• Gebelik
  • Kızlar detaylı ultrason önemli mi ?

123esr_ bence yapılmalı benim yarın detaylı randevum var mesela eğer bi sorun görülürse eğer doğumda hazırlıklı olunur

123esr_ 2/4lu tarama yapmadım doktorada her rendevuda gıdemıyorm maddi sorunlardan dolayi ama detaylıya gıttım onemlı bence her seyını kontorul edıyorlar cok sukur bı sıkıntı yoktu o yuzden de doktor kontrol lerini pek onemsemıorum da durumda bunu gerektırıuor

123esr_

123esr_ yaptırdım ama %100 sonuç vermiyor ölçümler doğrultusunda doktorun söylediği sonuç böyle ama tam tersi de olabilir o yüzden 2 li kan testi ver için rahat etsin

Bence yaptır. Ben ikili testi yaptırmadım yanılma payı oluyormuş diye. Ama detaylı ultrason normal ultrason gibi sadece daha detaylı her organına yakınlstırılıp bakılıyo gibi düşün bence çok önemli iyiki yaptırmışm yani ikili test gibi falan değil

• [silindi]

• Düzenlendi

Yonca0123 detaylı ultrasonda kalpte delik var mı yok mu ya kadar bakılabiliyor.2li tarama asıl doğruluk payı çok az.Onun yerine imkan varsa fetal dna yaptırmak daha önemli.

123esr_ Bence yapılmalı çünkü herşeye bakılıyor en azından Allah korusun bebekte birşey varsa doğar doğmaz en azından müdahale edilebilir yada ondan önce kan akışında veyatta bebeğin beslenmesinde bir problem varsa ona göre takviyeler yapılıyor. Ben ilk hamileliğimde birazda cahilliğimden yaptırmadım ve problem yaşadım bebeğimden yana o yüzden ikinci hamileliğimde doktorum da mutlaka yaptır dedi bende yaptırdım

123esr_ kaçıncı haftadasın canım? 20 hafta aralığında detaylı yapılıyor genelde sanırım. Bence yapılması gerekiyor. Bizim daha zamanı gelmedi ama arkadaşımda gitmiştim. Parmaklarına kadar göstermişlerdi. Damarlarının durumu vs herşeyine bakılıyor. Ayrıca 2lideki detaylıysa(yorumlara göre diyorum) çok önemli değil. Yaptırdım özelde Ama bende kanama alanları vs vardı onlarda incelenecekti o yüzden yaptırdım.

123esr_ yaptırılması gerekli bence iç ve dış orga larina bakılıyor bebeğin. Ama her rutin kontrolünde bir sıkıntı yoksa kendi isteginle gerek de duymayabilirsin. Bebeğin önemli bir hastalığı varsa doğduğunda zaman kaybetmemek adına önemli birsey.

123esr_ evet yaptırmalisin bebekte bir sorun varmı yada gelişim geriliği gibi bir durum var mı ona bakılıyor

123esr_ 20 sen sonra yaptır bence daha net görüntü alıyorsun☺️ 22 yi öneririm 😃 güzel pozlar veriyo bebişler