Hafizeipek aylince23 emzirdikten sonra bir kaşık su vermenin pamukçuk lari önlediği doğru mu ? Yoksa tamamen su vermemek mi gerekli 6 ay ?
Zeynep89 Hafizeipek bence 1 damla vermek lazim yani ne zarari olcak su . Zaten karnimizdada su yutuyo hickirip duruyoolar
aylince23 Hafizeipek tamamen vermemek gerekli diye biliyorum. Bebek hemşiresi değilim, kadındoğum hemşiresiyim. Bebekleri sadece doğduktan sonra 2-3 gün görüyorum yani. Ama maden suyu konusunda netim.
Yaceemm Hafizeipek pamuk_anne benim bulunduğum yerde sezeryan sonrası odaya geldiğinde hemşireler karnına bastırıyor. İçindeki pis kan çıksın diye. Ama uyuşuk olduğun için hissetmiyorsun bu işlemi. Böyle bir şeydir belki. Bu işlemi bazı yerlerde uyuşukluk geçince yapıyorlar. Bazı arkadaşlarım yaptırmadı doktor bi ilaç verdi öyle attı içindeki kanı.
Zafley Doktorların hangisine güvencelsin ben anlamıyorum ki hepsi tıp okumuş ama hepsi birbirinden farklı yorumlar yapıyor. Geçenlerde birisi yazmıştı doktorum sakın nar yeme dedi diye başka biri de benim ki yiyebilirsin dedi diyordu. Kimisi göbek düşmeden yıkayabilirsin diyor, kimisi asla yıkamayın diyor, kimisi iki memenizi de 20 er dk emZirin diyor, Kimisi ön süt su yoğunlukta arka sütünde yağ var o yüzden bi memeyi bitirmeden diğerine geçme diyor, hangisine güvenip de iş yapıcaksın peki 😊 o yüzden burda aksi görüş belirtenleri de doktordan daha mı iyi bilceksin gibi yargılamayın. En iyisi herkes kendi doktoru ne diyorsa onu yapsın🤗💙. Hepinize sağlıklı doğumlar ve gazsız bebişler diliyorum 👋🏼👋🏼😊
VikiViki Zafley gerçekten öylee doktorlar farklı fakültelerde farklı şeylermi öğreniyorlar acaba 🤦🏼♀️ Aslında herkes biraz kendinin doktoru
Alyamom35 Zafley bu yüzdendir kendimize sürekli çare aradığımız. Kanım düştü doktorum pekmez kan yapmaz dedi. Diğer arkadaşlar içmiş hepsinin aynı ay maşallah kanı yükselmiş. Yok doktorlar bilmem kaç yıl tıp okumuş. Çok güzel allah başımızdan eksik etmesin de hangisinin dediğini yapalım. Anneme iki torununa birde soda içirdiğini söyleyen profesöre mi . Kullanma sakın diyen doktorlara mı bilemedim arkadaşım 😊 O yüzden bu sayfada yargı çok dalga geçen çok. Bırakın isteyen istediği gibi yapsın. Fikrin yoksa lafında olmasın demi. 🎈
Zeynep89 VikiViki e bebekte kiraz cekirdekli bel banti var . Isitip takinca iyi geliyo nyazmislar. Sorun olursa bende almayi dusunuyorum.
VikiViki Zeynep89 onuda denemek lazım ama benim yiğenm yakın tatihte aşırı bir gaz sorunu yaşadı bebek çıldırmış gibi sabahlara kadar ağlıyordu elimizden hiç bişe gelmedi ilaç bile fayda etmedi neler denedik neler ama doktor zamanka geçecek geçecek dedi evet geçti ama 6 ay sürdü bu şekilde insan gözümün önünde görünce ne yapılabilir diye bütün seçenekleri araştırıyor Rabbim hayırlı sağlıklı versin İnşAllah🤲
aylince23 VikiViki doktorlar farklı fakültelerde farklı bilgiler öğrenmiyolardır. hiçbir tıp kitabında bebekler için asidi çıkarılmış maden suyu önerisi yer almıyordur zaten.
CansuDemir Zeynep89 Su zaten verilmiyor, sadece anne sütü. Bende aynı şeyi söyledim. Tahnik ve ağzının DIŞINA dudaklara zemzem sürmek dedim. Gırtlaktan aşağı midesine giden bir şey yok.
CansuDemir VikiViki Ya işte tahnik zemzem filan tamam yutturulmayan mevzular da, maden suyu yapıp da faydasını görmeyenleri görünce bende korktum valla ve böylece gereksiz geldi bana. Yoksa o gaz problemi çok zor hem bebişe hem anneye ☹️
VikiViki CansuDemir fayda görenlerde var görmeyenlerde tesadüfte olabilir tabi benim şuan fayda görenler diye duyduğum sayı daha fazla doktorlada görüşünce net bir kanıya varılır illaki
VikiViki aylince23 😂😂😂 bayan hemşire maden suyuna yazmadım onu cevabımı okumadan önce cevapladığım mesajıda okumanızı tavsiye ederim 🤣
Kardelennnnnuygr Zeynep89 yanınada soğan kırıp verdin mi tamamdır 😂 ağzının tadı yerine gelsin sütle doyulurmuymuş😂
Denizinannesiii34 HavaveferdininNehiri merhaba öncelikle ne bir doktor ne bir hemsireyim tipi da bilmiyorum ama bizim doktordan ogrendigimz şeyler bunlar etrafında en yakın 2 ablam denedi ve akrabalarim biz nasi icyimzde affedersiniz hemen gazimiz cikiyo rastlıyoruz bebeklerde devamlı hareket halinde bacakları falan onlarda pit pit hemen cikariyo ben kesinle içirin demiyorum benn bunu bilemem buna siz ve doktorunuz karar verir doktorunuza danışıp öyle verin benim etrafında faydasını gören çok oldu sadece bu kadar soyliyebilirim
aylince23 VikiViki yok ben direkt konunun en başındaki mesaja binaen yazdım. Bayan hemşire hitabını da ilk kez duydum. İlla bir şey söyleyeceksen hemşire hanım daha mantıklı olabilir.