MyBabyy_ Selam kızlar 13 haftalık gebeyim bebişin ense kalınlığı ve burun kemiği normal çıktı çok şükür ikili test yaptırdım sonuç çıkmadı ister istemez aklım kalıyor ense kalındı vs normal olup da ikili testin riskli çıkma ihtimali var mı acaba
busbusveduru MyBabyy_ kan testinde genelde yaşa göre risk oranı yapıyorlar ve yaşı küçük olanlarda risk otomatik düşük çıkıyor. Yaşı yüksek olanlarda ise risk yüksek çıkıyor. Burun kemiği ve ense kalınlığı normalse hiçbir sorun olduğunu sanmıyorum içinizi ferah tutun 🥰
Elifgoktug1 MyBabyy_ ense kalınlığı ve burun kemiği normaldi ikili testte kağıtta problem çıktı benim ayrintilida sadece kalpte delik olduğunu öğrendik problem yok 10.5 aylık oldu takipli doğduğundan beri içini ferah tut iyi düşün iyi olsun hersey kötüyü cagirma🙏
MyBabyy_ Bende öyle sanıyordum birde kan aldılar kan sonucunu da karşılaştırıyorlarmış o biraz kafamı karıştırdı
lilamor___ @MyBabyy_ benmi yanlış biliyorum anlamadım ikili test kan alinarak yapılan bir test degilmi zaten .2 hafta önce ikili test yaptirdim sadece kan aldılar ve sonuçların iyi olduğu söylendi başka bir işlem yapilmadiki
MyBabyy_ Sanırım ben yanlış anladım benim bildiğim kadarıyla ikili test ense kalınlığı burun kemiği ve kan sonucunu karşılaştırıp çıkan sonuç diye biliyordum teşekkür ederim
MyBabyy_ AylnCllz AylnCllz acaba ense kalınlığı vs normal olup da test sonucu riskli çıkabiliyor mu bi bilgin var mı
Narinsuu MyBabyy_ evet çıkabilir. Mesela ben😅 ense ve burun ölçüleri normaldi kanda sorun çıkmaz sandm da yine şükür orta riskli çıktı yani. Yüksek risk de çıkabilir. Üçlü falan test de yaptrmadm detaylıya girmem yeterli diye düşünüyorum
Lcn1 MyBabyy_ benim çıktı canim hde yüksek risk çıkmıştı sonra fetal DNA testi yaptırdım çok şükür temiz çıktı
lilamor___ @MyBabyy_ evet bakıldı tüm sonuçları aynı gün öğrendim hatta doktorum mesaj olarak hepsini atmıştı
MyBabyy_ lilamor___ ben devlette yaptırma gibi bi hata yaptım bide küçük bi ilçedeyiz 2 haftaya çıkıyormuş malum bu süre de de istemsiz endişe olmuyor değil maşallah sizin bebişinize Allah hepimizin sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏
Mervealya188 MyBabyy_ ben de yaptırdım devlette on gün sonra gel dedi ama iki gün sonra e nabızda iki adet sonuç vardı bende oyuzden beklemeden gideym dedm yarın gidicem on günü beklememmi gerekiyor farklı bi sonuçtamı çıkacak
lilamor___ @MyBabyy_ Bence endişe etmeyin ense kalınlığı Burun kemiği sonuçları iyi çıkmış diğer sonuçlarda Allah’ın izniyle iyi olur bi risk olacağını zannetmiyorum. Doktorunuz ense kalinligi sonucunu direk kendimi söyledi yani şuan elinizde çıkmış bir sonuç kağıdı varmı
MyBabyy_ lilamor___ inşallah canım ense kalınlığı ve burun kemiğine ultrasonla baktı hemen söyledi normal dedi bide kan verdim işte
arirangg Mervealya188 Evet diğerleri çıkmamış olabilir. Kan alırken bana e nabıza 1 saat sonra düşer dediler. Ama grafikli bir sonuç varmış. O 10 gün içinde çıkıyor
Hulyasezer Narinsuu orta risk dedıgınız kaçbinde bir sonuc cıktı benım 10000:1 cıktı kombıne ve trısomy yaş riski 1395/1 cıktı