• Sağlık
  • Kalbin sol kısmı gelişmemiş Down sendromu riski yaşayan varmı

busraa5465 Merhaba canım benim bebeğimede ayrıntılı ultrasonda teşhis kondu .Hipoplastik sol kalp sendromu teşhisi kondu(yarım kalp olarak geciyor )Dokdorlar doğar doğmaz ameliyat olması gerekiyor dedi . Onun yanı sıra birsürü anomaliden bahsetti .Mikrosefali .bağırsakları parlak gelişimi geri gibii .Mr girdim teşhislerin yanlış olduğunu sadece kalbinin sol tarafının gelişmediğini öğrendik. Dokdorlar genelde kalple ilgili bir sorun olunca birden fazla anomaliden bahsediyor .Ama çoğu asılsız cıkıyor

busraa5465 Şuanlık iyi bir sorun yok hamdolsun.Gelisim geriliği var biraz oda kalbinden bagimsız olarak kordonunda 3 damar olması gerekirken 2 damar olmasından kaynaklı .Yeterli kan akışı saglanamiyomus bebege Doğumu bekliyorum bakalım şuan 28 haftama girmek üzereyim .Sana ne dedi dokdor tam olarak canim

Umutlu_anne_ benim bebeğime sağ kalbinde gelişmemiş hiç dedi yanlış yazmışım ben ve down sendromu olabilir dedi aldırmak istiyormusunuzz dedi yok dedik imza attık bugün pediatri ekardiyolojiye gidecem

Umutlu_anne_ doğumdan hemen sonra kardiyoloji doktorları yanımda olacakmış bebegin durumuna göre ameliyat yapacağız dediler

busraa5465 Anladım canım tekrar geçmiş olsun sizin durumunuz bizimkinden daha iyi .sağ vertikulde başarı şansı daha yüksek ve bildiğim kadarıyla hayatı tehlikesi yok .Ama sol vertikülde malesef hayatı tehlikesi çok fazla ve ameliyatı riksli .Benim dokdorum sağda olsa işimiz daha kolay ve risksiz olurdu demişti.Sizin ve bebeğinizin adına çok sevindim rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin

Umutlu_anne_ benim ilk gebelıgım de de bu teshısı konuldu yasımıcagın soledıler 23 hafta da gebelıgım sonladırılıp ölü dogum yaptım. İstanbul da gitmediğimiz doktor kalmadı ama caresı yok bu hastalığın biz bebegımzn acı cekmesın dıe bu karari aldk.

Esrasavs78 Başın sağolsun canım ben çok dillendirmek istemiyorum ama bana da yasamayacagini söylediler .Almak istediler ama ben kıyamadım bebeğime. Rabbime sığındım bekliyorum o ol dedikten sonra olmayacak hiç bisey yok .O kadar zor bir durumki .Her iki kararı vermekte çok zor .Rabbim yardımcımız olsun.

Esrasavs78 Merak etme bacım Niyetinin üzmek olmadığını biliyorum canım.Ama anne yüreği işte o ihtimali duymak bile istemiyor.Amin inşallah bir mucize olur .