Arkadaşlar bugün izne ayrılalı tam 15 gün oldu. 39.haftadayım. bundan önceki doğumum 42+6 da olmuştu ☹️ buda grç olursa doğum öncesi 5 hafta iznimi kullanmış olacağım. O zaman doğum sonrasına ne kadar iznim kalacak ? Nasıl hesaplanıyor acaba?

Zeynepsari34 41-42 haftalık doğum olunca o arada 7 gün için 5 gün ödenek ödeniyor. Diyelim 42 haftalık doğduysa, 37yi saymayalım 38-39-40 3 hafta doğumdan önce izin kullanmış olacaksınız. Kalan 13 hafta doğumdan sonraya eklenecek brüt maaşın 3/2si yatacak aynı şekil. Sadece arada kalan 41-42. hafta için 2 gün eksik para yatacak ve 16 haftalık toplam izinden düşmeyecek

bera43 dediğiniz ne parası acaba ? Ben memurum zaten bize raporda para verilmiyor. Ama endişe ettiğim husus ben doğumdan sonra kullanabileceğim toplam iznimi şuan yani 37.haftadan sonra kullanmaya başladım değil mi ? Yoksa bahsettiğiniz izin hakkı doğum olunca mı başlıyor ?

Zeynepsari34 32 ve 37 hafta arasında çıkabiliyoruz en son 37+0da mecburen çıkıyoruzya izne. İşte o andan itibaren 40+0a kadar geçen 3 haftayı baz al. O 3 haftayı toplam doğum izninden düş. Yani doğumu 41de yapsan 42de yapsan 43te yapsan bile yine de doğumdan sonraya 13 hafta daha iznin olacak. Bu durumu doktoruna mutlaka söylemelisin yanlışlık olmasın. Tabi işyerine de bu şekilde bildirmelisin.

bera43 teşekkür ederim peki bunu sistem hesaplamıyor mu yada doktor bilmiyor mu acaba? İşyerim hayatta kabul etmez resmi dayanağı yoksa ☹️ dediğiniz gbiyse çok iyi olurdu

Zeynepsari34 bende 37 de izne ayrıldım şuan 40 haftaligim hala dogurmadim :( bende üzgünüm iznim yanacagi için ..41 e kadar da bekleyeceğim bakalım

bera43 ben de 32den 37 ye kadar çalıştım . Yarın 40 haftam dolmuş olucak ve 41 e kadar bekleyeceğim. Diyelim ki ben haftaya cuma 41 de doğdum . Benim doğum öncesi ve doğum sonrası toplam ne kadar iznim olucak kaç hafta yani …. bı şeyler biliyorum izinler konusunda ama eksik biliyorum beni de aydınlatırsanız mutlu olurum :) bende devlet memuruyum.

bera43 ben 41 de dogurursam geriye ne kadar iznim kalıcak ?(38-39-40-41 haftalar için 4 hafta iznimden düşülüp 16-4=12 hafta mi iznim kalıcak acaba ? .yani 3 Şubat’ın uzerine 12 hafta daha mı sayacagim? Kafam çok karıştı :(((