dilinkopsunemi-bisus merhaba,
1- epidrual yada spinal farketmez belden uyuştuğunuz zaman bebeğinizi doğumdan çıkıp emzirme şansınız oluyor. Bu da ilk 1 saat içinde hatta ilk yarım saat içinde oluyor ki sütün gelmesi için çok önemli demişti bana ebe. Her bir göğsü olabilecek en yakın zamanda en az yarımşar saat emzirin. Bu dk lar ilk emzirme için geçerli. Sonrasında 20 dk yeter. Sütün inmesi benim hemen oldu. Zaten ilk 2 gün az geliyor bebeğin midesine kadar. Dert etmeyin ilk gün bebeğin midesi nohut kadar sadece. Bir kaşık süt yeter yani önemlimolan emme refleksini desteklemek için doyumdan sonra yakın zamanda ve bol emzirmek.
2- sezetyandan sonra ayağa kalkmak çok önemli ama acısını azaltabileceğiniz şekli söyle: bir bez de olur ben medikal cırt cırtlı korse aldım sadece ayağa kalkarken karnımı toplayıp saracak kadar takıp yürürken kullandım. Aşırı rahatlatıyor bu süreci. Ama yatarken kullanmayın pıhtı atma tiski olabilir. Ne kadar çok hareket o kadar hızlı iyileşme
3- bol sıvı alın komposto kahve vs. Göğüsler yara olmasın derseniz avent kalkan kulannın hem süt bezlerini uyarıyor hemde göğüs ucları hava alacak şekilde bir yere değmeden nemli kaldığı için ilk günler hassasiyet ve sonrası yarasız bir emzirme.
Benim için olmazsa olmaz bunlar. Merak ettiğiniz başka şey varsa sorun.