Angelmom_ Ya bir akrabamızdan duydum doğuma 100 gun kala felan hamile kadını bir yerden sigorta girişi yaptırmışlar, doğum parası olarak da 10 bin tlye yakın para almışlar. Bundan bilgisi olan varmi nasil yapiliyor
Tugbaakcy Angelmom_ gebeliğinde 3 aylık sigorta girişin olursa doğum parası alabiliyosun diye biliyorum araştırmalısın
aren6161 Angelmom_ son 3ay 90 gün kesıntısız prım şartı mevcut 32.hagta calısabılır raporu alıyorsun yada çalışamaz sana bağlı calısabılır alan 37ya kadar çalışamaz almak zorunda 37de sonra çalışılmıo cunku bunlar muhasebeye verılıyor muhasebe sısteme ıslıyor SGK tarafından rapor parası yatıyor sız ızınlıyken SGK ödenmiyor yatan da o oluyor aslında mantıkn
Melekk24 Ben de duydum ama tam bi bilgim yok sanırım doğum raporuyla SGK’ya başvuru yapılacakmış ordan alınacakmış. Bende cuma doğum iznine ayrılıyorum tam olarak bilgim yok ama .
Omerva Sigortalı çalışıyorsanız yada bi yerde sigortalı görünüyorsanız alabilirsiniz maaşa göre para yatırılıyor bende doğum iznindeyim şuan raporumu verdim muhasebeye raporumun süresi bittiğinde ödememi alıcam inşallah
uyanancirkiin Omerva süt parasıda var her anneye verilen sigorta olsun olmasın. Onun için nereye başvuruluyor peki biliyor musunuz?
S00-00 Omerva peki ben bir şey sormak istiyorum bu doğum raporunu verdikten sonra doğum parası alacağız ya biz bu doğum parasını işe girdiğimiz yani sigortamızın başlatıldı ilk günden mi hesaplıyorlar yoksa hamile kaldığımız günden sonra mı yani ben çalıştığım günden itibaren mi hesaplanarak doğum parası alacağım neye göre hesaplıyorlar
aysenurlina_00a Omerva calisabilir raporu alip bittikten sonra mi para yatiyo baska bi islem yapmamiza gerek var mi acaba
birminnosannesi_ uyanancirkiin başvurmaya gerek yok ben hiç başvurmadım doğum parasını pttden aldım onlar söyledi böyle bi paranız var diye birde emzirme ödeneği eğer siz çalışmıyorsanız eşiniz çalışıyorsa onun e devletine bakın 4a/4b diye girin orda yazıyordu
Fatmaakoglu S00-00 Fatmanur_11 tam olarak nasıl alınıyor benim eşim calisiyor ama sigortasiz ikimizin de sigortası yok
uyanancirkiin birminnosannesi_ doğum parasını alamıyorum ben hamileyken eşim çalışmıyordu malesef. Yarın bi uğrayayım pttye adıma yatan süt parası var mı diye. Çok teşekkür ederim 🌸
uyanancirkiin birminnosannesi_ gittim baktım pttye bugün, adıma yatan para yok. Arayıp bilgi alıcam artık
Meers Son bir yıl içinde 90 hgün sigortalı olma şartı ile doğum parası alınabilinir dopum iznine ayrıldığınızda sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor brüt maaşınız üzerinden hesaplama yapılıyor asgari ücret ile çalışan birisi ortalama 30-32 bin tl arası doğum parası alabilir
hayallliiim Meers 30 32 arasımı nette en düşük 13 maaşınıza göre net belli olur dyor ben mesela tam asgari ücret alıyorum
S00-00 Meers mesela ben asgari ücrete çalıştım ama kadrolu olarak çalışmadım parttaym olarak çalıştım yani ayın 16 günü işe gittim sadece gittiğim gün sayısı olarak hesaplanacak değil mi
Minikkedisila Ben 2022 nin 5500 olan asgari ücretinden yüksek maaş alıyorum. Şimdi asgari 8500 oldu ama ben doğum iznine geçen hafta ayrıldım. Benim doğum param 2022 e göre mi yatacak 2023 ün asgarisine göre mi anlamadım şimdi?
Minikkedisila Edadalman baya haksızlık oluyor. Ben normalde zaten 8500 TL alıyordum bu sene asgarinin 3000 TL üzerinde. Asgari açıklanınca asgariye düştüm. Şimdi çalıştığım son 3 ay hesaplanacağı için çok çok düşük bir ücret alacağım 5000-6000 gibi. Ne kötü boşuna çalışıyoruz vallahi
Fatmanur_11 Fatmaakoglu sigortan yatıyor olması lazım canım en az 3 ay sigortasız alınmıyor galiba bu konu hakkında bir fikrim yok