adn111 Kızlar kayinvalidem bize geldiğinde ramazan yaklaştı oruç tutarsın dimi vs diye sordu kendisi çok inançlı ve bize yardımcı olur ama bu konularda sürekli biseyler söylüyor sizce ne yapmaliyim son ayda bebegin kilo aldığını okudum ilk gebeligim olduğu için tecrübem yok ama şimdiden çok çabuk acıkıyorum yemek yedikten 1 saat sonra midem bomboş gibi o yüzden emin olamadım
Senemsu adn111 canım doktoruna kesinlikle sor bazı doktorlar sık sık yemek yenmesi gerektiği için önermiyor.Özellikle son aylarda kg alımı için 1,5-2saatte bir yemek yiyin diyor.Yanlış yönlendirmek istemem doktora kesin sor derim🙏🏻Ben de hamileyim tutmayı düşünmüyorum benim annem vs de tutmamış hamileyken🌺
AyFa1608 adn111 bence doktoruna sor canım en doğrusunu o söyler. Tam bebeğin kilo alıp besleneceği zamanlar tutarsan sarsılabilirsin. Benim kaynanam da dayanamıyom diye kendi tutmaz her konuştuğumuzda orucunu tut diyor. Şekerim var bir öğün biraz gecikse vücudum titriyor migrenim tutuyor dayanamam dayanablirsem zaten tutarım diyorum olsun olsun yatak döşek de olsan tut diyor manyak kadın😂
zeynozey adn111 Doktorlar 30. Haftadan sonra orucu önermiyor canım. İlk bebeğimde 30. Üstüydüm tutmadım geçen sene. Açlık kan şekerim hızlı düşüyordu bide gebelikten dolayı 2-3 saat bişeyler yemesem başım dönüyordu. Senin böyle sağlıksal sorunun yoksa bi gün tutup bi gün tutmayabilirsin belki aynı haftalarda olduğumuz bi arkadaşım tuttu orucunu yani 15 günü tutmuş oldu. Ama senin haftan bayağı yüksek oluyor. Bebekler son haftalarda iyi kilo alıyor güzel ve sağlıklı beslenmen gerekir
Kelebekk-0307 adn111 buna doktorunuz karar versin mutlaka danışın. Birçok doktor önermiyor önerenlerde oluyor ama kendinizi zorlmamanizi tavsiye ederim dinimiz zaten bu konuda esnek davranmış bir zorlama yok yani sonra kazasını yaparsınız
adn111 Kelebekk-0307 zeynozey AyFa1608 Ginger_ Senemsu Ben de aynı şeyi söyledim bebek son ayda kilo alıyor zaten ben de dayanamıyorum şekerim düşüyor diyorum sen doktorlara bakma bebek yine gelişir önemli olan orucun diyor yani ben zaten şimdiye kadar tuttum bu sene tutmasam nolacak kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor
Ginger_ Canım hamilesin doğurunca tutarsın bebeğin bol bol su ve yemeğe ihtiyacı var doktorunun oruç tutmanın uygun olmadığını söylediğini söyle bence
AyFa1608 adn111 aynen aynen benimkide öyle diyor doktora bakma o tutma der biz hep tutardık diyor. Şimdi de bacaklarım ağrıyor dayanamıyorum diye tutmuyor kendi 😂 boluma borçlanma diyor snaki keyfi tutmuyoruz. Rabbim zaten bize kolaylık sağlamış lohusalıktan sonra tutulabilir yani vücudu zorlayıp bebeği zorlayıp tutun demiyor ki. Bakma sen ona tutmayınca da laf edecek olursa hala tutuyorum de geç uğraşma
Kelebekk-0307 adn111 gerçekten dinde kolaylık varken neden insanlar kendi kafasına göre bu kadar zorlaştırıyor hic anlamıyorum kaynananizin vasfı ne ki bu konuda size fetva veriyor söz konusu sizden beslenen minicik bir can yani dayanamiyorsaniz neyin zorlaması bu.
