Henüz daha tecrübe etmedim ama bizzar şahit olduğum doğumlar oldu. Normal doğum yapan bi arkadaşım makata kadar yırtıldı 2 ay toparlayamadı kendisini bir de aşağısı malum nemli bölge daha zor iyileşiyor, diğer normal doğum yapan arkadaşıma kesi atıldı doğumda o kadar yorulmuşki tam çocuk çıkarken tükenmiş bebek kanalda kalmış doktor bağırmış napıyosun sen ıkın çabuk diye kafası çıkmış yine sıkmış kendisini omuzu çıkıcak çocuğun sal kendini demiş doktor. Son arkadaşımsa daha 25-26 gün oldu doğum yapalı saatlerce sancı çekti açılması 7cm de kaldı suniyle de ilerlemedi en son artık hem kendi tansiyonu sıkıntıya girdi hemde bebekten iki kere nabız alamamışlar hemen sezaryene aldılar spinal oldu. Hastanede 1 gece kaldı sadece, gazını çıkardığı ve tuvaletini yaptığı için 2. Geceyi gerek bile görmediler. 3. Günden sonra bebeğine kendi baktı altını aldı falan 10. Günde eve giden gelenden bunaldığı için (biraz temizlik takıntısı var) dip köşe evi temizledi her yeri batırmışlar diye söve söve 😂😂 yani o kadar farklı ki birbirinden doğumlar. Allah bize de kolay doğumlar nasip etsin. Ben kan aldırırken bile kötü oluyorum sezaryeni düşünsem şöyle bi 5 dk gözümde canlandırsam falan bayılırım şu anda 😂 ama benimkilerde ikiz olduğu için normal şansım yok deneriz diyordu doktor ama maalesef biri makat biri baş geliş. Kötü tecrübeler bitmek bilmiyor ki bizimde aklımızda hep kötüler kalıyor. Burda iyi geçen sezaryenleri unutuyoruz kötüler kafada sürekli dönüp duruyor. Allahın izniyle atlatıcaz bunu da. Sonuçta bir ameliyat insanlar beyin ameliyatı bypass falan oluyorlar bi parmak boyunda kesiden nolur öyle düşün elbet iyileşicez ha geç ha erken elbet olcak yani 🌸🌸🌸