Kızlar çantamda vitamin ilaçlarım vardı. Avmye gittim, x ray cihazından çantamı geçirdim. Sonrasında aklıma geldi vitamin ilaçlarımın çantada olduğu. Biri hap, diğeri de sprey. Ufakta olsa radyasyon birikintisi olmuştur korkusundan içmek istemiyorum. Fikri olan var mı ?
X ray cihazı
Benvebebegim bir şey olmaz kutuda çantanın içinde, bire bir teması yok ki…
Benvebebegim içme çünkü bi doktorun videosunda anneler bebeklerinin çantasını geciriyo içinde yiyecek oluyor radyasyon geçiyor diye söylüyordu at bence risk alma
Benvebebegim şöyle söyleyeyim o ilaçlar eczaneye gelene kadar bir çok defa x ray cihazından geçiyor sadece siz görmüyorsunuz bu işin içinde biri olarak söylüyorum x ışını ile birebir temas etmediği için direk radyasyon içermiyor okadar radyasyon şuan elinizde ki telefondan da vücudunuza geçiyor
Hilal3425 çok haklısınız 🙏🏻 Dediğinizin doğru olduğunu biliyorum da hatta ama o kadar evhamlı biriyim ki sanki içersem bebeğime zararı olacakmış hissiyatı içerisindeyim 😫 oysa ki elimdeki telefonun zararı daha fazla sizinde dediğiniz gibi. Eşimde ona bakarsan marketlerde aldıklarımız da kasadan geçerken radyasyon almış oluyor bu kadar abartma dedi ama pimpiriklerim işte… 🥺
Armess_loya bilimsel olarakta dediğiniz gibi ama vicdanen anne yüreği ne yazık ki korkularla doluyor 🥹🥹
mysweetbabyy hamileliğimde bir sakızı dahi geçirmemeye özen göstereceğim artık
Benvebebegim sakınan göze çöp batarmış bukadar evham iyi değil tabiki tedbir alacağız ama takdir Allah herşeyi kontrol etmemiz mümkün değil ne yazkki
O vitaminler size ulaşana kadar bir çok xray cihazından, radyasyonlu bölgeden geçiyor. Çantanızda kutusunda, öyle zarar verici radyasyonun birikeceğini sanmıyorum. Ayrıca elinizde kullanmış olduğunuz telefonunuz, evinizdeki bilgisayar, tv, kettle, mikrodalga.. bunlar da emin olun radyasyon yayan önemli maddeler:) takılmayın o kadar derim. Takılacaksanız evinizde bulunan elektronik eşyalara da takılmanız gerekli:))
Hilal3425 bilinçle yaklaştıktan sonra böyle dertlenmeye de gerek yok tabi ama bende kılı kırk yarma huyu var. Her şey kusursuz olsun istiyorum. Tabi ki iyi değil ama bu huyum da asla geçmiyor malesef. İyi geldiniz teşekkür ederim ❤️
ikbalk zararının karnımdaki bebeğime olabilme düşüncesi endişelendirmişti beni fazlasıyla ama bana gelene kadar benim bilmediğim nerelerden geçiyor oysa ki haklısınız, gönül rahatlığıyla tüketiyorum o zaman 🙈
Benvebebegim tabi canım, aynen öyle eğer o gibi ufak şeylere takılınacaksa önceliğin evdeki eşyalar olmalı, öyle düşün:)
ikbalk çok teşekkür ederim, aldım vitaminlerimi, darısı sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza almak olsun 🙏🏻
Benvebebegim amiin inşallaah 🙏🏼