Sevgili anneler 36 haftalık olduk doktorumuz şuan herşey normal doğum için yolunda gidiyor dedi ama haftaya çatı muayenesine göre karar verecek darsa sezeryana alacak, normal doğum çok istiyorum inşallah herşey yolunda gider ama size danışmak istediğim konu çatı muayenesi nasıl oluyor ağrılı mı doğumu tetikliyor diyor bazıları doğru mudur konu hakkında fikriniz varsa duymak isterim
Çatı muayenesi hakkında bilgisi olanlar
Aylin355 ben oldum ilişkiye girmekle aynı his hafif yanma hissettim sadece 5 sn sürdü zaten hiç gerilmeye korkmaya gerek yok ve benim çatım sarmış 39da sezaryen oldum tetikleme falan yaşamadım
uraz_ve_annesi- Çok teşekkür ederimmm 🙏🏻
- Düzenlendi
uraz_ve_annesi- benim doktorum da önce perine masajını dene yapamazsan çatı muayenesi de olamazsın dedi 😕 çok modum düştü ya… perine masajı da saçma sapan bir şey gibi geliyor bana 🤦🏻♀️
BskSrc ilk defa duydum bunu zaten o karınla perine masajı yapmak zor ki ileri itemezsin parmağını sen yapmasan bile yaptım de anlayacak değil ya
uraz_ve_annesi- Çatının dar olduğu sadece çatı muayenesinde mi anlaşılıyor acaba yoksa ilişki de filan da hissedilebilir mi
Elissa1 çatı dediğimiz şey kemik ilişkide anlaşılması mümkün değil biraz ilerde zaten muayene olmadan anlaşılmaz
uraz_ve_annesi- İlk gebeliğim olduğu için pek bilgim yok maalesef 😅 teşekkür ederim, ilişkiye her girdiğimde hep vajinam darmış ve sıkıyormuş hissi veriyorda o yüzden sordum
Aylin355 daha salı günü çatı muayenesi oldum. Ebe 2 parmağını sokup 5 saniye kadar çevirdi içimde. Kemik yapıma baktı sanırım. Kesinlikle acılı bir işlem değil. Çok kötü vs diyenlere inanmayın. Daha önce vajinal muayene olduysanız ona göre hiç bişey yani bu. Cinsel ilişki bile daha acılı bence. Zaten ebe önce eline ultrason jeli sürüyo. Benim hiç açılmam olmamasına rağmen sıfır acı 5 saniye ile bitti işlem. Çatım normal doğuma müsait ama bebek henüz kanalda değildi.. 38 haftada yapıldı
Aylin355 Canım benim sana şöyle söyleyeyim ben benim canım o kadar tatlı ki ben çok korktum çatı muayenesinden hatta doktor odası kapısında beklerken o kadar stres yapmışım ki karşımdaki bayan sancın mı var diye sordu o derece sen düşün ilk 36+4 de yaptı doktorum çatı muayenesi göz açıp kapayıncaya kadar sürdü diyeyim sana belki 5 saniye en fazla can acıtacak bir durum söz konusu değil kesinlikle kendini kasma ve korkma sakın yapabileceğine inan ben korkarak da olsa inandım lekelenmem 1-2 gün olabilir dedi doktorum ama ben de olmadı kişiden kişiye değişiyor demek ki ve erken doğumu tetiklemiş olsa emin ol doktorum bu haftada yapmazdı gönlünü ferah tut 🥰
Bende de 34.haftada yaptı doktorum bebek aşşağıda diye çok korkuyordum daha korkumu dile getirmeden işlem bittti saniyeler içinde kalkabilirsin dedi direk nasıl oldı anlamadım canmda acımadı
Prenses34_annesi Evet haklısınız bazı çok ağrılı vs yorumlarını görünce bende tedirgin oldum nasıl bi işlem diye çok teşekkür ederim yorumlarınız çok rahatlattı korkum gitti sağolun ❤️🙏🏻