Kızlar selam tetanoz aşısı tarihim geliyor ama tedirginim bir ara sağlık bakanlığı tetanoz aşılarını topladı diyolardı bu ay içinde aşı olan var mı bir sorun vs yaşadınız mı acaba

Senemsu ben oldum canım hemde ıkıncı dozumu ıkı hafta önce hıc bır sorun olmadı cok sukur agrı bıle olmadı. Ilkinde agrı olmustu kolumda bırazcık. Korkmanıza gerek yok :)

Toplamamış , ilaçlarda ve aşılarda üretiminde sıkıntı varmış az geliyormuş. Bende hamile kalmadan önce 2 doz vurulmuştum herkes 3. Doz çok fena oluyor demişti üçüncü dozumu 5.ayıma denk gelince vurdurdum. Hemşire doktoruna sor belki 2 doz var diye gerek duymaz dedi. Doktorum hamilelikte mutlaka bir doz da olsa vurulman gerekiyor dedi ama ilk 2 saatten sonra dayanılmaz ağrım oldu akşam zor uyudum sabah uyandığımda ağrısı geçmişti ama bugün 3. Günüm hala sertlik var. (2 dozda da asla ağrı hissetmemiştim ve uykuya çok düşkün biri olmama rağmen 3. Dozda zor uyudum)

Bn gecen hafta saglık ocagına sordm. Toplatıldı dedı tetanoz ıcın gelmene gerek yk ddı

Senemsu ben 4 gün önce oldum sorun yok ilkinden daha hafif gecti

Senemsu benim tanıdığım aile hekimim içeriğinde sknti olduğu icin toplatildiginu söyledi 5 yil icinde tek dozun varsa olmaman daha iyi dedi. Doktorumda hastanede dogum yapacaksın olmam şart değil dedi. Özellikle bu asi kırsal kesimdekilere steril yerde dogum yapamayacaklara öneriliyor. Tercih sizin

Btlklnc aay çok teşekkür ederim cevabınız için gerçekten günlerdir korkudan uyuyamıyodum rahatladım şu an:)

Mrvctn inşallah tez zamanda ağrısı geçer🙏🏻Uyutmaması cok kötü oluyor

Tugbakose-24 aa bana da 2 hafta önce tarih vermişlerdi yarın sorayım o zaman bizim burdakinde var mı diye

AyseYldz benim 5 seneden de eskidir😢 Evet hastanede yapacağım ben de.Çok teşekkür ederim cevap için🙏🏻