldi. Allahin izniyle hiçbirsey olmaz merak etmeyin❤️

teachermom8 ki düşün bu erkek amcam yani herkes bitti Bi o kaldı eşi de dedi zaten o sancın ın ucundan çekse tövbe edip ağlar kalkmış fikir veriyor diye :)))