Tugce_umut Hamilelikde yüksek tansiyon ve böbrekde protein kaçagı olanlar. Dogum yaptınız mı bilgi verir misiniz
Semilk05 Tugce_umut arkadaşım su an bu durumda bebeğinde de 3 hafta gerilik var kendisinde tansiyon ve protein kaçağı hatta bebek 100 gram kilo kaybı yaşamış hastanede gözetim altında 3-4 gündür
Sedafatms Tugce_umut 4 yıl önce kızımı 18/10 tansiyon ve gebelik zehirlenmesinden 36. Haftada kucağıma aldım öncesinde 2-3 hafta çok fazla kaşımtım olmuştu biranda doğuma girdim acil sezeryan olmuştum tuza çok dikkat edilmesi gerek
Elifgoktug1 Tugce_umut 2 gebelikte de yasadim birinde 38 haftada baslamis (ben belirtilerden anlamistim) anlayamadilar 39 da dogumda net anlasildi. 2. De 33 te basladi 35 te doguma girdim benim sancilarim vardi dogum baslamisti ama baslamasa bile kontrolde alacaklarmis tansiyonum 22.11 22.12 lere cikti dogum sonrasi dil alti verildi tuz seker paketli gida makarna princ hamur isi kesinlikle tuketme dedi dr ve kan sulandirici kullandim gebelik boyunca
Denisss37 Tugce_umut bnmde tansiyonum yükseliyor. İdrarda protein 3 katı çıkmış. 😢 Peynir, zeytin, madensuyu, kaşar peynir!, beyaz olan herşey ☺️ yasak. Yürüyyüş önerdi doktorum.
Tugce_umut Elifgoktug1 benimde 12 haftada çıktı erken başlamş bende kan sulandırıcı ilaç ve iğne tansiyon ilaçı kullanıyorum banada dediler 28 haftada da alabiliriz o zmana kadar sıkıntı olmazsa. Hayırlsı bilmiyorum
Ayayka Elifgoktug1 öncelikle geçmiş olsun peki tansiyonun bir kötü etkisi oldu mu bebeklerinize bebeklerinizin durumu nasıl şimdi sağlıklarında gelişimlerinde bir sıkıntı olmadı inşallah
Kucuk_melegim Elifgoktug1 canim belirtilerin nelerdi gebelik zehirlenmesinde ve tansiyonun nasildi benim 11/95 cikiyor
Elifgoktug1 Tugce_umut yemene icmene cok dikkat et gerekirse diyetisyen destegi al liste versin sana cok erke baslamis insallah sorunsuz vaktince gelir
Elifgoktug1 Ayayka tesekkurler. Bizde problem olmadi ama doktor hep gelisim takibi yapti gebelikte normalde gelisim geriligi yapiyormus bu durum kordondaki kan akisi etkileniyormus direnc olabiliyormus biz sorun yasamadik sukur
Ayayka Elifgoktug1 benimde tansiyonum yüksek çıkıyor idrar da protein yok ama tansiyon baya yükseliyor çok endişeleniyorum artık
Elifgoktug1 Tugce_umut yeme icmene de dikkat et kizartma hamur isi sekerli seyler sade soda falan yiyip icme
Ayayka Tugce_umut öyle yapıyorum zaten 33 haftalığım bir kaç gündür böyle olmaya başladı stres yaptıkça daha da çoğalıyor idrar da protein yok ama yine de ilaç başlicak galiba doktorum insan stres yapmadan da edemiyor Rabbim çocuklarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Ayayka Elifgoktug1 ya sabah uyandığım da bir ölçtüm 13/8 di biraz yüksek diye stres yaptım sanırım 14/9 oldu sonra biraz sonra daha ölçtüğümde 16/9 a çıktı acile gittim acilde 14/8 e inmişti doktor tahlil istedi tahlil normal çıktı idrarda protein falan çıkmadı ama işte eve geldim halen aynı 14/9 14/8 çıkıyor