Tiiffany Bellisima21 mecbur değil size kalmıs ama özelde bazı doktorlar şart koşabilir. Ben devlete gidiyorum her 2 gebeliktede yaptırmadım. 3.de yaptırmıcam sanırım
Yuncu1 Bellisima21 bende yaptırmayı düşünmüyordum açıkçası ama son kontrolde doktorum şeker yüklemesi haftan gelmiş dedi bende hiç yaptırmak istemiyorum duyduğum şeyler dolayısıyla dedim doktorum ben bu yüklemeyi çok önemsiyorum şeker yüzünden üç gebemde bebek kaybetti dedi yaptırdım sonuç olarak riske atmaya gerek yok bence 🧚🏻♀️
AycanFb Bellisima21 Ben iki çocuğumda da yaptırmadım yaptırma taraftarı da değilim doktorum da değildi. Sağlık ocağında tokluk şekerime baktırmamı istedi sonuç gayet iyi çıktı ailemde de şeker hastası yok ben gerek görmüyorum aşırı şekerin bünyeye girmesini ama kimseyi yönlendiremem tabi ki herkesin kendi fikri :)
denizozulkerr Ben yaptırmayı düşünmüyorum 24 yaşındayım ailemde hiç şeker hastası yok ve hamileliğimi öğrendiğimden beri belirli aralıklarla aç ve tok şekerimi ölçüyorum şu ana kadar hiç şekerle ilgili bir problemim olmadı o yüzden yaptırmayı düşünmüyorum
Btlabk Sekrr testi kandanda bakılıyor bilginiz olsun daha kolayına geldigi için doktorların seker yüklemesi yapılıyor ben yaptırmayıcam haftam gelince bence zararlı direk cocuga seker yükleniyor ileride seker hastası olma riski artıyor
Sellmaseellma Btlabk hiç alakası yok tamamen yanlış düşünüyorsunuz nasılki çikolata tatlı yiyorsunuz şeker yüklemeside aynı şey 2 dilim baklavaya bedel içtiğiniz içecek
Sellmaseellma Bellisima21 yaptırmanı öneririm eğer şekerin varsa doğum sırasında da bilinmiyor ise zorluk çıkarabilir doktorlara ve senin sağlığını riske atabilir özelliklede sezeryan olacaksan kesin yaptır derim şeker yüklemesi zararlı birşey değil şekerli içecek içiyorsun gazoz gibi düşün ha gazoz kola içmişsin ya hastanede verilen içeceği benim annemin şekeri olduğu için bende yaptırdım bende de çıktı zaten şüpheleniyordum da emin olmuş oldum
Duyguucnr Bellisima21 bence yaptırın içiniz rahat olsun en azından elmalı gazoz gibi bişey içtim ben çok basitti