Öncelikle herkese merhaba güzel anneler, anne adayları ve anne olmak isteyen hanımlar 😇
Nasılsınız iyi misiniz? 🥰
Şükür ben iyiyim sadece dikişlerim ağrı yapıyor o kadar 🙃
Dün gece saat 3 suları akıntım artmaya başladı biraz da ağrılarım vardı.
Karnım davul gibi sertleşmişti bu yüzdendir diyordum ağrılarım.
4 e doğru bir anda uyandım farkettim ki suyum gelmiş ama azdı. Dedim acaba öksürükten kaçırdım mı? 😅
Sonra üstümü değiştireyim dedim tam değiştirdim bir anda bir sıcaklık geldi baktım ki suyum gelmiş tabi tedirgin oldum. Hemen annemi çağırdım (ailemle birlikte kalıyorum son iki aydır) dedim suyum geldi. Sancın var mı dedi yok hiç hissetmiyorum dedim. Korktum ne yapacağımı da o korku ile şaşırdım. Buraya post açtım. Hastaneye git dediler dualar ettiler ama ben az da olsa sancım olmadan gitmek istemedim. Sonra aradan 15 dk bile geçmedi hafiften sancılarım başladı 7 dk bir 5 dk bir 3 dk bir derken anneme dedim ambulansı ara öyle gidelim dedim. Tamam diyerek ambulansı aradı 5 dk içinde geldi. Maraş’ta olanlar bilir kadın doğum hastanesine gittik hiç istemiyordum ilgi alaka yok diye ama şükğr ki Allah yüzüme baktı güzel ilgilendiler diyebilirim.
Hastaneye geldik. yolda annem eşimi arayıp hastaneye gidiyoruz demişti. Biz geldikten 10 dk sonra eşim geldi.
Ben doğumhane içindeydim benden başka yanıma girecek kimseyi almıyorlar.
Açıklığıma baktılar 3 cm suyum hala geliyordu.
Yatış yapalım dediler. Nst bağladılar sancım yoktu. Biraz yürümek istediğimi söyledim dışarıya izin verdiler. Geçtim oturdum eşim ve annemin yanına. Sohbet muhabbet yavrumuz geliyor vs konular. 😍sancım o ara hafif hafif başladı ama öyle belli belirsiz. Sonra beni çağırdılar açıklığıma baktılar ki 4-5 cm olmuş. Sancın var mı dediler bende hafiften var varla yok arası dedim suni sancı verdiler. 10 damla zor dayandım. Çıkartmalarını istedim ben yürümek istiyorum öyle de artıyor en azından dedim o sancı ile dışarı çıktım oturdum biraz. Ağlamaktan ıkınmaktan yüzüm şişmişti. suni sancı daha etki ediyordu. Eşime yürüyelim dedim bir saate yakın yürüdük o sancı ile derken kendi sancım başladı farkettim çünkü suni sancının etkisi azalmıştı. İçeri girdim muayene ettiler ki bu sefer de açıklık 6-7 cm olmuş yakın yürümek istersen çıkabilirsin dediler çıktım ama kendi sancımdan ne yürüyüş yapabildim ne de doğru düzgün oturabildim.
Eşim üzülüyordu durumuma annem dualar edip teselli etmeye çalışıyordu. İçeri çağırdılar gel artık diyerek girdim muayene edildim 8 cm e yakınsın ıkın her sancı geldiğinde dediler kendi kendimi yemeye başladım sancıdan. Bağırmaktan ıkınmaktan gücüm kalmadı. Ama dayanamıyordum artık yeter gücüm kalmadı başım dönüyor ameliyata alın beni diye yalvarmaya başladım. 10 dk yalvardım galiba 😂 Sancılarım tavan yapmıştı duramaz haldeydim. Gelip yeniden muayene ettiler Ki Açıklığın çok güzel 9 cm olmuş hadi doğumhaneye dedi. Ben istemiyorum dayanamıyorum bu gidişle ya bana ya bebeğime ya da ikimize bir şey olacak Allah’ın adını verdim beni ameliyata alın dedim 🤦🏻♀️
Olmaz bu kadar sancı çektin açıklık var bebek kanala girmiş istesem de yapamam dedi ve o korkulu anlarım başladı. çatala çıktım hazırlıklar yapılıyordu ben istemiyorum yok yapamam hele bu psikoloji ile asla dedim kız sen deli misin divane mi gelmiş bebek ıkıncan sadece bebek gelir zaten dedi gülerek o an dayanamadım güldüm 😂 ha şöyle kendini topla yaparsın sen diye motive etmeye başladı ebe.
