newmommmyy2 ben ilk hamile kaldığımda baya cahildim. Doktora 6 haftalık olunca git demişti sağlık ocağı. Ben o zaman gebelik hesaplaması bilmiyordum. Yumurtlama gününden hesaplamıştım ne bilgisizlik ama 6 haftalık diye doktora gittiğimde çoktan 8 haftalık olmuştum bile. İlk kez görecektim bebeğimi. Malesef kalbi durmuştu. Sanırım 6nın sonları 7nin başı gibi durmuş.
Doktorum Bi kaç gün daha bekleyelim bazen 8.haftaya kadar atmayabiliyor demişti. Bekledik ama atmadı.
Detaylı ultrasona girip bebeğin yaşamadığı kesin onaylanınca kürtaj tarihi verildi.
2 gün sonrasına.
Ben daha önce hiç serum vs. Taktırmamıştım damar yolu açılmamıştı. Kan verirken bile çok zorlanır mızmızlanırım.
Çok üzüldüm ağladım benim için çok zordu.
Hem bebeğimi kaybetmemin acısı hemde kürtaj korkusu.
Kürtaj günü odaya giriş yaptık Bi süre serum vs. Verildi kan tahlili yapıldı. Daha sonra beni götürdüler. Aşağıda uyuttular. 20 dk sonra odamda uyandım.
Hafif ağrım vardı. O gün ağrı kesici ile geçti. kanamam azdı.
Ortalama 5 gün falan sürdü.
Zaten doktorum aşağı yukarı o kadar süreceğini 1 günlük kanamanın beş adet pedi geçerse gelmem gerektiğini söylemişti.
O kadar olmadı bile.
Regl sancısı gibi Bi ağrı.
Korkma.
Fazla ayakta kalma. Benim en çok ayakta kaldıkça ağrım oluyordu. O da 5. Gün sonu bitti neredeyse.
Bi sonraki reglm tam 28 gün sonra oldu. Doktorum 40 gün sürebilir demişti o kadar sürmedi.
Ben kendimi çok fazla üzdüğüm yıprattığım ve strese girdiğim için kürtajdan sonraki aylar yumurtalarım yavaş büyüdü.
Kendimi aburcubura kötü beslenmeye vurmuştur belki 5 kilo almışımdır. Bu da haliyle yumurtalık sağlığımı etkiledi.
Her doktor kontrolüne gittiğimde yeme artık kilo ver pco olursun böyle giderse vs. Dedi haklıydıda.
1 senenin sonunda anca kilo verebildim sağlığım anca düzeldi .
Kürtaj Bi regl kadar acı veriyor ve Bi süre sonra geçiyor. Ruh sağlığın daha önemli.
Üzül ama kısa süre içerisinde kendine gelmelisin. Benim yaptığım hatalara düşme.
Çok geçmiş olsun. Benden kat ve kat güçlü olduğuna eminim.
Bi sonraki gebeliğin çok daha sağlıklı olacak.