Kubra0101 öncelikle geçmiş olsun.. her ne kadar korkmayın diyecek olsam da normalin dışında gelişen şeyler korkutuyor biliyorum ama emin olun her şey güzel olacak , buna inanın ve sabredin.. bakın bebeğim doğalı 23 gün oldu ve karnımda alamadığı kiloyu aldı gelişimi olması gerektiği gibi ilerliyor karnımda kalsa geri kalacak daha da sıkıntıya girecekti belki.. ilk günler sıkıntılı geçecek doktorlar olabilecek risklerden bahsedecekler ama bunların hepsi bir ihtimal. Bu riskler olsa bile şükür ki hepsinin bir tedavi seçeneği var ama gönül ister olmamasını elbette. Allah dermansız dert vermesin 🙏🏻 Bebeğinizden ve sizden kan alınacak neden küçük gelişemiyor diye bi dolu test yapılacak kistik fibrozisten tutun SMA’ya kadar araştırılıyor. Bebekten alınan topuk kanı ile bakıyorlar bunlara 2-3 hafta içinde çıkıyor sonuç. Sizden enfeksiyon için kan isteyebilirler gebelikte yaptırdığınız testlerle karşılaştırıyorlar. Ama dediğim gibi bunların hepsi bir süreç siz hazırlıklı olun diye söylüyorum. Anne karnında stresli olan bizimkiler gibi bebekler dışarıda daha dayanıklı oluyorlar Allah’a şükür .. Sakın çok üzülüp stres yapmayın doğum sonrası hemşireler bebek için süt isteyecekler sizden. İmkanınız olursa ameliyat öncesi sıcak bir duş alın göğüslerinize sıcak suyun altında masaj yapın ki süt insin. Doğum sonrası elle sıkarak kolostrumu biriktirip gönderirsiniz bebeğin ağzına veriyorlar şifa niyetine. Sütü artırmak için Bebeğimin hemşireleri günde 3 fincan humana stell tea önerdi, deneyebilirsiniz. Genel anestezi mi spinal mi olacaksınız bilmiyorum ama geneli öneririm benim seçim şansım olmadı ama iyi ki böyle olmuş çünkü doğum anında bebeğin çıkışı yoğun bakıma götürülüşü vs diğer doğumlardan farklı ve travma olarak kalabilir o kısımları görmemek bilmemek daha iyi olur diye düşünüyorum ama tabi ki sizin seçiminiz. umarım yer bir an önce açılır ve doğumunuz gerçekleşir, geç kalınmasın Allah korusun çünkü ben gece tesadüfi bir nst sırasında bebeğimin kalp atışlarının düşmesiyle acil alınmıştım doğuma. Bebeklerinizin hareketlerini dikkatli takip edin 1,5-2 saat boyunca hissetmezseniz mutlaka doktorlara söyleyin onlar da bunları söylerler size zaten.. rabbim yar ve yardımcınız olsun. Yollarımız aynı inşallah sağlıkla kucaklarız yavrularımızı.. istediğiniz zaman yazabilirsiniz bana 🤍🤲🏻