Herkese selam,
Gebeligim boyunca neredeyse forumdaki tüm pozitif doğum hikayelerini okudum. Bir gün ben de acaba gerçekten güzel bir doğum gerçekleştirip buraya yazabilir miyim diye hayaller kurardım. Ve sonunda oldu!
Gebelegimin 35. Haftası itibari ile çatı muayenesinde normal doğuma uygun olduğumu söyledi Dr um. O haftadan itibari ile her hafta vajinal açıklık muayenem yapılıyordu 36. Haftanın sonu itibari ile 2 cm açıklığımin oldugunu doğuma her an hazırlıklı olmam gerektiği söylendi tabi aldı beni bir heyecan😀 durmadan doğumu kolaylaştırıcı egzersizleri yapmaya çalışıyorum, ama istikrar 0🤭 tabi yalancı kasılmalarim da öyle böyle devam ediyor. Böyle söyle derken 37. Haftanın sonunda Dr um bebeğin kilosunun 3400 lerde olduğunu fazlasının normal doğumunu zorlastirabilecegini eğer istersen 38 hafta itibari ile planlı normal doğum gerceklestirebilcegimizi belirtti tabi o ara 3 cm açıklığa ulaştığımi da belirtti. Açıkçası artık hamilelik zorluyordu ve 40 haftaları bekleyebilecegime olan inancımı kaybetmeye başladığımı hissediyordum. Dr um önerisiyle 31 Aralık günü yatış yapabileceğim söylendi. Süreci shni sancı ile başlatıp açılma ilerledikten sonra da suyumu patlatıp doğum yapabileceğim üzerine anlaştık.
31 Aralık günü sabahı hafif beslenerek hastaneye doğru yol aldık, o arada aklımda sadece ne kadar zor olabilir ki düşüncesi hakim😀 çok zorlaniraam epiduural spinal genel Allah ne verdiyse denerim diye kendimi rahatlatıyorum. Neyse sonrasında yatisimi yaptık. Vajinal muayene de 4 cm açıklığim olduğu söylendi 🙄 ben şoook. Suni sancı için damar yolu açıldı o arada nst bağlandı ben öylece yatakta uzanıyorum. Sancı görünüyor nst de ama ben minik bel ağrısı kaşık ağrısı şeklinde hissediyorum ağrıları, o arada lavman yapıldı, biraz canım acıdı ama çok da zor Bi islem değil gözünüz korkmasın. Zaten 5 dk sonrası lavaboya çıkma ihtiyacı hissediyorsunuz, öyle böyle derken yarım saat kadar suni sancı sonrası tekrar muyane ve 5 cm ile suyunu patlatalım dedi Dr um. Dogumhane, odam arası git gel mekik döküyoruz böyle 😀 suyumu patlatirlarken asla anlamadım hala bile nasıl Bi işlem yaptıklarını anlamadım. Bitti mi dedim evet Kalabilirsini dediler o ara hasta bezi bağlandı ve yürüyerek odama geri döndüm ama sıcak sicak bisylerin aktığını hissediyorum ama hala 0 sancı 😀 odama geçtik suni hala takılı bir iki ben yatağa uzanmak istemiyorum dedim. Zaten uzanmak zorunda değilsiniz ki dediler 🤣🤣 ben başladım pilates topuyla zıp zıp yapmaya. O arada bir sancı oha dedim sancım var, sancı başladıktan sonra ben sanıyorum ki burada okuduğum gbi sancılar 45 dk da bir 30 dkda bir gelecek diye🙄 daha ilk saçının şokunu atlatamamisken tam 2 dk 45 sn sonra 2. Sancı vurmaya başladı.(esim kronometre tutuyordu) Allahım dedim bu işte bir terslik var 2 3 dk da bir vurmamali sancılar tabi o arada her sancı geldiğinde ben pilates topuyla zıp zıp ileri geri dairesel hareketler VS durmadan yapıyorum sancıları sürekli ya ayakta ya topun üzerinde geçirmeye çalışıyorum. Bakın arkadaslar bunu samimiyetimle söylüyorum ağrı eşiği, dayanma gücü VS ne derseniz deyin size tavsiyem sancılar anında mutlaka çok kısa sürecek ve hemen gidecek diye telkinlerde bulunun kendinize ve asla sabit durmayın sürekli hareket. Bu hem açılmanizi kolaylaştıracak hem süreci daha kısa sürede geçiştirmenize yarayacak. Neyse öyle böyle derken her 2 dk da bir gelen 15 16. Sancı ile birlikte başladı bende dayanamayacağım Galiba lar 😀 vazgeçtim demeler.. Ebem ve Dr um yol bitti vazgeçmek yok dye teselli veriyorlar bana gel Bi muayene edeyim derken 9 cm açılma var hadi doğuma demesinler mi 😂 kandırmayın beni bu kadar kolay olamaz diyorum hadi kız gidiyoruz deyip yatagi doğum haneye tasidilar, ben o ara gelen sancıları yonetmekle meşgulüm derin nefes al ver al ver.. Doğumhane de doğrulup çatala çıktım bütün bu süreçler toplam 2 saatte gerçekleşiyor ve ben hala bu kadar kolay olmamalıydi diyorum içimden :)) çatala çıktım doğru pozisyon aldım ve arada bilinen konuşmalar derin nefes al çeneni göğsüne daya nefesini vermeden ikanabildigin kadar ikin. Demesi kolay 😂ilk doğumu ve söylendiği gbi kolay olmuyor maalesef. Neyse bir iki deniyoruz bebeğin başını gördük saçını gördük hadi kızım hadi yaparsınlar ile geçen 3 4. Ikinmada olmadı bir türlü ben nefes kontrolümu asla beceremiyorum. Sürecin ortasında tıkanıp 2. Nefesi alıyorum ve bebek geri kaçıyor. Son bir iki ikinmada artık tamam olacak bu iş dememle güçlü bir nefes alış ve güçlü bir ikinma ile inanamadığım o sesi duydum🥺 karnıma koydular ve doğurdum mu gerçekten ben diye nasıl ağlıyorummm gerçek mi bitti mi bu kadar mıydı diye diye sanırım şoka girmistim😀 bebegimin o yumuşacık teni karnımı emişi 😀 o saçları sıcaklığı Allahım müthiş bir duygu. Sonrasında bebek kontrolleri minik kesi ve dikisler, bebeğinin eşinin çıkarılması VS doğum haneden çıkışımiz ortalama 20 dk sürdu. Şimdi dönüp baktığımda benim gbi endişeler taşıyan tüm annelere söyleyebileceğim tek şey kendinize güvenin sevgili anneler, inanıyorsanız eğer duanın gücüne inanın, yapabileceğinize mental olarak hazır olun. Sürekli hareket edin, doğru ikinma ve nefes egzersizleri ile ilgili destek alın. Şimdi doğum sonrası 14. Günüm dikisler im iyileşmeye başladı ilk zamanlar zorladı elbette ama ağrı kesiciler ile birkaç günlük sıkıntı sonrası hepsi geride kalıyor. Sormak istediklerini var ise memnuniyetle cevaplamak isterim. Uzun olduysa affola. ♥️