3babyannesy AyFa1608 Sebebini uzun zamanlar kendim mayaladgm için biliyorum, Egerki hazır yoğurtla mayaliyosan yoğurdunu o sünme yapıyor başıma çok kez geldi
AyFa1608 3babyannesy hep hazır yoğurtla mayalıyordum ilk defa başıma gelince açık süre olan inancım bitti sonra da hamile olduğumu öğrenince zararlı olur açık süt yoğurt diye yapmadım bidaha market yoğurduna devam ettik
birminnosannesi_ Bana o sütler daha doğal geliyor bilemiyorum marketlerde satılan kutu sütler var onlardan kaynatıp yoğurt yapmak istiyorum eşim diyor o sütler doğal değil yaptığın yoğurt market yoğurdundan farksız olur diye. Hangisi daha güvenilir onu da bilmiyorum
Nmt01- birminnosannesi_ ben yıllardır pastörize sütle yaparım taş gibi yoğurt olur en azından güvenilir zaten çok iyi bildiğiniz güzel denetlenen bir çiftlikse alın ordan taze süt bişey olmaz ama arabada satılanlarin bı araç içine bakın derim yerini Göremeseniz bile:) yada küpeli hayvan mi aşıları tam mi bunlsri bilmek çok önemli aksi halde sağlıklı yediğinizi sanarken çok sağlıksız ürün tüketmiş olursunuz benimkisi sadece öneri :) kendi aşılarını yaptığımın hayvanlarin sütlerini bende evimde tükettim ama aksi halde gidip tanımadığım yerden araçtan yada almadim
Nmt01- AyFa1608 hazır yoğurt mayalanmaz ama:) siz gidin bı komsunuzran maya rica edin birde dediğim sütlerden yapın vazgecemezsiniz
Nazlicannn196 Hayır anlamıyorum her doktor farklı konuşuyor iyice kafa karıştırıyorlar benim doktorum kutu sütü yasakladı doğal süt bul yoğurt mayala sütünü yoğurdunu o şekilde tüket dedi artık insanlar iyice şaşırdı herkes farklı konuşuyor
Nmt01- Nazlicannn196 13 yıldır veteriner hekimim :) dediğim gibi eminseniz aldığınız yerden tabiki tüketin değilseniz cam şişe günlük sütten yogurt yapın benimkisi tavsiye uyup uymamak size kalmış ama bi araştırın derim brucellayi
Nazlicannn196 Nmt01- zaten emin olmazsak almayız yıllardır tek sütlümüz var oturduğumuz bölgeye yakın köy kadında arkadaşımız temiz ve kontrollü bakıyorlar hayvanlarına geçim kaynakları olduğu için dikkat etmeleri gerek valla bilemiyorum Pr. Doktorum bile ben kendim mayalıyorum dedi herkesin bir bildiği var muhakkak
AyFa1608 Nmt01- birkaç defa kalıp gibi çok güzel olmuştu sanırım o da şans eseri oldu o zaman 😅 sevinmiştim hep öyle olcak diye bidaha da yapmadım zaten🤣
Nmt01- Nazlicannn196 bende zaten kendim mayaliyorum sadece emin oldugum yerden temin edemiyorsam pastörize sütle mayaliyorum emin olduğunuz bir yerse afiyet olsun:)