Sultansyayla Kan uyuşmazlığımız var ben 28. Haftada iğne olucam diye biliyordum fakat doktorum herhangi bir kanama olmazsa iğne olmaya gerek olmadığını bebek doğduğunda kan grubu pozitif olursa öylelikle iğne olacağımı söyledi. Sizce ne yapmalıyım farklı bir doktora gidip 28. Haftada yine de iğne olmalı mıyım?
SeKa26 Sultansyayla bendede var kan uyusmazligi kanamam falan olmadı yine de 28. Haftada oldum iğne mi. Kimisi kanama olunca yapıyor kimisi kanama olmadan da yapıyor iğneyi doktorun kendine kalmis birşey galiba. Birde doğumdan sonra çocuğun kan grubuna bakıp ona göre bidaha yapılacak bana
Mfozturk Sultansyayla bende iğne olmadım hamilelikte cnm. Doğumdan sonra bebeğin kan grubuna göre iğne vuruldum. Şuan ikinci gebeliğim 16. Haftada kanamam oldu hemen vuruldum iğne. Şuan 36 haftaligim bı sıkıntı yok şükür
Bilgelihayat Sultansyayla ben 28. Haftada kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum, şuan 37. Haftdayım. Doktorum, 28. Haftada vurulmam gerektiğini, doğumdan sonra bebek benim kan grubumu almazsa, tekrar iğne vurulacağını söyledi.
Nur388080 Merhaba canım benimde kan uyusmazligim var şuan 9 haftalığım benim 6 . Haftada lekelenmem oldu doktor uyuşmazlık iğnesini yaptı ama normal şartlarda 28 de yapıyoruz demişti doktorum sen şuan kaç haftaliksin
Minislerinannesiiiii Mfozturk merhaba benim ilk gebeliğimde herhangi kanama falan olmadı iğnede vurdular mı doğumdan sonra vurmadılar mı hiç bilmiyorum hatırlamıyorum suan ikinci gebeliğim eşimde bende kan grubumuz pozitif ilk haftalarda lekelenmem oldu doktor bana herhangi bir iğneden bahsetmedi acaba benimde iğne vurulmam gerekiyor mu ya anne baba pozitif olunca uyuşmazlık olmuyor mu
Sultansyayla Zaten birinci gebelikte bir sıkıntı olmuyormuş bu iğneler ikinci gebelik de sıkıntı oluşmasın diye yapılıyormuş ama kanama olmazsa gerek yok sadece bebek doğduğunda kan grubu farklı olursa yapılcağını söyledi doktorum
ikikedi-birbebek Sultansyayla Benimde kanamam vs. Olmamıştı ilk gebeliğim ama doktor gelecek gebeliklerimdede sıkıntı olmasın diye vurmak istemişti ilk çocukta bir sıkıntı olmuyor ama şimdiden önlem almakta fayda var diye düşünüyorum genellikle çoğu doktor öneriyor ilk gebelikte 🌿 Zaten 28. Haftada 1 doz oluyorsun birde bebek doğduktan sonra bebek pozitifse 1 doz daha vuruluyorsun 🌿
Mommm03 Minislerinannesiiiii şize neden iğne yaptılar ki seninkanin uyuşuyor ben genelde anne negatif baba pozitif olunca uyuşmaz biliyordum yanlişmi biliyorum acaba
Mfozturk Minislerinannesiiiii cnm kan uyuşmazlığı anne negatif baba pozitif olunca oluyor. Kanama oldu mu da risk yarattığı için kan uyuşmazlığı iğnesi vuruluyor. Ama sizin pozitif sizde kan uyuşmazlığı yok. Eğer kanamaniz olduysa kanamayı durdurucu progesteron felen vurmuslardir muhtemelen
Sultansyayla Kan uyuşmazlığı anne negatif baba pozitif olunca oluyor. Sizde bir kan uyuşmazlığı söz konusu değil :)
Cikoleyla Sultansyayla çıkmamasına rağmen niye yapıyorlar acaba iğneyi, ya da testi neden yapıyorlar? Enteresan. Haftaya benim de test zamanım geliyor da. 28 dolduktan sonra mı yaptılar testi? Önce mi acaba
Mommm03 Sultansyayla ilk çocukta iğne olmadım doğumdan sonra kızımn la grubu pozitfti iğne oldum smdide hamileyim28 haftada iğne oldum hata 18 haftada lekelnme oldu eğer devam ederse igne olursun dedi
aaysegull12 Sultansyayla bana da öyle dedi doktorum. İlk hamileliğim. Artık hamilelik sürecinde vurmuyoruz doğumdan sonra kan grubuna göre vururuz dedi. Bazı doktorlar da vuruyor anlamadım Farklı uygulamalar
3868zuka Bende de var kanama olursa hemen olmazsa 28 de yapacağız dedi doktor o yüzden ben 28 de keisn olunması gerekiyor diye biliyorum
irem9797 Sultansyayla ilk doğumunsa sıkıntı olmuyor kan uyusmazligi benimde ilkinde yapmadılar dogumdan sonra da uyusmazlik çıkmadı yapılmadı ama ikincide 28. Haftada yaptılar iğneyi sıkıntı yapma ilkinde sıkıntı olmuyor genelde
Mommm03 Cikoleyla 28.ci haftada testi yapıyolar ona göre iğne yapıyolar sonucun negatif çıkması gerekli galiba tam bilmiyorum negatifse yapiyolsr diye biliyorum