• Öneri
  • Doğumdan sonra alınan yardımlar?

Kızlar merhabalar, 18 gün önce doğum yaptım yardımlar için nereye başvurmam gerekiyor.
Hastane kağıt verdi ama kaybettim.
Eşim devlet memuru ama ben çalışmıyorum yararlanabileceğim yardımlar nelerdir bilgi verir misiniz?

Sanırım doğum parası 300₺
    Süt parası veriliyor ama her beledıye veriyormu bılmıyorum bızım burda 400₺ ile sınırlı.
    Birde yıne beledıyenın verdıgı çanta vs var ama onuda her belediye vermıyor. Bız kocaelideyiz süt parasıyla cantayı kocaeli buyuksehır verıyor. Dgum içinde ilk doguma 300₺ bi para veriliyor

Seymapple
      Süt parasını çalışanlar alıyormuş galiba öyle dediler anlamadım, çantayı istemiyorum da,
      İlk çocuk parası için başvuru yapmak gerekiyor mu?
      Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına yardım yapın diyorlar galiba çağrı merkezinden de anlamadım bişey.

sinoli doğum parası için kaymakamlığa gitmen gerekiyor süt parası için ben çalışmadığımdan eşime yattı 170i aramanız lazim emzirme ödenekleri derseniz yardımcı olurlar

Kendi yaşadığınız ilçenin belediyesini arıyorsunuz bebeğin kimliği ile kayıt yapıyorlarmış gönderiyorlarmış belediyeyi arayın sorun birde ihtiyaç sahibi olanlara kızılay bebek bakım çantası veriyor ama iki yerden alınabiliyor mu bilmiyorum

Para alabilmek için de tam olarak bilmiyorum ama sigortalı çalışan olmak gerekiyor sanırım yine de araştırın

sinoli eşin devlet memuruyla yararlanamazsin sosyal yardımlardan çünkü eşinizin maaşında zaten siz çalışmadığınız için ayrı bir de çocuk için ayrı para yatiyor

sinoli Benimde eşim devlet memuru süt parası ve Doğum parası almıştım ilk kızımda hatırladığım bu kadar birde bulunduğun ilin bebek hoşgeldin paketi vermişlerdi bize. Evet devlet çocuk parası veriyor memurlara ama genede süt parası ve Doğum parası devle postaneye yatırıyor başvuru nereye yapılıyor ama unuttum maalesef .eşiniz devlet memuruda olsa veriliyor siz araştırın

birannebirfurki
              Emzirme ödeneğini sordum çalışmadığınız için sadece 1 seferliğine mahsus eşiniz kamu çalışanı olduğu için alabilirsiniz dedi çocuk parası gibi demek ki,
              Teşekkür ederim🤗

Summerwine
              Sosyal yardımlar için sormak istemedim,
              İlk çocuk ve süt parası için bilgi almak istedim☺️
              Biliyorum memur olduğu için ayrı bir ödeme alındığını o başka bişey,
              Yine de teşekkür ederim🤗

_Cey_Zey_Lev_
                Teşekkür ederim, ben yaşadığım yer de doğum yapmadım ama yinede orayı arayayım olmadı.
                Çağrı merkezini aradım onlardan da pek bişey anlayamadım ama anladığım kadarıyla kaymakamlıktan başvuru yapılıyor☺️

tlnkdr
                Devletin verdiği çocuk parasını biliyorum evet o ayrı,
                Doğumdan sonra olan süt parası ve çocuk parası için nereye başvuru yapıldığını merak ettim bilmediğim için☺️
                Ama teşekkür ederim🤗

Summerwine dogum parasını süt parasini alabilir birdebelediyenin hediyesi oluyor sadece doğum belgesiyle gitmek yeterli

sinoli rica ederim evet herekese verilenler oluyor ben ekstra burada sosyal yardımlar görüyorum onlar için demiştim☺️ @mnclk