Hacerhrmnkya42_ isteğe bağlı yok ama arkadaşım ilk gebelik de genel anestezi ikincide diğerini oldu kuzum sanırım hastaneye göre fark ediyor.
Devlet hastanesi isteğe bağlı sezeryan yaptırıyor mu
prensannesii_ şükür canım elhamdülillah tüm zorluguyla eşi benzeri olmayan bir duygu sağlıcakla gelsin de inşallah sezeryan veya normal doğum önemli değil artık tek dileğim yavrularımıza sağlıklı bir şekilde kavuşmak 🌺❤️🙏
Hacerhrmnkya42_ ameliyata girmeden bana sormuştu doktorum spinal mı genel mi istiyorsun diye kendi tercihine göre yapıyorlar. Fakat sezeryanı kendi tercihine göre yapmıyor asla ve asla ilk tercih her zaman normal doğum. Bebek veya anne hayatı tehlikeye girmediği sürece asla sezeryana almıyorlar. Benim oğlum makat gelişti ama asla almaya yanaşmadılar. Günlerce gittim geldim en son gittiğim gün oğlumun suyu bitmişti hareketleri azalmıştı acil aldılar yine almazlardı
prensannesii_ evet çok zordu hatırladıkça kötü oluyorum geneldi benim spinal falan nasıl bilmiyorum ama genel gibi değillerdir eminim ben çok kötü olmuştum
Hacerhrmnkya42_ Devlet hastanesi takipliyim doğumuma 13 gün var geçen ay doktorum normal mi sezeryan mi istediğimi sordu aslında sezeryan istiyodum ikisi hakkında da bilgiler verdi gönlüm normalden yana kaydı normali tercih ettim. Doktorun anlayışına kalmış bisey sanırım sezeryan deseydim de kabul edecekti
Hilal2 canim genel olumca komple uyutuyorlar o zaman ahrim dah fazla oluyormuş doktor bana belden uykumda agrin daha az olur demişti cok şükür agrim azdı yok denecek kadar azdi
Merel 10 saat sancı sonunda sezeryan oldum . Eve geldiğimde yatmadım bile o kadar iyiydim yani . 1 hafta önce vajinal doğum yapan arkadaşım yataktan dahi kalkamıyor . Eltim de sezeryan oldu onunda ağır geçti. Doğum kişiye özel kiminin rahat geçer kiminin zor geçer . Bazısının hastane anısı kötü olur bazısının iyi . Aynı insanın 2 doğumu bile birbirinden çok farklı . Kişiye özel durumlar bunlar . Her sezeryan zor olmadığı gibi her vajinal doğum da mükemmel değil .2. sezeryanımı olacağım kafam çok rahat. İlk doğumu olacak annelerimizi korkutmayalım .
Hacerhrmnkya42_ amin canım bende 4 sene sonra anne oldum sanki o yokken ben yasamiyormusum gbi Rabbım düşmanımı evlat hasreti ile sınamasın. Seninde mi bebeğinin cinsiyetine bi kiz bu erkek dediler bana da 12 haftada kıza benzettim ama yanılma oranım yüksek dedi o yüzden bana erkek geliyor hep sana net kiz mi demişti yoksa tahmin mi demişti
kayseres cok haklısın canım benim canım da cok tatlıdır ve asiri derecede korkak biriym hastaneden felan hatta biri ameliyatını anlatsa felan tansiyonum duser o derece ama Allahima cok şükür sezeryanim oyle güzel geçti ki elhamdülillah dediğin gbi herkezde cok farklı oluyor biraz etine bağlı bana doktorum etin güzelmiş hemen kapandı yara demişti cok şükür Rabbım dogum yapacak annelere yardımcı olsun en kolay doğumlar nasip etsin
edosvebebisi yanlış hatırlamıyorsam sizin bebeğinizin kilosu fazlaydı. Doktorunuz size bu yüzden öyle demiştir
Merel nasıl bir üsluptur bu ne kadar terbiyesizce kimse kimsenin tercihini sorgulayip yargılayamaz hele ki bu şekilde bence bir dönüp kendinize bakın derim !!
Hacerhrmnkya42_ maalesef devlette isteğe bağlı yapmıyorlar geçen doktora sordum yok dedi isteğe bağlı olmuyor
Hacerhrmnkya42_ ben devlet takipliyim kendi isteğimle sezeryan olucam Allah nasip ederse 3 ocak da normalde yapılmıyor aksi bir durum olmadığı sürece ama benim doktorum bana bıraktı normal doğumdan korktuğum için 🙏 isterseniz bir doktorunuza sorun belki yardımcı olabilir
Aylakrn tamamen doktora kalmış bir durum demekki isteyen de olabiliyormuş sağlıcakla kavuşun yavrunuza inşallah 🙏
prensannesii_ tahmini kız dendi kendini göstermedi 18 haftaya kadar şüpheler o yönden oldu daha sonra gösterdi oğluşum kendini 18 haftada netleşti
- Düzenlendi
Merel Kendi isteyi ile sezaryan isteyenin aklı yokdur
Bizim akılsız olduğumuza karar vermek sizin ne haddinize kendinize gelin? Saatlerce sancı çekmek istemedim, mis gibi sezaryen oldum çıktım. Sefam olsun. Siz kimsiniz de kendi isteğiyle olanlara aklı yoktur diyecek haddi kendinizde buluyorsunuz? Önce başkalarının kararına saygı duymayı öğrenecek kadar aklı siz edinin daha sonra başka insanlara böyle ithamlarda bulunun. Bi bitmediniz arkadaş bi bitmediniz ya. Cahillikte sınır tanımayan insan topluluğu sizi.
Hacerhrmnkya42_ banada kiz diye tahmin ediyrm sadece bnzetyrm dedi de benimkinin de değişme olasılığı var o zaman sağlıklı olsunlarda ikisi de çok seviliyor
Rapunzelinanasi en guzel doğum sezeryan valla canim kim ne derse desin risksiz rahat bebekte rahat doğuyoriyi lide sezeryan oldum hep herkeze de öyle diyrm
- Düzenlendi
prensannesii_ aynen öyle canım net birşey için 18 haftaya kadar falan beklemeni öneririm çünkü 18 den sonra kolay kolay değişmiyor ama ben emin olamayıp detaylıda emin olmuştum çünkü çevremdeki herkes kız dedi burdakilerin yüzde 90nı instgramds tahmin yapanlar nerdeyse hepsi kız dedi erkek olduğunu kendime inandırmak biraz zaman aldı öncelik tabikide sağlık ama insanlarin söyleyişle sakın umitlendirme kendini demek istediğim