sinoli Rwerdst Benim eşim sivaslı o da sarmayı pirinç ve bulgurlu sever ben kendime ayrı yapıyorum genel de ☺️ Ama kuru dolma da bulgurlu olmaz gerçekten şaşırdım 🤷🏻♀️
Deletedmom_33 Allahkahretmesin1 yaprak dolması gibi hazırlarım..çiğden yapmam ben. Soğanı,biberi vs psiirir pirinci koyar çok az su koyup 3-5 dk daha pişirip kapatırım. Sonra doldurur öyle psiiririm. Kuru dolmayi da aynı yapıyorum
Allahkahretmesin1 Deletedmom_33 yaprağın içini çiğ yaparım ben bunu da öyle yapayım teşekkür ederim 😊
Merveofs Allahkahretmesin1 biz pirinç, soğan, biber, domates, maydanoz, salça, sıvıyağ ve tuz, karabiber, pul biber koyuyoruz. Ben göz kararı ayarlıyorum miktarları
Nurbost Allahkahretmesin1 ben siirt usulü yaparım çok da güzel olur. Etli ve sumaklı içini pişirmeden normal biber dolması gibi
zehraKr asyagibi siz normal porselen tabak mi koyuyorsunuz sarma dolmanin uzerine bende çelik tabak yok kase var oda küçük geldiği için hep içi dağılıyor az dolduruncada yavan geliyor tadı. Tabak koyacaktım [porselen]kırılır mı diye korktum
asyagibi zehraKr Yok canım porselen koyuyorum ben kırılmaz korkmayın 🥰 alabilirseniz toprak olanlar var delikli sarmaların üzerine koymak için o hiç dağıtmıyor
holly Allahkahretmesin1 bulgur pirinç soğan çok az sarımsak tuz pul biber nane biraz sumak nar ekşisi sıvıyağ (zeytinyağ ı) hangisini istersen çok az limon sıkıyorum
sinoli dahabirmavi Siirte hiç gitmedim, annem bu şekil de yapıyor genelde ve bilindik bir restorantta da bu şekilde yapılıyor ama İstanbul’da ☺️
zehraKr asyagibi kıymalı eşim sevmiyor da Maydanoz u baya doğuyorum bende güzel oluyor. Porselen tabak kullanayım ozaman 😁kırılır diye korkuyordum
asyagibi zehraKr Yok canım kırılmaz ama misafir tabağı değil de günlük kullandığın tabaklardam kullan🥰
Dark Allahkahretmesin1 Canım çekti şöyle bir yutkundum 😁 Ben göz karari yapıyorum, pirinç salça sumak karabiber pul biber soğan zeytinyağı harmanlayıp, önceden haşladığım kurulara dolduruyorum Normal tencereye dizip üstüne yağ ve nar ekşisi gezidirp pişiriyorum, üstüne tabak koyuyorum dağılmasın içi diye
Allahkahretmesin1 Dark ay kusura bakmayın canı çeken olur diye başlığa yazmamıştım keşke yakın olsak da size de verebilsem 😶
3babyannesy Allahkahretmesin1 soğan sarımsak pirinç bulgur salça zeytin yağ bol dereotu maydanoz azda sumak atarm nar ekşisi koyarm tuz atar karıştırım tmm, içlerini aşırı doldurma sisince taşar, tencereye diz dik sekilde üzerine sade su zeytinyağ koyuyrum bn alti kısık yavaş yavaş pissin dinlenince çok güzel oluyor 1 gece önceden yaparm kuru dolmayi, kiymali etlide sevmiyorum hiç sadece yaparm