• Sağlık
  • Sarılık için önerileriniz neler

Cdem21 anladım o konuyla ilgili bilgim yok maalesef umarım çok çabuk geçer biraz yıpratıcı bir süreç oluyor ama moralinizi yüksek tutun sütünüz etkilenmesin bol bol şifalar diliyorum tekrar 🌸

Cdem21 aynı durumdayız. Naptınız kaç günlük oldu bebeğiniz bizm de 17.3 değer yatış yaptık 7 saat fototerapi aldık

Melek-yzn1 7 günlük daha şuan bizde fototerapi alıyoruz 16.6 ile yattık 8 buçuk gibi akşam

Merhaba , benimde bebeğim doğumdan 2 gün sonra sarılık oldu hastaneden çıkmadan fototerapi aldık değeri 8 e düştü ve çıkış yaptık. Sonraki süreç gerçekten çok yıpratıcı oluyor . Her gün hastaneye ölçüm için gidiyorduk. 17 günlük olunca hala geçmemişti ve yükseldiği için tekrar yatış yaptık fototerapi aldık. Bizim testlerimizin hepsi temiz çıktı ve uzayan sarılık yada anne sütü sarılığı dendi. İlk 10 gün riskli oluyor sonrasında beyine bir etkisi kalmıyor sarılığın. Şuan 43 günlüğüz ve hala sarılığımız yüksek devam ediyor ama artık 2-3 haftada bir kontrole gidiyoruz. Kendinizi sakın yıpratmayın bazı bebekler zor atıyor kanından . Doktorumuz elbet geçicek bekleyeceğiz dedi . İçinizi ferah tutun ilk 10 günü atlattıktan sonra da korkmayın sakın 🙏🏼

EcemKr inşallah bugün 8.günümüz rabbim yardımcımız olsun ne kadar zormuş anne olmak🥹

Mantıklı gelmeyebilir ki bende öyle düşünüyordum ama komşum sabah akşam 1 çay kaşığı şekerli su vererek yeni doğan yeğenine uyguladılar geçti inşallah bir an önce sağlığına kavuşur

Sinemal evet herkes onu diyor ama cesaret edip veremiyorum onu onun yerine hurma suyu veriyorum umarım faydası olur

Cdem21 gerçekten çok zormuş anne olunca anlıyor insan. Allah şifa versin bebeklerimize 🙏🏼

Cdem21 merhaba kaça düştü ? Biz de hastanedeydik 12.9 a düstü cıktık yarın tekrar gidicez çok çok zor uyanıyor

Cdem21 doymuyor olabilir ilk dogumumda bana sadece anne sütü dediler sütum geldi gelmedi az geldi derken sarilik yükseldi hastaneye yatiracaklardi hemşire ile konuştum mama verin şu kadar doymuyor olabilir dedi mama verdim sonra tekrar kan aldılar değeri normale düşmüştü şükür

Cdem21 kuzum sütümde vardı ama yetersizdi mama talebiyseniz yaptım öyle atlattım

Cdem21 daha öncede yazmıştım zaten size bu konuda. AB0 uyışmazlıgında bebeğiniz ne kadar doyarsa doysun ilk on gün artış sürer çünkü dirençli sarılık vardır. On günden sonra da sarılık devam ediyor vücutta ama tehlikeli olmuyor. Biz on gün boyunca 5 kez fototerapi aldık. Dirençli sarılık olduğu için hızlı yükseliyor ve normal sarılık bebeklere göre daha düşük değerlerde fototerapi verilmeye başlanıyor. Sadece sabredip bol bol emzirmeniz gerekiyor yapılacak başka bir şey yok. mümkünse emzirmenizin arkasından sırıngayla mama da verin emin olun kesinlikle doyduğundan.

Melek-yzn1 bizde şuan doktorumuzun gelmesini bekliyoruz bilmiyorum yani şuan inşallah güzel düşüş olmuştur

sedaa_aa tamamdır teşekkür ederim çok sağolun çevremdekiler sağolsun psikolojimi bozdular

Cdem21 biz 17 yle yattık üç ve bizim doktorumuz hastaneye yatış değeri falan demedi biz yatır diyoruz insanlar istemiyor demişti ama sarılık beyine bile zarar veren bı hastalik demişti biz üç gün yattık ama bizimki ikibucuk ay sürdü çok araştırdılar ettiler en sonunda süt sarılığı dediler çok şükür geçti tez zamnda sizde şifasını bulursunuz insm

Erbe amin inşallah evet çoğu hafife alıyor ama hiç öyle bişey değil