Kızlar merhaba doğurduğum gün anlatmam diyordum o kafayla ama bende anlatmak istiyorum artık.
Doktorumla konuştum yılbaşına kalmak istemediğimi suni sancıyla doğumu başlatmak istediğimi söyledim o da çarşamba gel seni doğurtayım dedi 28 Aralığa gün verdi 39+6 Haftaya. 27 aralıkta tahliller için hastaneye gidecektik sabah kalktım hazırlanırken alttan bişeyler geliyor ama akıntı gibi değil daha fazla eşime dedim suyum geliyo kesin o da napalım falan dedi stres oldu yok bişey dedim depend taktım kahvaltı yapmaya gittik gittiğimiz yerde hala geliyor ara ara ama ben gamsız bi şekilde kahvaltı yapmaya devam ediyorum eşimde stresli bi şekilde 😅 sonra hastaneye gittik doğumhaneye suyum geliyo galiba dedim 2 tane ebe muayene etti yok suyun gelmiyo dediler çıkınca doktorumla karşılaştım su gibi bişey geliyo dedim gel bide ben muayene edeyim dedi o muayene edince aktı gitti suyum ebeler de evde birşey bozulur tamirci çağırırsın düzelir ya o gelmeden aynı öyle oldu dediler 😅 sancı odası doluymuş doğumhanede nst bağladılar 80 90 kendi sancılarım doktorum çok az suni sancı başlayın dedi 11 de taktılar suniyi doğumhanede pilates topuyla uğraştım çök kalk yaptım falan sancı odası 4 5 gibi boşalınca oraya aldılar o saate kadar açılmam 3 bile değil 3e yakın olmuştu. Sancı odasında da pilates topu sıcak duş falan baya uğraştım 3 4 saat geçiyo bakıyolar 4 cm olmuş bidaha gidiyorum yine 4 cm bidaha gidiyorum 5 cm olmuş 15 saatte anca 5 cm açılma oldu ebeler sağolsun hiç pes ettirmediler açılma yok diye üzülüyorum oo rahim ağzı baya incelemiş güzel güzel diyolar falan suni sancı 1. 5 dk da 3 dk da düzensiz geliyordu geldiğinde ağrılı oluyordu hiç bağırmadım ağlamadım ama çok canım acıdı normal sancıdan farksız olduğunu düşünüyorum bu arada, gece saat 2 oldu ebe geldi bakalım açılmana dedi 7 cm olmuş dedi biraz uğraştı eliyle 8 cm oldu dedi hadi siz sıcak suya girin ben doğumhaneyi hazırlıyorum dedi 5 cm çok zor olduğu için yarım saatte 8 cm olunca aşırı gaza geldim eşim yine sıcak suya soktu, pilates topu nefes falan değil bana en iyi gelen sıcak suydu kaç kere sıcak suya girdim bilmiyorum. Ebe ıkınma isteği gelince söyle demişti sudayken ıkınma isteği geldi gittik doğumhaneye çatala yaptım 9 cm dedi 5 dk sonra tam açıklık dedi ardından saçını görüyorum dedi eşime gösterdi bana yavaş yavaş ıkın alıştırma yapalım dedi, doktorumu aradı 10 dkya geldi, bütün kötü olay burda başlıyor hiç hayal ettiğim gibi olmadı doktor ıkın dedi ben ıkınıyorum meğer olmuyormuş ıkın dedi kaç kere olmadı sonra kalp atışı düşüyor bebeğin ıkınman lazım dedi baktı bende iş yok Ebeye hadi kaybedicez yoksa dedi onu duyunca ben kafam patlayacak gibi ıkındım doktor kesi attı açıldığını hissettim acı hissetmedim ebe 5 6 kere karnıma bastırdı sonra bebeğim çıktı kucağıma verdi ama bana kal geldi o anın heyecanını yaşayamadım bile korkudan güya fotoğraf çekilecektik kordonu eşim kesecekti güle oynaya doğum yapacaktım, bebeği hazırlayıp eşime verdiler eşim çıktı doktor dikiş attı uzun sürdü çok mu dikiş dedim az dedi sayı söylemedi, biran önce ordan çıkıp kapıda bekleyen eşimle annemlerin yanına gitmek istiyordum çok şükür o da bitti bebeğime de sağlıkla kavuştum yine olsa yine normal doğum yapmak isterim ben odaya yürüyerek çıkacaktım o kadar dikişe rağmen ebe nereye gidiyosun gel dedi sandalyeye oturttu öyle çıkardı😅 başta eşimden Allah razı olsun en büyük destek ve ebemden Allah razı olsun herşeyi ona ve doktoruma borçluyum yaradan nasip etti onlar vesile oldu bizi kurtarmaya 16 saat sonunda yavruma kavuştum şimdi yanımda uyuyor 9 günlük, başka yerde yatmıyor mecbur gözgöze uyucaz zaten hayalimdi kucaktan inmeyen çocuk sağolsun hep koynumda🥰🥰 Rabbim doğum bekleyenlerin ve bebek isteyenlerin yardımcısı olsun gönlüne göre versin inşallah, çok zordu ama geçti bitti sağlıkla kavuştum ya hiçbir acı gözümde yok 🥰