Arkadaşlar ben aslen Kıbrıslıyım ve aynı zamanda Yakın Doğu Hastanesi’nde calisiyorum ve Eyüp hocaya gidiyorum. Kıbrısın sağlık sistemine güvenmiyorum yazmışlar. Buradaki vatandaş ne yapsın o zaman herkes Türkiye’ye mi gidiyor yoksa Türkiye’ye gitmeyenler ölecek mi? Lütfen öyle dusunmeyin hangi doktor bir hastasini ölüme bırakır ya da hangi sağlık sistemi. Gücü olan gidebilir tabi o ayrı her insanın kendi tercihi ama ben şahsi fikrimi soyleyim. Yakın doğu tam teşekküllü bir hastane yani şu yok gibi bir cevap kesinlikle alamazsınız ve Türkiye SGK ile anlaşması var. Mesela biz vatandaş olarak o indirimden de faydalanamıyoruz. Çünkü Kıbrıs sigortası sadece devlet hastanelerinde geçerli oluyor. Ben mesela personel olmama ragmen indirimli şu an 20.000 TL doğum ücreti. Ayrıca buradaki doktorlar da çoğu Türkiyeden geliyor ya da Kıbrıslı olan doktorlar da Türkiye’de eğitim alıp ülkelerine dönmüşler. Burada Tıp Fakultesi yeni yeni yakın doğu mezun vermeye başladı zaten. Devlet de doğurmak isterseniz de Girne Akçiçek hastanesini tavsiye ederim. Kadın doğumda gerçekten iyiler. Özlen hanım yeni klinigini açtı evet ama esas oranın doktoru yani devlette de çalışıyor artık.