• Doğum
  • Yarın spinal sezeryan oluyorum! Korku kaygı tedirginlik kafamdaki düşünceler...

Merhaba hanımlar Allahın izniyle yarın sabah spinal sezeryana gireceğim. Dualarınızı bekliyorum.
Bakıyorum 9 ay nasıl geçmiş bazen diyorum içimde kalsın böyle daha iyi bazen diyorum artık çıkaralım çok yoruldum. Hamilelik gerçekten çok karmaşık bir olay…

Sabah ameliyata gireceğim uzun süredir hem heyecan hem korku vardı ama şimdi gitgide korku çoğalıyor çok karmaşık duygular içerisindeyim korku tedirginlik kaygı bir sürü olumsuz duygular olmaya başladı korku doğum sonrası için bebek olacak bir saniyede hayatımız değişecek bakabilecek miyim tutabilecek miyim kafamda bir sürü soru geziniyor…

Sizler bu kötü düşüncelerden nasıl kurtuldunuz? Kendimizi rahatlatacak bir şey var mı?
Doğuma girmeden ve çıktıktan sonra yapılması gereken önemli bir şey var mı?
Önerilerinizi bekliyorum 🤗🤗🤗

_Cey_Zey_Lev_ sezeryan icin birsey diyemem normal dogum yaptıgım icin sezeryana pek yorumum yok bebek bakım konusunda Rabbim öyle bir his veriyorki sanki yıllardır hayatındayms gibi ☺️ gözünden sakınıyon anlcagn

_Cey_Zey_Lev_ Ben cuma günü 2. Sezaryenimi oldum. 2. Olmasına rağmen yine kaygı ve korkular vardı. Sanırım sayıyla alakalı değil bu durum. Hep aynı duygular içerisindeyiz anne olarak. İnşAllah güzel geçer her şey senin için. Bakabilir miyim yapabilir miyim diye korkma ilkse elbette tecrübesiz olduğun şeyler olabilir ama kesinlikle annelik güncellemesi gelecek sana ☺️ Sana naçizane tavsiyelerim,
      Doğum için öncesinde bol dua et, hazırlıklarını son kez bi gözden geçirebilirsin. Sonrasında bol su , yürüyüş ile bi kaç güne atlatırsın inşAllah.
      💕Zorluklara odaklanıp oralarda takılı kalma, her anın güzelliğini yaşamaya çalış. İnan zorluklar geçiyor bi şekilde. Sen güzel anılarına odaklan.
      💕 Kendini, bebeğini veya anneliğini sakın başkasıyla kıyaslama. Her bebek her annelik kendine özel.
      💕 Kendini yetersiz hissedersen veya yorulduğun olursa, kendini kötü hissetme. Hemen her anne aynı duygulardan geçiyordur. Sen şimdiden çok iyi bir annesin, endişeler , yorgunluklar, hatalar bunu değiştirmez.
      En önemlileri bunlar bence. Başka soruların olursa seve seve cevaplarım. Allah kolaylık versin, sağlıkla kucağına al ☺️

Nis çok teşekkür ederim bende normal istiyordum ama doktorum sen paniksin yapamazsın 2 saat sonra pes edersin hiç o acıyı çekmene gerek yok dedi spinal yapacağım dedi ameliyat korkutmuyor ama o bebeği ilk görüş anı ve ondan sonra ben başkasının bebeğine bile dokunmaya korkarım bir şey olur diye şimdi kendi bebeğim oluyor çok garip bir duygu bazen ağlayasım bile geliyor

_Cey_Zey_Lev_ 😀 o baskasınn cocugu sen kucağından indirmezsin hele o ten teması yapıyolar öncesnde aglıyo yüzüne dokundumu susması seni senden. Alıyor 😀orda icin icini yiyor alıpta koklasam diye gözün hep onda oluyor çünkü cok cazgrlar sürekli aglıyolar😜

zeymet çok teşekkür ederim çok güzel bir yazı olmuş zaten elimden geldiğince güçlü olmaya çalışacağım ama işte kafam karma karışık hatta doktorum böyle düşünmeye devam edersen lohusa depresyonu bile olursun dedi oysa içimi bir bilse sen ölmüşsün der 😂😂😂

_Cey_Zey_Lev_ simdiden hayırlı olsun canım. Ameliyathaneye girene kadar şokta oluyorsun zaten hiçbişi anlamıyorsun heyecan strestenn😂 bebeğini ilk gördüğün anda hepsi geçiyor.

Nis zaten hep o anı hayal ediyorum doğuma giriş bebeğin gelişi sürekli hayalini kuruyorum nasıl olur nasıl olacak diye ve mutlaka mutluluktan ağlarım diye düşünüyorum

misirveannesi çok teşekkür ederim canım işte o ameliyathaneye giriş anı çok tedirgin ediyor ilk defa ameliyathaneye girip ameliyat olacağım 🙈

@"Cey_Zey_Lev Bu kaygıların hepsi çok doğal canım. Her ne kadar herkes stres yapma dese de bazen elde olmuyor. Çok yoğun stres baskı hissedersen derin nefes al ver ve geçeceğini düşün☺️ Umarım her şey tahmin ettiğinden daha güzel daha kolay olur.