Merhaba tecrübeli annelere sorum olacak. Doğumdan önce gögüs pompası almalımıyız?
Göğüs pompası
ezgiiiiiy bence kesinlikle almalısın canım çünkü bazen geç gelebiliyor süt o yüzden sürekli sağmak etki ediyor az da olsa
Ben
ezgiiiiiy Herkesin tecrübesi farklı ama hazır bulunması daha iyi galiba.ilkinde almamıştım, doğumdan bir hafta sonra oğlum sürekli emdiği halde süt çok birikmeye başladı. Manuel pompa vermişti kuzenim işe yaramadı. Gece çok kötü oldum eşimi gönderdim arkadaşımdan elektrikli pompa alıp geldi. İki ay sürekli sağmak zorunda kaldım. Göğsüm küçük olduğu için heralde süt tutma kapasitesi azdı. Bi anda taş gibi olurdu. Sonra makineyi bıraktım elle sağdım fazla sulu kısmını çünkü makineyle sağdıkça daha da artıyor. Bu sefer yine makine alıcam heralde illa ki gerekir, süt azsa çoğaltıyor, çoksa fazlasını sağarsın. Ya da mesela diş çektirmem gerekti sağıp biberona hazırladım onu içti dişçideyken. Böyle zamanlar için iyi oluyor. Kullanmaszam satarım en kötü.
Bende alıcam sanırım ama hangi marka manuel mi elektrikli mi vs bir türlü karar veremedim:( Bir de göğüs pedi konusu var tabi herkes alıyor mu ilk doğum olunca tecrübede olmuyor tabi
ezgiiiiiy benim kullandığım Lansinoh çiftli elektrikliydi. Ben memnun kaldım. Diğer markaları henüz araştırmadım yorumlara bakıcam ama tekli elektrikli almayı düşünüyorum. Manuel tercih etmem. Onun dışında gümüş kapak kullanmıştım, üstüne de yıkanabilir kumaş ped koyuyordum akan sütler için. Takviye olarak bir paket de hazır ped alabilirim yine Lansinoh marka kullanmıştım güzeldi. Ama kumaş olanlarla daha rahat ettim, daha sağlıklı geliyor bana.
ezgiiiiiy bence almalısınız ben sahsen ne gerek var diyip almadım bir aksam göğüslerim emzirmeme rağmen taş gibi olunca ve sızısından uyuyamayınca gece esimi pompa almaya gönderdim öyle rahatladım ki anlatamam ve bebegimde taş gibi olduğum icin ememiyordu ucu hep yara olmuştu kremde kullanıyorum ucu icin kesinlikle alın derim ilk bir ay cok lazım oluyormuş onu anladım
ezgiiiiiy göğüs pedi gerekli bence günde üç tişört değiştirir oldum sürekli ıslanıyor istemsizce ve ıslaklıgı bir süre sonra yakıyor göğsünüzü alın kullanın derim sütyen değilde yarım atletlerin icine kullanılabilir sütyenlerin emzirme döneminde sütü kestiği söyleniyor
Cok tesekkur ederim🙏🏻
ezgiiiiiy çalışıyorsan almalısın. Ama çalışmıyorsan evdeysen illa alman şart değil. Doğum oldu diyelim sütün hemen gelmezse sıcak bir duş alırsın, yine gelmiyorsa sütün gelsin diye alıp sağarsın. Her tarafta eczane var zaten. Olmazsa olmaz bir şey değil yani pompa
ezgiiiiiy göğüs pedi al canım. İç çamaşırına atletine süt bulaşıp göğüs ucunu rahatsız edebiliyor. Süt akacak olursa en azından ped koymuş olursa hijyen açısından da iyi olur
Bence kesinlikle almalısın benim 3. Olcak bu nasipse diğer iki çocuklarımda manuel kullandım ama çok Zorluyordu beni uğraştırıyordu şimdi kiwi nin kimi aldım elektrikli ve bence emiş gücü kuvvetli yorumlara bakarak aldım daha kullanmadım ama çok iyi yorumları var ve ayrıca hastanede bile sütün gelmezse arttırmak için kullanabilirsin gerçekten işe yarıyor benim hep süt dolardı sıtma tutardı kurtarıcım olurdu resmen