Kızlar iyi geceler,
Kafama ne kadar takmıyorum desem de takıyorum.
Tam 35 haftalığım bebeğimin kilosu 2.200’müş,
32 haftalıkken gittiğimde 1.750 ve 1 hafta geriden geliyordu.
Doktor karın çevresinin 1 hafta geriden geldiğini ve bu hafta da düzelmediğini söyledi.
Şöyle de bir durum var ki boyu 48 cm’miş normal bir bebek gelişimini tamamladığında ki boyda ve boyu 53-54 cm bulur dedi doktorum.
Bende zayıf doğmuşum 3 kilo bile yokmuşum, genetik olabilir mi dedim olabilir dedi.
Şimdi en fazla olacağı kilo 2.700-2.900 arası.
Bu şekilde küveze girer mi?
Bu kg’da doğum yapan küveze girmeden sağlıkla kucağına alabildi mi acaba?
Bilgisi olan yazarsa sevinirim 🙏🏼

sinoli canım benimde bebiş 1 hafta geriden geliyor 29 haftalığız doktorum bana 2 buçuk kilo olunca risk ortadan kalkar amacımız 2 buçuk kilonun altında kalmaması dedi gönlünü ferah tut birşey olmaz Allahın izniyle 🌸

Boyle dusunmeyın arkadasım yengem 2400 gram dogurdu kuveze falan girmedi bebeler hatta 36. Haftada dogum olmuştu. Icınızı ferah tutun ınsaallah dogdugu an annesinin kucağında da olur

sinoli 40+0 da bebeğim 2720kg 49cm doğdu. Doktorum hep kilosundan ziyade emme refleksi ve solunumunun önemli olduğunu bazen 4kg doğan bir bebeğin bile solunumu yüzünden küveze girebildiğini söyledi.

sinoli benim kızım 38 de 2800 gr doğdu küveze de girmedi sağlıklı olduktan sonra küveze girmez kilosu da çok düşük değil bende bugün gittim 32 haftalıkken 1750 dedi geri fln demedi ayrıca her çocuk boylu ve kilolu doğacak diye bişey yok daha sonra çok güzel toparlıyorlar hatta küçük doğan bebekler çok daha çabuk gelişiyor merak etmeyin

sinoli küveze de girmedi emme refleksi ve solunumunda da bi sıkıntı yoktu şükür. Kafanıza takmayın 🫶🏻

Bguzeel
              Kemik gelişiminde, hareketlerinde ya da organların da herhangi bir sıkıntı görmedi olmasını istediğim gibisin ama zayıf bir bebek olacak dedi doktor ister istemez taktım.
              Kendim 3 hafta da 2 kilo almışım bebek 450 gram almış iyi mi acaba?

sinoli sadece duşuk kilo kuveze girmeye sebep değildir nefesde problem enfeksıyon bunlar varsa da girer

Elibo
                  Tabiki biliyorum, doktorum belki girebilir kilosundan ötürü dedi o yüzden önceliğim bunu sormak oldu 🙏🏼

mervegny1
                  Doktorum da 2.700-2.900 arası doğsa bizim için yeterli ama küveze de girebilir bilmiyorum dedi 😔

snm-ekr1
                    Benim ki zayıf ama uzunmuş doktor belki küveze girebilir kilosu böyle devam ederse diyince ister istemez kafama taktım, eşim de başka şehirde görevde oda biraz pimpiriklendi açıkcası stres mi yapıyorsun yemek yiyor musun gibisinden..

Bguzeel
                      İnşallah bizde öyle oluruz, Rabbim hiç bir anneye yaşatmasın çok zor 😔🙏🏼

sinoli Merhaba benim ikinci gebeligim ilk gebeligimde oglum icin doktor her zaman 15-20 gun önde gittiğini söyledi fakat 33 haftaya geldigimizde oglumun gelisimi durdu 37 de kontrole diye gittigimde ayni gun icinde acil sezeryan olmam gerektigini soyledi doktor boyu ve kilosu 33. Haftada kalmis 4 hafta gerilik cok fazla kilo ve boyu icerde kaldigi surece dusuyor disari cikarsa toparlar dedi 37. Haftamda 2400 kg dogum yaptim 48 cm boyu vardi ve küveze bile girmedi direk kucagimda bir gun yattik hastane ertesi cikip evimize geldik cok saglikliydi kucuk bebek hemen toparlar dediler dogru bende zayifim genetik olabilir dedi 17 aylik oğlum var 20 haftalik hamileyim ayni sıkıntı olmamasi icin coraspirin kullaniyorum insallah olmaz 😘

Zeynepkilic
                        Benimde her zaman önde gidiyordu 32.Hafta da gelişimi yavaşladı kilo alarak 3 haftada 450 gram almış mesela, inşallah kızımda öyle olur 🙏🏼☺️

sinoli kiloya takılma bence ben 35. Haftada 3120 gr doğurdum. Küvezde girdi solunumdan 2800 çoktı küvezde ama emmeyi bilmiyordu önemli olan kilosu değil refleksleri ve solunumu inşallah girmez ama küvez işi nasip bazı bebekler 34-35 te doğup girmiyo bazıları 40 da doğup giriyo girse bile Allahım canını sağ eylesin her gün geçiyor benim 2. Gebeliğim yine erken olabilir canı içinde olsun da inşallah kavuşuruz sağlıkla

sinoli Hic bir zaman aklınıza kötüyü getirmeyin düşünmeyin inşallah guzel seyler olur bende çok üzülmüştüm falan ama cok sukur saglikli hastane yuzu gostermiyor rabbim 🤲🏻 sukurler olsun tek iyi olsunlarda sola yatin kasar peynir muz cok aldiriyormus onlari yiyin bnde cok yedim ama bazen kalinca kalıyor 4 kg dogup küvezde kalanlar var şükret dedi doktor

Ebbbr
                              İnşallah rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🙏🏼

sinoli iyi düşünün iyi olsun hiç beklemediğim anda 36+2 de gece suyumun gelmesiyle doğuma gittim bebeğim 2910 doğdu fakat ciğerleri gelişemediği için 10 gün küvezde kaldı kiloyla çok fazla alakası yok yani gelişimini tamamlarsa sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah