• Beslenme
  • Oğlum benı emıyor sütüm yettı mı lütfen bakın

Oğlum 2 aylık prematüre 90cc beslenıyor genelde sütüm 60 cc geliyor sağarak veriyorum 30cc de mama veriyorum hepsını içiyor fazlasını verınce fışkırır tarzda kustugu ıcın 2 saatten evvel ekstradan vermiyorum oğlum sürekli emmek ısteyen bı bebek gazlı olduğu ıcın kusucak gıbı olsada 2 dk sonra versem yıne ıcer kusar öncelıgım hep anne sütü oldu ama gece gündüz süt sağma makinası ıle gezıyorum yoruldum dınlenıcej vaktım olmuyor başlarda 120 cc gelen sütüm sagmaktan 40-60-80 arası gıdıp geliyor uzun uğraşlar sonucunda sılıkon uçla bugün oğlum emmeye başladı az evvel emdırdım kendi bırakana kadar emdı 15 dk civarı ve sılıkon uç süt doluydu yanı boş emmedı bırakınca da daha almadı 10 dk sonra da 40 cc bıberonla süt içti devamını ağzında tuttu ıstemedı sızce sadece emzırerek doymusmudur ben artık bıberon kullanmak ıstemıyorum beni emsın ıstıyorum emerek doymusmudur çok güzel emdı ve boş emmedı normalde tek göğsümden 40 cc geliyorken oğlum emdıkten sonra sagdıgımda 20 cc ancak geldi emmedıgı göğsümden daha çok geldi annem dıyorkı sandığın ıle emdıgı bır değil ne kadar gelse de sagarken emerken daha çok verımlı gelir emdıkten sonra sütun azalmak yerıne sagarken artar süt kanalları açılıyor dedi sızce bıberonla vermeyı kessem mı doyuyor mu emınce sağdıktan sonra mama da verırdım mamayı ıstemedı 40 cc ancak ıctı devamını almadı bıberonla gerısınde emdı ztn mama verdıgım oğlum bugün sadece süt ıctı kılo kaybetmesınden korkuyorum ama emmedıgı sürece de sütüm azalıyor

İlk annelikte kiloya insan çok yakıyor ama bence çok takılmayın doktor aylık alması gerekeni alıyor diyorsa emzirin sizi ne kadar emerse temas halinde olursanız okadar sutunuzde atar , sütünüzü arttırmak için bol su ,bol uyku , süt arttırıcı çaylarsw içebilirsiniz baktinzi doymuyor sık araliklarla emzirin sürekli

nadrun evet sızın dedıgını yalacagım bıberonu kesecegım ve saate bağlı emzırmek yerine o ıstedıgı sürece vereceğim 30 dk bır olsa da yıne verecegım

Saatleri olsun devamlı vermeni tavsiye etmem bak benim kızım 4 aylık bende her istediğinde emzirdim Mama verdim midesi açıldı suan bir oturuşta 180cc mama yiyor. Doktoruna sor bu kokuyu ben çocuğu diyete soktum bu mevzu yüzünden 4 aylık çocuk 9 kilo 110 gram her yeri tombul tombul oldu.
    Şuan doktor önerisi ile diyette mamayı 3 saate bir 90cc veriyoruz sadece bitince ağlıyordu ilk zamanlar ama alıştı suan .