• Sağlık
  • Yüz felci mi başka bir sorunmu ????

Kızlar iki gündür yüzümde sol tarafta çeneme dudağıma doğru gelen karıncalanma uyuşma var yani yüzüme bakıyorum kayma felan yok yüz felci olabilirmi 37.haftamdayim tedirgin oldum başına gelen varmı yada baska bir şey olabilirmi nereye gitmeliyim bilmiyorum da doktorumla mi iletişime geçmem lazım

_Nur_1818 yüz felcinde sadece yamulma olmaz ki yamulmadan da felç olunuyır bende geçirdim hatta kimse yüz felci olduğumu anlamıyodu bile sadece his kaybı vardı. Pipetle içecek iç ağzından akıyomu içeceği çekebiliyomusun bak gözlerin eşit kapanıyomu veya yaşatma oluyomu sonra mesela ağzını elinle bastır çeneni aşağı doğru çekmeye çalış yapabiliuomusun bak yüz felcinde bunları yapamaman lazım ilerledikçe de gözle görülür olarak sadece eşit yüz ifadeleri yapamazsın gülerken örneğin ben soldan geçirdim gülerken sağ tarafım gülerken solum hareketsiz dı gözümü açıp kapatırken sol tarafım duruyodu elimle kapatıyodum ve sürekli yaş içindeydi gözüm pipetle bişey içemez içeceği çekemezdim yemek yerken ağzımdan akardı. Ama hamilelikte de kan hacminin artmasından kaynaklı karıştırılabiliyoe korkcak da bişey yok olsa bile bir ayda tedavi olmuştum ben önce nöroloji bakıyor fiziğe yönlendiriyor veya direk fizikten de baktırabilirsin

_Nur_1818 babamdada oluyordu birden yuzu kasiliyordu disle alakali cikti korkmayin ama yinede iyi arastirin