• Gebelik
  • Sezeryan sonrası toparlanma

Zmlov3
Ben doğum yaptığımda hemen ayaklandim kaldırmaya geldiklerinde kendim kalkmak istedim. Oğlum hastaydı 2 günlükken tedaviye götürdüm puseti felan hep ben taşıdım. Bence doktordan birde acı esiginden dolayı herkeste farklı oluyor.

Smyye1B ben de hemen ayaklandım benimde kızımda bazı sorunlar vardı. Çocuğu hasta olan anneler daha çabuk toparlanıyor galiba kendimizi düşünemiyoruz o an

Sirkelimon
      Bencede kendi acımızı düşünmedik. Onların canı sağolsun var olsunlar yeter ki 🫶🏻
      Rabbim sağlık sıhhat versin tüm hasta bebeklere.

Smyye1B anlıyorum cnm bende kendim baktım kızlarima ama okadar çok ağrım olduki başkalarını görünce böyle Sanki hiç ağrısı yokmuş gibi geliyo bazen iyi bı doktor da olabilir amilyatini yapan

Zmlov3 ilkinde 10 gun toparlayamadim 10 gunden sonra rutin hayatima dondüm. Bunda 2 gece yattik hastanede 3. Gun eve geldim kendi islerimi kendim yaptim gunluk hayatima daha erken dondüm biraz aci esigi ile alakali bence

Zmlov3
        Valla ben 3 gunluktum annem kalıyordu yanımda oo dedi iyisin sen çocuğuna da bakıyorsun bana gerek yok diyip gitti 😅
        İyidim yani hiç doğum yapmamış gibiydim.

Zmlov3 Bende çabuk toparlandım 5. Gün de dışarı çıktık gezmeye tabi yavaş yavaş yürüdüm hep öyle normal halim gibi değil ama yürüyüp gezdik yani deniz kenarında, arkadaşlarımıza gittik çay içmeye. Durduğu yerde ağrım olmadı hiç benim sadece işte oturup kalkarken belli hareketlerde ve gece ilk günler uyurken sağa sola dönmek zordu yavaş yavaş oda düzeldi. Birde sabah uykudan kalkınca o kalkışlar 1 hafta boyunca biraz zordu idrar torbası dolu olunca özellikle baskı yapıyordu. Ama 12. Günün sonunda hiç ameliyat olmamış gibiydim.. kuzenim mesela 3 ay çekti ağrıdan sızıdan… bence yapısal da olabilir cilt yapısı, acı eşiği, hassaslık derecesi ve doktor da bence önemli diye düşünüyorum

Zmlov3 valla ben 3. Gün avmye gittim e bebekten acil ihtiyaçlarımı almaya 😂5. Gün tamamiyle iyileşmiştim hiçbir şeyim kalmamıştı

Zmlov3 bende hemen ayaklandim herşeyimi kendim yaptım ablamda hemen kalkamaz 2 doğumda da yattı bence Herkesin acı eşiği bir değil

Zmlov3 doktordan ziyade kişinin kendisiyle alakalı bir durum diye düşünüyorum ben hemen toparlandım ertesi gün bütün işimi kendim yapıyordum

Hemen ayaklanamadim 😊 14.gum normal insan gibi yürümeye baslayabildim ancak. Hastanede de yuruyemiyorum diye ağladım. 🤣🙈

Heralde dediğiniz gibi arkadaşlar herkes bir değil ozaman valla şimdiden düşünüyorum bu doğumu nasıl geçecek diye korkuyorum biraz🤗🙂

Zmlov3 doktor farkediyor mu bilmiyorum doğum yapalı 20ay oldu ben 4.günde tamamen toparlanmıştım her işimi kendim yapıyordum doktorum bol yürüyüş bol su demişti belim bacaklarım ağrıyana kadar evin içinde yürüyordum çok faydasını gördüm gerçekten hatta 4.mü 5.gün mü ne kandildi 3 katlı asansörsüz bir apartmanda oturuyordum kapı kapı dolaşıp helva dağıtmıştım😂😂beni görenler şok tabi herkes sen sezaryen oldun biliyorduk normal mi doğum yaptın demişti😄

Zmlov3 Buma bende gerçekten hayret ediyor ve imreniyorum sezeryan sonrası iki günde ayağa kalkan bile gördüm benim tamamen günlük hayatıma dönmem 10-15 günü de geçti neredeyse. Şu an ikinciye hamileyim umarım daha rahat geçer diye dua ediyorum

Zmlov3 merhaba bende 2 gün önce yani ayın 3 de sezeryan oldum . Keşke istemez olsaydım epidural istedim bebeğimi ilk ben göreyim diye uyuşturmak için yaptıkları iğneden sonra mahvoldum çok şiddetli baş dönmesi ve bulantısı başladı istemsiz şekilde beni ne olur komple anestezi edin diye bağırdım çok allak bullak hatırlıyorum doktorun bebeğimi göstermesini çünkü sakinleştirici vurdular
        Şimdi de çok şiddetli dikiş ağrısı ve sol kolumda yaşadığım aşırı ağrı yani berbat haldeyim ne zaman toparlanirim bilmiyorum bebeğime zor bakıyorum herkesin kolay demesi beni şaşırtıyor:(((

Meyra19 merhaba bende bugün sezeryan oldum . İnanilmaz ağrım var napicagimi bilmiyorum . Sadece benmi böyleyim acaba diyorum cunku hareket dahi edemiyorum ağrısından

Fatmanurr58 bende oturup kalkamiyirum dikis yerlerim çok yanıyor bol bol yürü diyirlar ağrıdan yürüyemiyorum

Bugün 24 gün oldu.3.sezeryanımdı. Hala sol tarafımda özellikle ağrı acı oluyor.her sezeryan bi sonrakinden zor oldu.hala toparlanamadım.mecbur tüm iş bana bakıyor baştan beri hep gezindim bir de sol taraftan yatıp kalktım ondan mı bilmiyorum hala acı veağeı gelip gidiyor.:(

Meyra19 aynen cnm ben ikinci kızimda çok çektim hastanede belden iğne yapıldı uyuşma olmadı kacdefa denendi snr bayılttı doktor sondajı uyanıkken takması canımı yaktı şuan bu çocukta endişe ediyorum valla korkuyorum acikcasi şimdiden aynısını yasarmiyim diye ağır gecirdim

Zmlov3 vala ben 2 ocakta sezeryan oldum hala ağrılarım var ilk gune ramen hafifledi ama ayakta durup tamamen işlerimi yapamıorum yorgn bitkn ve acı içinde hissediorm kendmi nezmn duzelirim blmiorm /: