Merhaba, Şu an 8+2 gebeyim. 7 şubatta yani 10 haftalıkken kontrolümüz var. Sabah bir soru okumuştum burada 10. Haftada kontrole gitmiş ama 7. Hafta durmuş bebeğin kalbi aslında. Bunu okuyunca da çok tedirgin hissediyorum ya bende de aynı durum varsa diye. Bu durumu nasıl anlarız? Öyle bir şey olsa belirtiler devam eder mi? Ya da ögle bişey olsa doktor ultrasonda öncesinde farkedip beni uyarır mıydı? Bebeğin kalbi durmuş olunca vücutta nasıl belirti verir? Şu an çok korku var içimde 😣😣

Sedaknr takip ediyorum bazen benzer durumlar varsa ne yapabilirim diye ama buna da baktım 😣

zeynepyamer ilk gebeliğinse bu haftalarda böyle şeyler görüp etkilenmen çok normal ama unutma ki stres en büyük düşmanın böyle şeyler düşünüp kendine zarar verme her şey olacağına varır bende senin gibiydim her an. çevremde düşük yapan boş gebelik yaşayan o kadar kadın vardı ki sonra kendime geldim verende Allah alanda Allah dedim bak şimdi bebeğim kucağımda uyuyor ben sana yazıyorum o yüzden hep pozitif ol lütfen 😇😇

zeynepyamer hıc bunları düşünme, Allah ömür verdıgını yaşatıyor bende o sekılde kaybettım bıtane ama bızde şöyle olmuştu mesela ilk zaman sorun olmadı ama 8 haftalık kontrole gıttıgımde 7 haftalık gorundu ama bı sorun yoktu bunun dısında daha sonra 3hafta daha gıtmedım ben doktora kardesımın düğününe hazırlık yapıyrdum tek kız çocuğuyum her OS bana bakıyrdu ın çık merdıvenlerı derken daha sonra eve gelırken sancım çok aç oldu ama bu sancı farklı kasıklarıma ve bacaklarıma vuruyordu daha oncesındede vardı ama annem erkek galıba erkekte böyle olur dedıgı ıcın durdum bn ama öyle değilmiş eve geşdıgımde kahverengı leke gördüm kanka karısık doktora gıttık dırek ve ex dedıler daha sonra tabı inanmayıp başka hastaneye gıttık gün ıcınde ama malesef kaybetmısım 3 haftadır da öyle taşımışım kürtaj yaptılar sorduğumda çocuk normal gelısmemıs engellıydı dedı doktor saglıklı bır geneşık olmadıgı ıcın tutunamamıs vücut böyle yaratılısı böyle saglıklı gelişmedıgı ıcın atmos vücut dedı

Kiwi12 daha sonra tekrar hamıle kaşdım 9 ay sonrası bu sefer çok büyük korkularla gittim her gıttıgımde hastaneye her hafta gittim bu sefer doktora sonra doktor dedıkı neden her hafta geşıyrsun dedı anlattım korkmana gerek yok inan doğacak olan bı sekılde doğuyor kımse engel olamaz doğacak olana bak örnek verıyım sana dedı benım o kadar hastam oldu tecavüz düşünün çocuğunu tasıyan düşürmek ıcın ölsün dıye herseyı yapıp öldürmeyen mecburen doğuran kadın oldu demem o kı doğacak olan me yaparsan yap doguyor korkma kafana takma düşünme dedı gerçekten de öyle hıc korkma ve bunları düşünme aklına getirme aklına geldıgınde başka şeylerle oyala zıhnjnı aklından çıkar bunu hep ıyıyı guzelı düşün bak ben şuan hamıleyım yıne çok şükür şuan 27 haftalk olduk ama Doktor’un soyledıgı hep kuşagımda bnda oyuzde düşünmüyor korkmuyorum dua edıyprum

Canm bunlari okuma. Merak ediyorsan soyleyim benim simsiyah akintim geldi doktora gittim ogrendim kurtaj icin gun verdiler ertesi gun yogun kırmızı kanamam geldi ama lütfen stres yapma

zeynepyamer kötü düşünürsen kötü çağırırsın iyi düşün stres de bebişi etkiler sen kendini iyi hissediyosan konu kapanır öyle bişey olduğunda vücut şiddetli belirtiler veriyor zaten dayanılmaz şekilde anlıyosun anormallik olduğunu ama gereksiz yere kendini korkutup psikolojik olarak yıpratma kendini

zeynepyamer canım anlayamazsın her insanda belirti vermez benim 8 haftalıkken kalbi durmuş ama 12 de kontrolde öğrendim ama sebepleri vardı o yüzden kalbinin durucağını zaten biliyodum kendimi hazırlamıştım ama sen niye kendini korkutuyosun ki yada bu postları okuyosun onun bebeğinin kalbi durdu diye seninkide mi durucak sanıyorsun kendi kendini strese sokuyosun bebeğinide ilk gebeliğimden hemen sonra hamile kaldım düşünmemeye çalışıyodum hep dua ediyordum dikkat ediyodum şükür kızımı kucağıma almama 3 ay kaldı evham yapıp kendinide bebeğinide strese sokma dua et herşey gönlünce olur

zeynepyamer bende ilk haftalarda aynı senin gibiydim hep bir korku vardı içimde bise oldumu kontrole diye kontrole gittiğimde bakcagi zaman bebege kalbini duyamicam diye telaş yapardım duydugumda Bi rahatlama gelirdi , ama Allaha şükür yarın 35 haftamıza giriyoruz hersey yolunda , içini ferah tut cnm düşünme öyle şeyler 🥰

zeynepyamer canım korkma ben de ilk gebeliğimde senin gibiydim malesrf ama bu bebeğine zarar verir olacak olan varsa olur sne ne yaparsan yap brn hep şey diyorum rabbim emanetin sana emanet zaten doktor bişey olsa anlar ultrosan da metak ettiğin bişry olur sa özelden de yazabilirsin

zeynepyamer böyle yazılar okuyunca çok üzülüyorum çünkü ben de aynı senin gibiydim canım. İlk aylarım böyle böyle kendimi yıpratarak geçti sürekli kalp atışına takmıştım. Doktor randevusu olduğu günler uyuyamıyordum mide bulantısı stres vs. Sonra şöyle düşündüm bu canlar Allah’a emanet onu yoktan var eden güç onu benim karnımda koruyacak diye hep dualar ettim. Bir de asla o tarz postları okumamaya çalıştım. Fark etmeden girsem bile okumadan çıktım. Herkesin hamileliği farklı onlarda olan sen de olacak diye bir şey yok. İçini daima ferah tut kötü şeyleri okuyup düşünüp de çekme hiç. Allah’ın izniyle sağlıkla alırsın inşallah yavrunu kucağına da 🤲🏻

story Amin bekleyen herkes sağlıkla alsın inşallah 🙏🏻🙏🏻 çok teşekkür ederim 🌻🌻

Benim 2 tane 8 haftalık kalp atımı durdu şuan 3. Hamileyim o korku oluyo ama arkadaşların dediği gibi stres yapmamaya pozitif düşünmeye çalışıyorum hep verende Allah alan da Allah😊