Geçen Cuma Bağcılar Mega Medipol’de Nagihan Kaya’ ile zorunlu genel anestezi ile doğumum gerçekleşti. Oda gayet geniş, bir koltuk var açılmıyor 2 refakatçi hakkınız var benim kayınvalidem ve annem kaldı, eşime pek güvenemedim uykusuna düşkündür diye ama Allah bin kere razı olsun benimle hep eşim ilgilendi anneler yattı anlayacağınız, yani toplamda 3 refakatçim vardı bir sorun olmadı.
Gelelim doğuma :) Sabah 7de hastanedeydik, yatış işlemlerini yaptıktan sonra odaya geçtik odamızı süsledik, ben ameliyat önlüğümü giydim nst ye bağladılar 8.50de ameliyathaneye indik, Nagihan Hoca karşıladı, kendisi harika bir insan ve işinde çok iyi kesinlikle tavsiye ediyorum. Sondayı sordum genel olacağı için uyutmadan takılıcak, acıtmıyor inan dedi. İnanın hissetmedim bile o kadar abartılıyor insanları korkutuyorlar, damaryolu daha acıdı öyle söyleyeyim 😂 Karnımı sildiler hazırladılar en son geri sayım falan yapıcaz herhalde dedim ama anestezi doktoru ambu yaparken hatırlıyorum gerisi yok bende 😅 Kendime gelmeye başladığımda uyandırma odasındaydım, göğsümü emzirmişler sütüm gelmediği için bir de bebeğimin şekeri çok düşük geldiği için mama takviyesi yapıyorlardı, yavaş yavaş kendime geldim, yukarı çıkardılar. Bebeğimi göğsüme koydular biraz öyle kaldı, çok güzel bir his, benden hiç ayırmadılar. Zaten Medipolde bebeği önden vermiyorlar anneyle birlikte çıkıyor yukarı. Ağrım aşırı derece olmadı, ben söylemeden ağrı kesicilerimi yaptılar, kanama kontrolü için karına bastırıyolar biraz canı acıyor insanın ama saniyelik bişi abartılacak bir durum yokmuş.
Hizmete gelecek olursak hemşireler o kadar mükemmellerdi ki anlatamam, benimle bebeğimle her odaya gelişlerinde sütüm gelmediği için gelsin diye bir de meme reddi olmasın diye feeding besleme sondası ile mememi bebeğe aldırıp kenardan da sondayla emzirdiler bebek hem doydu, hem emdi, hem de meme reddi olmadı. Aslında ilk gün bebeğim memeyi zor tutup emiyordu, meğerse midesinde de anne karnında yuttuğu su varmış, hemşire midesini çekelim dedi, ng sonda ile ustaca midesindeki o pis suyu çekti, bu kadar usta bir ekiple karşılacağımı bilmiyordum doğrusu… 2. Gece bebeğimden sarılık için kan alındı, topuk kanı alındı. Bir kaç kişinin doğum hikayesinde doğru düzgün ağrı kesici yapmadıklarını okudum, öyle bir durum söz konusu dahi olamaz. 2. Gün benim ağrım olmadığı halde yaptılar çünkü ağrının gelmesini beklemeden önüne geçiyorlar.
Taburculukta da herşeyi anlatıyorlar, hiçbir soru işareti kalmıyor aklınızda, çocuk doktoruna 3 gün sonrası için randevu alıyorlar. İşitme testi de yapılacaktı ama hafta sonuna denk geldiği için yaptıramadık, kontrole gittiğimizde yaptıracağız.
Atladığım ya da merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim, Medipol Megada doğum yapıpta böyle bir hikaye çok bekledim, çok merak ediyordum. Umarım işinize yarar, hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip olsun inşallah 🤲💗