Senemsu adn111 yahu bebek yine gelişir de ya Allah korusun gelişmezse ya kilosu azsa küveze va girse bunun vebalini kaynanan ödeyebilecek mi hiç takma doktoruma yazdım önermiyo de doğduğunda kazasını tutarım de geç bu insanların her şeye atlamasını anlamıyorum bebeğin gelişimi hiç mi önemli değil?eskiden Allaha emanet hamile kalıp doğuruyolar diye bizden de aynı şeyi bekliyolar
umena adn111 önemli olan orucun değil bebeğinin ve senin sağlığın. Kuran kursu hocasıyım kesinlikle bebeğini ve kendini riske atma, bende 30 haftalık hamileyim tutmayı düşünmüyorum normalde nafile tutarız ya. Kayınvaliden bildiğini sanıyor ama hamile ve emzikliler (süt veren anneler) tutmaması bir özür sebebidir. Sonrasında tabi ki gününe gün yerine getirmen gerekir tutmadığın günleri. Ama günahkar olmazsın o zaman tutmuyorsun diye. Mesela bir örnek vereyim domuz eti yemek haram dimi? Ama hiçbir yiyecek olmazsa sadece domuz eti olsa ve sen o domuz etini yemezde ölürsen; intihar etmiş hükmünde oluyorsun. Yemen lazım ölmemek için. Anlatabiliyorum değil mi din her şeyi her an yapmayı emretmiyor. ☺️💖
MadameHappy34 adn111 oruç sizin bünyenize bağlı bir şey istediği kadar inançlı olsun,pazartesi oruç tuttum 2 gün baş agrısı ve eklem ağrısı ile uyudum bende namazımı kılan biriyim ama iki canlıyız sonuçta bünye kaldırmıyorsa kim laf yapabilir,doğumdan sonra tutuluyor oruçlar zaten.
adn111 MadameHappy34 aynen öyle mesela bizde kaldığında kahvaltım biraz gecikse aç kalma torunumu acıktırma diyor bende torununu düşündüğün kadar çocuğumu düşünmüyor muyum sence diye esprili bi şekilde cevap veriyorum ama oruç tutmaya gelince tutmak zorundayım gibi davranıyor
adn111 AyFa1608 valla aynıymış gerçekten bisey diyince ben 4 cocuk doğurdum hiç böyle olmazdı vs diyor herkesin bünyesi hamileliği farklı sonuçta yani saygısızlık yapmak istemiyorum çünkü sadece bu konuda kaynanalik yaptığı gördüm normalde iyiydi 😁
AyFa1608 adn111 Yani iyilik yapcaksa kızım kendini bebeği zorlama tutabliyorsan tut tutamıyorsan doğumdan sonra tut borçlu kalma de olsun bitsin ne uzatıyon😂 her ne kadar bebek anneden alır aç kalmaz deseler de yediklerine ihtiyacı var o masumun. Tutacam de sussun😂
adn111 AyFa1608 çok müdahaleci gerçekten bazen sıkılıyorum iyi niyetli birisi ama ben kendi ailemde annem babam bizi hiç sıkmazdı namazimizi orucumuzu yine aksatmadik ama böyle olunca sinirleniyorum
adn111 AyFa1608 😅😅🤣 hergun arayıp sorar ya bu konuda yalan söylemek istemiyorum ve oruç tutacaksam kendimi iyi hissettiğimde ve Allah rızası için yapmak istiyorum o dediği için mi tutacağım yani neyi soruyor anlamıyorum herkesin ibadeti kendisine
AyFa1608 adn111 senle beraber yanacak sanki. Şükür aklın var fikrin var yaparsan da kendine yapmazsan da kendine
adn111 MadameHappy34 eşimin bu konuşmalardan haberi yok onuda namaz kıl diye her geldiğinde darliyor o da cevap bile vermiyor artık çünkü yıllardır alıştı artık ne kadar konuşsak bile siz bilmiyorsunuz ben sizi düşünüyorum diyor ve yine devam ediyor
Sevdesh adn111 valla ben 7.aydan beri sürekli acıkıyorum ve yemediğimde şekerim düşüyor ayrıca su da çok önemli günde 2 litreden fazla su içiyorum sonuçta hem sizin hem bebeğin sağlığı düşünülmeli
adn111 Sevdesh evet su çok önemli ve adanada yaşıyorum bilen bilir aşırı sıcak oluyor burası o yüzden dayanılmaz cidden
AyFa1608 adn111 aynen öyle işte sal gitsin. Tutablirsem tutcam tutamazsam sonra tutacam de başka elden gelen bişey yok 😅
Burcu1101 8 aylığız uzun süre aç kalınca baygınlık geçiriyorum resmen benim lohusalığım tam ramazana denk gelecek siz de o zamana doğum yapmış olmayacak mısınız