Fatmanur_11 hayallliiim ben 33 haftada aldım eşimin iş yerinden sigorta girişi yaptırmıştık 90 gün boyunca yattı doğumdan 3 ay sonra da parayı aldım
S00-00 Meers mesela ben asgari ücrete çalıştım ama kadrolu olarak çalışmadım parttaym olarak çalıştım yani ayın 16 günü işe gittim sadece gittiğim gün sayısı olarak hesaplanacak değil mi
Aygsmy Doğumdan önce en az 90 gün ssk primin yatmış olması lazım, ayrıca doğum izni başlamadan işten ayrılırsan alamıyorsun
Benannemioluyorum Aygsmy sanırım bunu doğum izninde maaş almayan çalar alıyor değil mi? Mesela memurlar zaten maaş aldığı İçin böyle bir doğum parası yok
uyanancirkiin birminnosannesi_ gittim baktım pttye bugün, adıma yatan para yok. Arayıp bilgi alıcam artık
Ebbbr Ben doğum iznine ayrılcam ama şirketteki iş biticek doğum izni aldıktan sonra çıkış verilse alamıyor muyuz nasıl oluyor ya kafam karıştı doğum izninden sonra firma sigortayı hala yatırmak zorunda mı
aysenurlina_00a Omerva calisabilir raporu alip bittikten sonra mi para yatiyo baska bi islem yapmamiza gerek var mi acaba
aren6161 aysenurlina_00a calısabılır alındıysa 32 de 37 ye kadar çalışamaz raporu almak zorundasınız doğum sonrası yatıyor
Omerva Çalışmaya devam edecekseniz başka birşeye gerek olmuyor ama işten ayrılacaksanız rapor bitiminde bi imza atmanız gerekiyor
aren6161 Angelmom_ son 3ay 90 gün kesıntısız prım şartı mevcut 32.hagta calısabılır raporu alıyorsun yada çalışamaz sana bağlı calısabılır alan 37ya kadar çalışamaz almak zorunda 37de sonra çalışılmıo cunku bunlar muhasebeye verılıyor muhasebe sısteme ıslıyor SGK tarafından rapor parası yatıyor sız ızınlıyken SGK ödenmiyor yatan da o oluyor aslında mantıkn
aysenurlina_00a aren6161 ben bugun 32 haftalik oldum kontrolum vardi az once calisabilir raporu aldim calistigim yere verdim 37ye kadar calismak zorundayim oyle mi
Fatmanur_11 Fatmaakoglu sigortan yatıyor olması lazım canım en az 3 ay sigortasız alınmıyor galiba bu konu hakkında bir fikrim yok