Arkadaşlar normal doğum yaptım. Yanlış ıkınmadan dolayı hemoroid oldum. Eğer olurda başına gelen olursa(Allah korusun) bölgenizi sıcak suyla yıkayıp iyice kurulayın bir pamuğa kantaron yağı sürüp koyun bunu günde 3 defa tekrarlayın 5 gün içinde geçiyor. Bende 4 tane çıkmıştı şükür geçti. Belki benim gibi olan olur diye yazayım dedim ☺️
Bilgilendirme☺️
srnglcskn nasıl ıkınmak gerekiyordu da siz ne yaptınız ? Çok geçmiş olsun
Minnieand çok teşekkür ederim. Normal doğumdan çok korkuyordum doktorum sezaryen olacaksın dedi kendimide ona hazırlamıştım acilden giriş yaptım nöbetçi doktor normal doğuma zorladı yapabilirsin diye(devlet hastanesinde yaptım) 7-8 saat sancı çektim korkudan ve acıdan ebemin dediklerini yapamadım her ıkındığımda makata doğru ıkınmışım fazla ıkınma ve zorlamadan oldu. Doğru ıkınmanın nasıl olduğunu hala bilmiyorum 😢
srnglcskn ay çok korktum şu an ben de sezaryen olcam yüzde 99 ama doktor sancını bekleyelim dedi sancıyı bekleyip sezaryen olursam sanırım sizin durumunuza düşcem ben de 🥺 gün vermek yerine neren zorluyorlar bu kadar ya. Bi de geçer miymiş hemoroidiniz
srnglcskn bunu hamile ikende yapabiliyormuyuz 1 tane ilk bebegmde vardi smdide 3 oldu benmde hamile iken son aya girdikçe oluyor 😩
Minnieand gün verecekti doktor bir sonraki kontrolüm de. Ben 2 gün öncesinde hareketleri azaldı diye gittim suyum azaldı diye yatış verdiler direkt. 4 gün sonra doktor kontrolüm var geçti hemoroid ama tekrarlarmı onu sorucam inşallah tekrarlamaz 🫠 siz yine de her şeye hazırlıklı olun ben olmadım. Bide ebenizi iyi dinleyin normal doğum olursa eğer korkmamaya çalışın. Doğum gerçekleştiği an 8 değil 24 saat daha sancı çekerim diyorsunuz görünce bebişi 🥹
Bebeginehasret yapabilirsiniz tabi ki inanın mucize gibi bir şey
srnglcskn ikisine de kendimi hazırladım aslında ama inşallah sağlıkla gerçekleşir doğum ,nasipte hangisi varsa 🥺
srnglcskn tesekur ederm
Minnieand hayırlısıyla sağlıkla alın kucağınıza inşallah 🙏❤️
Minnieand kesinlikle doğru ıkınma egzersizi yapmak gerekiyor bunun farkına doğumda vardım ama çok geçti tabii ki afedersiniz ama böyle büyük tuvaletinizi yapar gibi ıkınmanız gerekiyor pelvik kaslarınızı sıkarak ıkınmak gerekiyor diğer türlü hem bebek gelemiyor hemde boşuna yorulmuş oluyorsunuz kesi atmak zorunda kalıyorlar
Kelebekk-0307 gerçekten Allah hepimizin yardımcısı olsun 🥺🥺🥺