Aktas3555 Assdf hergün 1.kase yogurta 1 çay kaşığı tarçın ekliyerek yiyorum sekeri düşürmekte iyi arastirabilirisinizde tarçınlı yogurtu
agylik Aktas3555 evet tarçın çok etkili cidden sekeri düşürmede ben de çubuk tarçını kaynatıp içiyorum şekerimin çıktığını görünce etkili oluyor. ✨
Nlfr1 Aktas3555 akşam son ara öğünde çok az tarçın 1 su bardağı yoğurt yanına meyve diye diyetisyenin diyet listesine eklemişti haklısınız
Fatos_A Cnsss-50 aç karnına yaptırdığım bir test sonucu. Herhangi bir yükleme yaptırmadım bugüne kadar dr da gerekli demedi
km16 Benimde şekerim yüksek çıktı geçen hafta yaptırdım testi. Pazartesi randevum var diyetisyenle. Bebeğimde 1 hafta ileride göründü son ultrasonda şekerim yüksek olduğu için olabilir mi acaba bu ilerde gözükmesi doktor normal dedi ama ben korktum biraz bu seker meselesinden
edis22 Burmur10 beim sekerim sinirda dediler diyetisyenede gittim liste verdi ama bi kac gun uydum listeye valla sonra biraktim. Zaten 2, 3 ayim kalmisti doguma gerek yoktu yani istedigimi yiyeyim dedim cok sukur bi problemimizde olmadi. 5 bucuk ay oldu dogum yapali😇
Gamzemert_ Burmur10 suyunuz fazla diye mi şekeriniz olduğunu düşünüyorsnz yoksa farklı bir durum var mı . Ayak altı yanması ağız kuruluğu vs gibi
Fatma63_41 İnsülin yapiliyorim diyetisyene gittim diyetisyenime ısrarla ekmek yediğim zaman şekerinin yüksek çıktığını belirttiğim halde fırça yedim benim verdiklerimde cikarma degistirme yaomican dedi ben yemiyorum
Nlfr1 Burmur10 50 lik şeker tarama testinde 177 çıkınca doktorum başka şeker yuklemesine gerek yok diyetisyene yönlendirdi. Diyete başlayıp evde şeker ölçümlerine başladım. 3 ana 3 ara öğün olacak şekilde ilerliyor. Tokluk da açlık sekerimde diyet sırasında hep güzel değerlerde. Bir süre daha bu ölçümleri kaydedip bı dahiliye ya da endokrine gorunecegim. Diyet yapıp ölçüm yapmak önemli.
Derya92 Burmur10 bende de yeni cıktı gebelik şekeri doktorum diyetisyen e ve dahiliyeye gönderdi diyet verdiler bana onu uyguluyorum hamurlu yiyecek ve şekerli herşey yasak sadece meyve yiyorum 15 gün sonra şekerimi ölçüp kontrole gideceğim bakalım ne olacak
AhseninAnnesii Arvenlina aclik 95 alti, tokluk 140 alti. Ben insulin kullaniyorum acligim 95 100 arasinda oldugu halde aksam ignesinin dozunu arttırdı. Hani 95de olmasini da istemiyor yani
caglauckaya İlk 50 cc’lik şekerli suyu içtim kan aldılar bir defa yüksek çıktı tekrar gidince 75 cc’lik şekerli suyu içtim 3 defa kan aldılar bu sefer farklı metod uygulayarak yine yüksek çıktı diyetisyene gitmemi söyledi dahiliyeye gittim şeker ölçme aleti aldım sabah öğlen akşam aç ve tok karnına şekerimi ölçüyorum diyete uyuyorum Çavdarlı ekmek tüketiyorum pirinç kestane Muz pancar patates yasak sadece günde 1 defa havuç tüketilirim şeker var onda da patatesi soğuk yemem lazımmış 1 adet yoksa şekeri tavan yapar dedi sıcak yersen muz da yeşilimsi olacak 1 adet yiyebilirsin dedi portakal suyu mandalina suyu yasak şekerli olduğu için ama meyve olarak yiyebilirsin 1 adet demişti sebze et balık tüketmeye çalışıyorum artık brokoli karnabahar gibi 1 hafta sonra çağırdı şekerime bakacaklar yüksek çıkarsa insülin dediler bakalım hayırlısı 🙏🌸
Ecea18 Cnsss-50 ya nasıl 140ın altında tutuyorsunuz bana da tüyo verir misiniz bende diyet uyguluyorum ama 150-180 çıkıyor bazen
Cnsss-50 Ecea18 yediklerime çok dikkat ettim. Zaten araştırırsanız internette falan de ne yenmeli ne yememeli hepsi yazıyor. Ama onun dışında kesinlikle yürüyüş ve en az 2,5 litre su çok önemli etkiliyor bence. Hala düşmüyorsa zaten insülin başlatacaklardır mecburen
Cnsss-50 Ecea18 bir de benim de ufacık farklı bişey yesem ya da bi kaçamak yapsam 160 lara hemen çıkıyordu. Arada bir canım çok istediğinde tadımlık yiyordum. Zor bir süreç cidden ben baya zorlandım ama az kaldı doğumuma bitti çok şükür 🙏🏻
baharkarakuzu Ecea18 doğru diyet uygulamak gerekiyor, ben diyetisten değiştirdim düzeldi şekerim çok şükür. Diyetisyenlerin çoğu bu konuda çok bilgili değil maalesef.
Niloyumben Pinkpurple 95/105 arası çıkıyordu. Şuan 70/80 bandında düşüş olduğu için insülini bıraktırdı doktorum.
Zgmv Niloyumben merhaba nasıl düşürdünüz acaba bana da sanırım insülin başlamacak 100 civarı gidiyor bir haftadır
Niloyumben Gizem1_ sabah öğle akşam yemekten önce açlıklarımı ölçüyorum. Ağzıma aldığım ilk lokmadan itibaren tam bir saat sonra da tokluklarımı ölçüyorum.
Ayckr Evde ölçümlerde cihaza çok güvenmemek lazım. Her cihaz farklı ölçüyor, kaç cihaz aldım 20 bazen 30 yüksek çıkarabiliyor. Ben yine açlık tokluk olarak hastane ya da sağlık ocağında baktırmakta fayda var 😔
caglauckaya Ayckr bende öyle düşünmeye başladım Açken bazen çok düşük çıkıyor şaşırıyorum acaba alet mi bozuk şekerim tok iken bazen yüksek çıkıyor 🙄
Niloyumben caglauckaya ben ebsansör kullanıyorum kan tahlili verirken aynı anda ölçüm yapmıştım. Laboratuvar testinden 10 düşük çıkmıştı. Bu da güvenilirmiş genelde öyle oluyormuş doktoruma danışmıştım.