elifcicek_07 Normal doğumu biliyorsun zaten. Sezeryan’ın 3 şekli var 1. Spinal sezeryan belinden bir iğne yapıyorlar göbekten aşağısı uyuşuyor bu şekilde yapılıyor lokal anestezi yani.
- Epidural+Spinal Sezeryan burda da beline katater denen bir parça takılıyor içerisinden anestezi veriliyor , amacı doğumdan çıkınca ağrı kesici vs ilaçları ordan vermek.
- Komple anestezi direkt uyutup yapıyorlar.
Şöyle söyleyim ben normal doğum istiyordum makat geliş olduğu için olmadı sezeryan oldu zorunlu. Benim kadar kötü doğum hikayesi olan az insan vardır. Ameliyat için güvendiğin bir doktor bul. Evet ameliyat sonrası zor geçiyor yatmak kalkmak tuvalete oturmak çok acı veriyor ama geçiyor 40 gün oldu bugün taş gibiyim şükür. Her doğum şekli normaldir hepsinin kendince ağrısı sızısı acısı vardır kendini motive et bebişin kucağına alacağın anı düşün hep. Hem doktor hem de kişi ile ilgili ne kadar ağrılı sızılı geçeceği. İnstagram hesabım @Cemssceren aklına takılan sormak istediğin ne olursa yazabilirsin bebişten fırsat buldukça cevaplarım🫶🏻 Çok iyi bir anne olacaksın ❤️