Kızlar ben başından operasyon geçmiş biri olarak hiç korkmayın diyorum.
Benim de yanılmıyorsam 25.haftamda falan enfeksiyonla başladı şikayetlerim.
Sonra antibiyotikle geçmeyince ve böbreklerime vurunca ağrısı, ürolojiye gittim.
Her iki böbrekte de büyüme olduğunu, taşa bağlı olabileceğini söyledi. Takipte kalalım dedi.10 gün sonra gittiğimde ki o 10 gün ağrıdan duramamıştım, büyümenin ilerlediğini artık operasyonun gerekli olduğunu, olmazsam böbreğimi kaybedebilecegimi söyledi.
Doktorlar tüm riskleri söylemek zorunda, bana da erken doğum riski var dedi ama bu böbrek ağrısı da rahim kasılmalarını tetikleyebilir, ağrıları çekip de erken doğum yapabilirsin dedi.
Ben stent takılmasını kabul ettim.28. haftamda her iki böbrek kanalıma da stent takıldı. 30 dakikalık bir operasyon.Ağrılarım şikayetlerim böbrekten yana kalmadı çok şükür. Hamileliğimin 38. Haftasındayım sadece doğum planım sezaryen olacak, tek sebebin stent olduğunu söyleyemem ama bu da etken. Ben hiç sorun etmiyorum, sonuçta bebeğimin ve benim sağlığım için gerekliydi. kısaca Allah’ın izniyle bir şey olmaz korkmayın sadece üroloji doktorunuzu iyi seçtiğinizden emin olun o kadar. Bir de kadın doğumcunuzla irtibat halinde olsunlar çünkü bana operasyon öncesi bebek erken gelmesin diye iğne yapmışlardı .