2021 Aralık ayında kimyasal gebelik yaşadım 3 Ocak da düşürdüm :) ilk gebelik üzücüydü ardından 2022 olduuuu 30 Aralık 2022 bir sene oldu tedavi göreyim diye gittim ne öğrendim polikistik over sendromuymuşum beta hcg ne de bakmış doktor 0.13 çıktı hamile değilmişim . Reglim de 5 ocak 2023 günüm geldi geçti hamile olduğumu öğrendim . Mucize gibi . Doktorlar bir sene süre veriyor ya kafana takma yani bende çevrem den başlı yedim her ay adet oluyorum diye kafayı yiyordum çok yorulmuştum . Polikistik over yumurta tembelliği oluyor Muş yani sen adetin 12. Gününden çatlamaya göre deneme yapıyorsan çatlama günün adete yakın olabilir günü değişmiştir bu süre zarfında folik asit kullan yumurtaların vitaminle güçlensin . Yumurtamız tembel biraz üşengeç olduğu için geç hamile kalıyoruz hamile kalmayacağız diye bir şey yok Allah’ın izniyle sadece sabır etmemiz lazım o yüzden hiç canını sıkma :) yeme alışkanlığında abur cümbür sağlıksız şeyler varsa onları değiştir meyve falan ye kilona dikkat rt kilo alımı da yavaşlamasına sebep oluyor Muş . En yakın 2 arkadaşımda da aynı polikistik over çıktı benim durumumu gördüler umutlandılar :) güzel arkadaşım rabbim de seni böyle güzel haberle güldürsün en Kısa zamanda :)
Polikistik over olabilir mi
guzelanne01_ inşallah canım sağolasın
Moonrose16 ayyy ne kadar güzel Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ☺️ tavsiyelerin için teşekkür ederim
uzunkizys polikist over sende skma canını kafana taktikca olmuyor cnku bende hormon bozukluğu sivilce kilo ne ararsan vardı yumurtam hiç catlamiyordu bir kere catlatma yaptık 110 kiloydum olmadı nasip değilmiş dedim bıraktım catlatma dan sonraki ay nerdeyse hiç ilişki olmadı gram aklımızda çocuk yoktu ev tasiyoduk halimi yikamadim ağır kolimi tasimadim ana Bi baktım on gün geçmiş aman dedim hep geçiyor Bi baktım 20 gün geçmiş annemin zoruyla test yaptım şükür oğluma hamileymişim sonrası zordu benim için ama olsun oğlum şimdi 5 yaşında oğlum 4 yaşına gelince azmettim kilo verdim 54 kiloya düştüm kendiliğinden 3 gebeliğim oldu kalp durması sonucu kaybettim pıhtılaşma da varmış şimdi 18 haftalık hamileyim sağlıklı ilerliyoruz şükür hiç Bi müdahale olmadan hamile kaldım 💗
Kistik bi yapılanma görmüştür yumurtalıkta yapıştırmış pcos demiştir. Çok kafaya takacak bişe olduğunu düşünmüyorum. Adetiniz düzenli olduktan sonra doktorlar bi sene olmamasına Normal diyor. Benim de kistik yapılanmam vardı, doktor folikasit kullan bol bol sevişin dedi. Olur inşallah. Yine de tabi doktorunuz ne derse onu yapın, yumurta kalitesini arttırmak için myositol vs veriyorlar. Belki öyle bişeyle hızlanır
uzunkizys ben 15 ekimde evlendim adetlerim aşırı düzensiz di hep ara kanamaları m olur kilom da vardı zayiflamistim ama hala kilim vardi evlendikten sonra adet göremedim 29 ekimde doktora gittim doktor asla coxuk sahibi olamayacağımı söyledi ve ya aşı yada tüp bebek kesin değil dedi aşırı üzüldüm ertesi gün regl oldum 3.guj başka doktora gittim hormon tetsl3rim normal cikti ama çok az polikist över var dedi ama coxuk sahibi olabileceği mi söyledi ama aklım da hala ilk doktorun söyledikleri vardı ben hala 22 günlük evliydim hergun ağlıyordum bu arada folik asit e başlamıştım ve sonra sogan suyu içmeye başladım sabah akşam ama çok devam edemedim aşırı bas agrisi yapmıştı o kadar kafama takmıştım herguj gebelik testi yapıyordum hergun bazen günde iki kez yaptığım bile oluyordu kan testi verdim adetime 10 gün vardı negatif cikti sonra yine hergub ağlayıp tets yapıyordum yeni evli olduğum için eşimde çok rahatsız di bu durumda çünkü inada binmisti adet günüm geldi adet olmadim kan verdi negatif sabaha kadar ağlamıştım 2 gün yemek bile yememişti m 3 yada 4 gün sonra tekrar test yaptım yinr negatif artık umudu kestim aklımda hamile kalmak yoktu çünkü adetim 10 gün geçmişti unuttum hamileliği üzerinden 23 gün geçmişti aşırı kaşık ağrılarım vardı ve aşırı iştahım vardı çok korkuyordum menepoz belirtilerim vardı kuruluk falan aşırı vardı randevu alıp başka doktora gittim ve ultrasinda hamile olduğumu gördüm doktor söyleyince şok olmuştum ve doktorun diyisune göre 4 günlük tu ve kese vardı ve yeni oluşmuştu yani demem o ki gerçekten kafanıza takmayın zaten doktor Bi sorun yok demişse inanmak ve sabretmek lazım benim gibi evliliğini,i kendinize zehir etmeyin
uzunkizys canım hiç moralini bozma polikistik over için doktor doğum kontrol hapı verir büyük ihtimal.Bana öyle vermişti verdiği ilacı günü gününe aynı saatte hep al kist varsa hepsi gidiyor.Hiçbir şey kalmıyor bende de polikistik vardı şu an hamileyim çok şükür🙏🏻Moralini bozma hiç.Polikistik çocuğa engel değil