kızlar selam ikinci bebeğime hamileyim ilk gebeliğim 41+2 de sezaryen ile oldu ikinci de yüksek ihtimal ile sezaryen olacak 21+4 haftalığım şuan doğuma kaçıncı haftada alırlar? 40a bırakmıyorlar sanırım
ikinci sezaryen?
Canım benim Doktorum 23 mart 40. Haftan doluyor sezeryan olduğun için 1 hafta önce 15 i gibi alırım dedi 39.hafta oluyor yani
- Düzenlendi
1gebegunlugu 37-38-39 bebeğin durumuna göre alırlar bence
yani erkenden alacaklar anladım kızlar
38 de alıcak benim doktorum da
acaba neden erken alınıyor nedeni nedir?
38 yada 39 çokta erken değil aslinda normal gelme ihtimaline karşı aliyorlar doktorum rnormal gelse dikişlerden ikinamazsinda rahim zarar gorur demisti sanirim o sebepten o haftalarda aliyorlar
1gebegunlugu ilk dogumum 38+0da oldu simdi 36+4haftaligim bugun insallah gunumu ogrencem
1gebegunlugu ben 38 de oldum ıkıncı yı
1gebegunlugu üzerinden geçen zamana bağlı dedi doktorum. Mesela benim ilk sezaryenle arasında 2 yıl olacak. Daha tam iyileşme olmuyor sanırım dikişler zarar görmesin diye anladığım kadarıyla 38 gibi alıyorlar. Daha uzun süre geçtiğinde normal doğum bile yapılabildiği için daha uzun süre beklenebiliyor
sedaa_aa 2016 nisan doğumlu kızım arası var gibi ama bilemedim
1gebegunlugu 2016 mart dogumlu ilk kızım 39 haftada sezeryan ile dogdu şuan 28 haftalık hamileyim dr son güne kadar kendi gelmek istemezse almayacagını belirtiyor bunda da mecburi sezeryan olacak
1gebegunlugu 3 sezeryan oldum üçü de 38+ idi
İlki 38+1
İkinci 38+3
Üçüncü 38+4
1gebegunlugu Doğum kanalına inip bebeği strese sokmaması için. O zaman sezaryene döndüğünde daha zor bir doğum olur. Ayrıca bebek büyüdükçe kaka yapma ihtimaline karşı erken davranıyorlar. 38 erken değil bu arada 36dan sonra normal doğum ile doğan bebekler de var. Zamanında doğum oluyor, benim ilk doğumum da planlı sezaryendi 38+1de oldu. Şimdi de öyle bekliyorum
1gebegunlugu o zman nstye göre karar verecektir doktorunuz. Bana doktor 38+5 te alırız demişti ama 34. Haftadan beri sancı çıktığı İçin net gün veremiyor en geç 38+5 dedi. Sizin de 38-39 arası olur büyük ihtimal
1gebegunlugu merhaba benimki de ikinci sezeryanim olucak şuan 38 +2 haftaligim 31 ocakta tam 40 ta alınacak benimki bir sorun olmadığı için bekliyelim dendi bebeğin durumuna göre belirleniyor sanırım