Nasil birakacagina dair ufak bir tavsiye vereyim. Gece uyumadan önce son sigaranı içiyorsun sonra evde paket çakmak kül tablası falan olmayacak. Eşin içiyorsa bu çok zor tabi onun da bırakması gerek ama biliyorum imkansıza yakın olur genelde böyle şeyler.
Bunu gece yapmamızın faydası şu ki, zaten uyuduğumuz için sigarayı içemiyoruz hop 7-8 saat içmedik bile. Yani vücudumuz bir süre nikotinsiz kaldı, alıştı. Ama gündüz 1 tane bile içersen köpekbalığına kan kokusu salar gibi canımız gün boyu istemeye devam edecek.
Ben 15 yaşından beri içerdim ve zevkle içerdim yani şu an 34 yaşındayım. Hamile kalmaya çalışırken azaltmaya çalıştım senin gibi, günde 1 paketten 5 dal sigaraya kadar düştüm ve test sonucunu öğrendikten sonra 1 tane bile içmedim. Zor mu? Çok zor. Sürekli canım istiyor ve bütün rutinlerim değişti. Ama benim sorumluluğumda dünyaya gelen bebeğime bu fedakarlığı yapamıyorsam, onun sağlığını annesi olarak ben tehlikeye atıyorsam zaten hiç doğmasın mantığında ilerledim.
Bu arada hayalim doğurduktan hemen sonra bir sigara içmek. Böyle yatakta dikişlerle falan :) hayal tabi ama dayanmamı sağlıyor. Ben içiyorum diyen kimseyi dinleme, bırakmaya çalış bence. Bu yolda herkese ve kendime güç kuvvet sabır diliyorum valla 🫶