Daha sonra suni sancı bağlandı valla olmaz ben kendi sancımla doğurucam dedim gülerek 😅
Kız zaten sancın var suniyi verelim ki daha kolay olsun ıkınman dedi tedirginlikle takıldı ve durulmaz sancılar başladı. Ikındım ıkındım ıkındım tık yok 🤷🏻♀️
Yok bu bebek gelmeyecek biz kalkalım en iyisi dedim 🤣 (hangi kafa ile dedim bilmiyorum)
Kahve içmeye mi geldin kız dedi ebem gülerek 😅 bebek ne kadar ıkınsam da gelmek bilmedi genişler gelip karnıma öyle bir baskı yaptı ki dirsekleri için patladı patlayacak hale geldim o an öyle bir sancı geldi ki çok güçlü şekilde ıkındım bebek geliyor devam et kızım çok iyisin diyerek motive etti ebem. Hadi biraz daha bebeğin saçlarını seviyorum dedi sonra bebeğin kafasını tuttu o an ıkınmayı bıraktım sancı bittiği için ve bir an refleksle az bir şey kafamı kaldırdım ki bebeğimin kafası gelmiş saçlarını seveyim senin diye bağırdım sancı ile birlikte 😂 sev anam sev doğur da sen önce diyerekten hemşire söylendi hepimizi güldürdü 😂 bir kez daha ıkınıp bebeğimi çekti o an karnım indi ben rahatladım kafamı aniden koltuğa indirdim derken bebeğimden ses gelmedi 😢 noldu diye soruyorum herkese o an bebeğime vuruyorlar oksijen veriyorlar kaldırıp poposuna vuruyorlar ağlayacak ama sesi çıkmıyordu. Ağlamaya dua etmeye başladım bir yandan da sorular soruyorum korktuğum için. Dilara lütfen bir sus bağırma artık yorulduk sende bizde boğazımız indi bebeğin iyi sadece nefes darlığı yaşıyor o yüzden böyle dedi. bebeğimi izliyordum o an iki defa ağladı sonra sustu. Acil bebek ve çocuk doktoru gelsin dediler korkularım yavan şeklinde ama karışıp da bir şey demelerini istemedim. Oksijen verdiler normal gibi olmaya başladı diyerekten bezini bağlayıp başka hastaneye sevk edeceğim tedbir amaçlı burada yer kalmadı dedi tamam ama bir defa göreyim dedim gösterdi yüzünü o an dünyam aydınlandı ☀️ Mutluluktan kuş oldum uçasım vardı 🕊
Sonra sıra geldi bana dikişlerim atıldı 4 iç 4 dış dikiş olarak 8 tane. Güzel ve nazik şekilde diktiler ve yatağa yatırdılar. Yorgunluktan ölüyordum. Başım dönmeye başladı hemşireyi çağırdım. Tansiyonumu ölçtü çok düşük çıktı bağırmasan olmazdı güzel kızım ıkın diyoruz tamam zor ama yapmak zorundasın sonuçta dedi bebeğim iyi değil mi dedim evet iyi merak etme dedi.
Aradan yarım saat sonra doğumhaneden servise geçiyordum ki baktım eşim ortalıkta yok nerde anne Mehmet dedim bebeği odadan çıkardılar ona bakmak için ümitlendi dedi. Sonra arkama baktım ki koşarak yanıma geliyor geçmiş olsun gülüm dedi saolasın diyerekten uzun uzun kendine baktım yatağıma geçtim yattım dikişlerim uyuştuğu için başta pek ağrı hissetmedim ama etki geçince ağrılar arttı.
Eşim hep ilgilendi. Kayınvalidem ve kaynım geldi geçmiş olsun vs dediler konuştuk durduk bebeğim yanımda yoktu çok üzülüyordum ama beni tek teselli eden annem ve eşim oldu. Bağırmalarımı sancılarım geldiğinde ıkınmalarımı eşim de annem de duymuş çok etkilenmiş. Eşime dedim git hastaneye bebeğimize bak iyi mi diye dedim kaynım ve eşi gitti yoğun bakıma tedbir amaçlı yatırmışlar. Aslında genelde bütün bebekleri bu yüzden küveze alırlarmış ama yinede korkuyordum.
Herkes arayıp sormuş duymayanlar bilenlerden öğrenmiş doğum yaptığımı herkes arayıp tebrik ettiler bazıları geldi. Eşim destekçi oldu hep sohbet ettik konuştuk şakalaştık yürüyüş yaptık derken eşimi dışarı çıkardılar 9 da. Eşim beni arayıp bir hastaneyi arayayım da haber alalım yarın kimliğini çıkartalım gidip bakalım çıkış yaptığında zaten sütümü istiyorlarmış. Tamam dedim eşim de eve gitti gitmesini istedim çok yoruldu. saat 11 de yavrumun yatış yaptığı hastaneyi aradım yoğun bakım bebek bölümünü sordum bağlayayım ama meşgül 10 dk içinde yeniden ararsanız daha iyi olur dedi. Kapattım derken eşim aradı napıyorsun dedi hastaneyi aradım da meşgül çalıyormuş bölümü 10 dk sonra aricam dedi aramana gerek yok konuşan bendim dedi durumunu sordum hemen burnundan hortumla oksijen vermişler durumu iyiymiş çook şükür 🥲
Yarın çıkış yaparsam öğleden sonra inşallah beneğimi görmeye gideceğim emzireceğim sütüm gelirse ya da makine ile sıkacağım başka çare yok yoksa bugün olduğu gibi mama vereceklermiş 🥺
Durumu iyi olmasına rağmen korkuyorum işte yapacak bir şey yok. Emin olun doğduktan sonra herşey geçiyor gibi oluyor. Ama en çok da özlediğim karnımdı. Alışmıştım ama kollarımda olacağı için de çok mutluyum dedim ❤️🤲🏻
Rabbim herkese kolay kolay doğumlar nasip etsin. Herşey gönlünüzce olsun. Bende bir an önce yavrumu kucağıma alayım amiiin 🤲🏻🥹🕊