Biraz uzun olacak kusuruma bakmayın
37 haftalıkken 1 cm açılma vardı Squat felan derken 38+1 iz bugün doktor muayenem vardı gittim. 3 cm açılmam olmuş. 37 haftalıkken kilosu 3.500 dü şimdi 3800 olmuş. Daha muayeneye girerken diyor ki sezeryan yapalım ufacık bir çizik bir şey olmaz felan diyor bende istemiyorum sezeryan beni korkutuyor dedim sonra kendi annesinden bahsetti benim annem de korkakmış gitmiş normal yapmış felan diyor sonra ben tansiyon felan ölçtürürken eşime dayanamaz yapamaz sezaryan yapalım diye konuşmaya başlamış eşimde kendi kararı felan demiş. Bu arada çocuk doğum kanalında gözüküyor 3 cm de açık var. Sonra eşime demiş ki epiduralli doğum yaparız olmazsa felan demiş dayanamaz demiş banada zamanında ben sormuştum epiduralli doğumu demişti ki hem sağlıklo doğum istiyorsun hemde bebeği riske atıyorsun sancı hissetmezsin bu yüzden doğuramazsın demişti şimdi takmış kafaya sezeryan yapalım hadi doğur felan diye konuşuyor istemiyorum her şey yolunda diyorsunuz neden sezaryan olayım dedim neyse diyor ki 39. Haftana kadar doğuramazsan haftaya seni sezaryana alacam dedi istemediğimi söylüyorum anlamıyor ben çok ısrar edince de 3 cm açılma var arayı çok uzatmayalım perşembe gel dedi tahminimce perşembe sezeryana girmem için zorlayacak moralim bayağı bozuk ne yapacağım dışarıdan ebeyle mi anlaşsam o da mı girse doğuma? 3 cm açılma sonrası ne zaman doğum yaptınız lütfen yardımcı olun
Moralim çok bozuk ( DOKTOR MUAYENESİ )
Buseniizz bir de doğum için suni sancı istedim desteklemek amaçlı doğum sırasında verir misiniz dedim vermem önermiyorum sezaryan daha iyi çocuğun kolu bacağı sıkışır kendi sancınla doğur doğurabiliyorsqn ama dayanamazsın zaten dedi ya herkes suni sancı alıyor bu doktor beni delirtecek
Buseniizz artık inatlaşmış senle sanki ya 😢 zorla da insan alınmaz ki sezeryana başka bir doktora mı görünsen
Buseniizz özelde bir doktor anladığım kadarıyla. Paket mi aldınız ? Değişme imkanınız yok mu aynı hastanede başka bir doktor seçilebiliyor ama haftanız uygun olur mu bilemedim. Zorlaması saçma olmuş yani sağlıksak bir sebep gösterse riskli bir durum olsa anlarım baştan bu şekilde pazarlığa oturması rahatsız edici
Buseniizz doktor biraz sıkıntılı sanırım açılman varsa bi sıkıntı yoksa ne bu acelesi bezerler diye tutturması
Deletedmom_52 peşin ödeme yaptık parayı da geri vermiyor haliyle başka yerle anlaşsam yine tonla para gidecek gerçekten moralim çok bozuk
MaviK aşırı derecede rahatsız oluyorum tutturdu sezaryan diye hiç bir engel yok doğum kanalında ve 3 cm açılma var perşembe beni tekrar çağırıyor sezeryana almak için kendi sancınla doğur diyor suni vermem diyor
Limonsekeri parayla rezil olmak denen kelime tam anlamıyla bu olsa gerek gerçekten sinirim çok bozuk taktı sezaryan diyor
Buseniizz doktorunu değiştir canım bayaaa sezeryanci bir doktormus
Buseniizz bu kadar sezeryancı bi doktorda yeni duyuyorum yaa belli ki fazla paraya sıkışmış bacım sen git başka doktora
Buseniizz başka bi doktora gidemez misin ? Eğer özele gidiyorsan , hemen değiştirebilirsin aslında . Doktorla ilşki çok önemli . Birbirinize zıt giderseniz güzel bi doğum yaşamazsın bence .
Buseniizz hımmm bunu okumamıştım ben . Sen yine de kendi sancımı bekliycem de . Baktın çok zorlanıyosun sezaryene alır zaten .
Buseniizz direk ne düşündüğünü söyle bence ısrar etmeye hakkı yok banada öyle doktor denk gelmişti ısrar etme o çocuk nasıl girdiyse ordan çıkıcak demiştim sustu 🤣
Buseniizz iyi de haftan normal doğum için erken zaten 40 haftaya kadar beklersin egzersiz yürüyüş belki açılman olacak ve sancın yeterli gelirse doğurursun hadi doğuramadın o an bir problem olursa hemen sezaryene alır biter. Bu şekilde söylese tamam da direkt buna inatlaşması saçma olmuş. Bana denk gelse sabredemez hastaneyi şikayet ederdim bence buna gerekçe göstermediği sürece seni buna zorlaması da suçtur. Önce bir dene olmazsa zaten sen ve çocuğundan önemli değil mecbur olacaksın. Değiştirebiliyorsan hemen değiştir
Buseniizz 3 cm acilmam ve nisanim geldikten 5 gün sonra normal doğum yaptım 4 kilo 56 cm le . Kan görünce bayılan ben yaptıysam herkes yapar . 2 . Hamileyim yine normal istiyorum
Buseniizz allah allah neden öyle diyor ki genellikle özelde ücretten dolayı sezeryana yönlendiriyorlar hep birde doktor risk almak istemedigi için tercih ediyor ben bu yüzden arastırırken hep normal dogum taraftarı olan doktorları arastırmıstım. bence doktorunu degistirebilirsen eger degistir derim simdiden bu stresi yasaman seni ve bebeğini strese sokuyor
white_flower evet ama o kadar ödeme yaptık şimdi başka yere gitsem oraya da ekstra ödeme gerek
Hangi hastahane doktor seçmeyenlere de yardımcı olursunuz hem. Çok saçma bi durum normal doğuma yönlendirmesi gerekirken. Hemde 2. Doğum daha da kolay olur. Hastahanede başka doktor yok mu :/ Can sıkıcı durum ama stres yapma doğal akışına bırak stres olma en iyisi
Seydacavdarr başka doktor düşünüyorum ama sadece doğum ödemesi yapacağım bir yer yok mudur ya
Bencede benek kanalda 3 cm açılma çok iyi bence sende bu kadar isterken bence net ol ben normal istiyorum beni destekleyecekseniz bu konuda konusalım yoksa başka çözüm bulmam gerekecek de bı şekilde beni strese sokuyorsunuz diye