Eceecim Anakuzusu yulafı sütte kıvam alana kadar pişiriyorum. Sonrasında mevsime göre hangi meyve varsa muz çilek vs ceviz tarçın bal veya şekersiz fıstık ezmesi koyuyorum. Tavsiye ederim hem faydalı hem lezzetli 🤗
Ayseyekta dahabirmavi bende 55 kilo ile hamile kaldım 18 haftama kadar 1 kilo aldım sürekli bulantı kusma ve beslenememe durumu vardı. Ama bebeğin kilosu herzaman iyiydi. Şimdi 24 haftamdayım 61 kilo oldum iştahımda iyi çok şükür bebeğimin kilosuda çok iyi. Üzülmeyin yani bebeğin kilosu iyi olduktan sonra bizim kilo almamamız daha iyi bence 😇
dahabirmavi Ayseyekta ya çok sevindim içimi rahatlattınız😌 bende çok kusma ve bulantı yaşadım yemek yiyemiyordum ara ara hala yaşıyorum ama bayağı azaldı, abur cubur düşkünlüğüm pek yoktur elimden geldiğince sağlıklı şeyler yemeğe çalışıyorum arada kaçamak olsa da :) çok şükür bebişlerimiz iyi olsun da gerisi boş 😌
dahabirmavi Ayseyekta hatta ilk 3ay psikolojim bozulmuştu su içsem çıkıyordu doktora bile demiştim hiç bir şey yiyemiyorum nasıl besleyeceğim içimde nasıl büyüyecek, senin vitaminlerini kullanarak besleniyor bak büyüyor işte annesi diyordu ah hiç kıyamıyorum o beslensin yeter ki 🤍
Kgns mistocookie bende carsamba şeker yüklemesi yaptırdım o zaman öğrendim. Bugün diyetisyene gideceğim. Doktorum karbonhidrat ve tatlı içerikli ürünleri yeme dedi. Paketli gıdaları aburcubur yemeyi bıraktım onun dışında pilav patates makarna ve beyaz ekmek yemiyorum. Sebze ağırlıklı yemeyi düşünüyorum ama içim rahat etsin diye diyetisyene de gitme kararı aldım ben bir yerlerden kısarken bebeğimin sağlıklı ve yeterince beslenmesinden emin olmak istiyorum. Bir ay sonra kan tahlili yaptırıp tekrar gideceğim kadın doğum doktoruma.
Ayseyekta dahabirmavi 🥰🥰🥰 evet minik yavrularımız beslensinnn. Bende mahvoldum ilk 4 ay bana 4 yıl gibi geçti ama bitti çok şükür şimdilik iyiyizz. Bulantısız hayat çok güzel 🤲🏻
dahabirmavi Ayseyekta oyy maşallah maşallah de sonra nazar değer bana değiyor şaftım kayıyor anında 😂 sağlıcakla kucağımıza gelsinler inşallah 🤍🥰
monagra Tubatgn Tubatgn akşamları kesinlikle yiyemiyorum, yersem ya sabah yataktan kusarak kalkıyorum ya da ertesi gün kabız oluyorum çok zor oluyor benim için. Zaten karnım da ağrıyor akşam yediğimde. Sabah yumurta ekmek kapya biber yeşil biber 5 zeytin ve beyaz peynirle kahvaltı yapıyorum. Ara öğünüm var armut ve badem. Bu tabiki elma ceviz şeklinde değişebiliyor da. Kabızlık sorunu çok yaşadığım için öğle yemeğim bazen meyveli bir yulaf lapası olabiliyor, bu durumda demin saydığım meyve ve kuruyemişleri yemeyip yulafa ekliyorum. Akşam da saat 5-6 gibi lorlu bir salata ya da normal salata yanına kefir içip diğer saatler midemi boş bırakıyorum yoksa gece uyuyamıyorum ağrıdan ve sıkışmaktan. Eger cok acikirsam meyve tabağı yapıyorum akşam kendime. 18 haftalığım, 13.haftaya kadar hastanelik oldum kusmaktan. O kusma döneminde 4.5 kilo aldım. Bedensel olarak her şey çok garip ilerliyor hamileliğimde
Tubatgn monagra Benimde ilk trimester bol kusmalı geçti canım bende çok kilo verdim sonra sonra toparlandım. Kabızlık yapan tek şey bana Demir ilacı oldu nedense
Selmanur10 dahabirmavi Benim bebeğimin gelişimi iyi iri bir bebek geliyor dedi doktorum bir de benim annem de şeker var şeker çıkmadı ama hamilelik şekeri çıkmasın diye dikkat etmem.gerekiyor kendi kilomdan dolayi değil sizin bebeğiniz iyiyse sıkıntı olmaz halsizlik yapıyor ben de ilk zamanlar öyleydim çünkü doktorunuz birsey demediyse sıkıntı yapmayın
dahabirmavi Selmanur10 şekerinize nasıl bakıldı açlık tokluk olarak mı, doktor bebiş gayet iyi bi sorun yok dedi çok şükür
Melld Benim her gün mutlaka kahvaltıda 1 yumurta haşlama cogunlukla kaşarlı tost yeşil ya da siyah zeytin demir ilacımla birlikte aldıgım taze sıktıgım meyve suyu(greyfurt+nar ya da portakal) Mutlaka yarım avokado ceviz badem Günde 1 kahve (latte çogunlukla sütlü) Öğlen yogurt yulaf kaju badem taze fresh meyveler yaban mersini vs Akşam mutlaka bi protein (et tavuk ya da balık) yanına bol yeşillikli salata + sebze (kış sebzeleri suan brokoli, karnabahar, brüksel lahanası vs..) +karbonhidrat (arada tam bugday unlu makarna, basmati pilav vs gibi kan şekerini cok yükselticek şeyler değil onun yerine daha sağlıklı alternatifler ) Gün içinde mutlaka 2-2.5lt su Tatlı genelde meyve yiyorum arada tabiki kaçamak oluyo tükettigim 1 dilim ya da minik tadımlıklar seklinde Gece mutlaka 1 bardak kefir Bu şekilde … 💜 22.haftamdayım düzenli olarak vitaminlerimi ve demir ilacımı kullanıyorum takviye olarak da.
Bzdmr Tubatgn Özel bir beslenme şekli yapmadım önce nasilsam aynı gidiyorum sadece kaşar peynirine ağırlık verdim kahvaltılarda yumurta alerjim var malesef 15 yıldır ağzıma suremedim etten tiksinmistim zorla bir iki lokma yiyebildim halada aynıyım çok yiyemiyorum zaten hiç istahimda yok hamileliğimin başından beri zorla Allah ne verdiyse yiyorum meyve yemezdim yemeye başladım 33. Hafta kontrole gittim 2200 olmuş kizçem gelişimi güzel dedi doktor böylede doğuma kadar Allah ne verdiyse devam 🤭
ikibaloglanannesi 2 yumurta. Pekmez. 1 kase yoğurt. Ayran içiyorum arada. Muz,portakal,kivi,mandalina. Arada süt. Fıstık,fındık,badem. Sebze olarak pırasa,havuç,ıspanak ve marulu çok tüketiyorum. Tavuk,et,balık. Günde 2.5 L su. #33W🧿
Tubag1 MinelHaapy benim ablamın doktoru özellikle kaşar ve muz yediriyordu bebek kilo alsın diye hatta kars kaşarı yersen daha sağlıklı diyordu bilindik bir markanın ne gibi karışımları olabilir ki sizin diyetisyen alanında uzman mı acaba eminmisiniz